Arhiva

Primăria Fundeni: Obligaţii la plată neevidenţiate în actele contabile

Print Friendly, PDF & Email

La Primăria Fundeni, din verificările afectuate asupra înregistrărilor contabile privind evidenţierea serviciilor de salubritate, s-a constat că obligaţiile la plată nu au fost înregistrate în contabilitate la data creării acestora. Spre exemplu, suma de plată pentru servicii specifice, executate în anul 2009, de către „Rosal Ecologic & Recycling System, reprezentând colectare gunoi menajer de la populaţie, a fost de 121.761 lei, dar în contabilitatea Primăriei Fundeni s-au evidenţiat cheltuieli cu servicii de salubritate în valoare de 114.903 lei. În urma acestui fapt, obligaţia de plată în sumă de 6.757 lei nu este evidenţiată în evidenţa contabilă.

Neconcordanţe în înregistrările fiscale şi contabile

Primăria Fundeni nu a instituit obligaţia depunerii declaraţiei pentru taxa de salubritate de către contribuabili, iar veniturile de încasat de la populaţie, în sumă de 76.712 lei, nu au fost înregistrate ca venituri de angajament, evidenţa lor în conturile contabile fiind eronată. Mai mult, din compararea veniturilor înregistrate în evidenţa fiscală cu cele din evidenţa contabilă, se constată că există neconcordanţe. Din documentul „Situaţia comparativă a veniturilor reflectate în lista de rămăşiţă, în contul de execuţie şi în bilanţul contabil”, se constată o diferenţă de 273.392 lei între lista de rămăşiţă şi creanţele bugetare înscrise în bilanţul contabil şi diferenţa de 273.392 lei între sumele înscrise în lista de rămăşiţă şi contul de execuţie încheiat la sfârşitul anului 2009.

Indemnizaţii de dispozitiv de 25.000 lei

În cursul anului 2009, Primăria Fundeni nu a plătit suma datorată bugetului de stat reprezentând contribuţia pentru protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, valoarea estimativă a acesteia fiind de 7.200 lei.În schimb, în acelaşi an contabil, s-au efectuat plăţi, fără justificare legală, către personalul din aparatul propiu al primăriei, reprezentând „indemnizaţii de dispozitiv”, în cuantum de 25 la sută din salariul de bază al funcţiei deţinute. Au fost utilizate, astfel, în mod nelegal, credite bugetare în valoare de 24.872 lei, din care 19.850 lei reprezintă sume brute acordate salariaţilor şi 5.297 lei reprezintă contribuţii aferente. Abaterile de la legalitate şi regularitate au fost comise de Gheorghe Onişor şi Gheorghiţă Cărtuşanu, contabil, respectiv primar.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp