Arhiva

BUDEȘTI: Pinocchio de la PSD visează spitale redeschise | VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Protest spontan în cursul zilei de joi, 18 septembrie, în centrul orașului Budești. Zeci de cetățeni s-au arătat uluiți de faptul că liderii Partidului Social Democrat, de la Călărași, lansează afirmații conform cărora spitalul din localitate și-a reluat activitatea. Afirmațiile au fost făcute încă din cursul lunii iulie. La această oră, pe ușile spitalului din Budești stau lacăte.


Lupta lui Cristodor cu propriile-i minciuni

Liderii PSD de la Călărași s-au lansat în afirmații mincinoase. Aceștia spun că s-au emis documente, din partea Ministerului Sănătății, în baza cărora unitatea spitalicească își reia activitatea. „PSD și implicit eu ne asumăm acest merit pentru care s-a cuvenit să intru pe ușile Ministerului Sănătății de peste 20 de ori. M-am luptat și am reușit!”, declara, în urmă cu mai bine de două luni, liderul Dan Cristodor. Spitalul din Budești este închis de la data de 1 aprilie 2011. Funcționa din anul 1890, proprietarul clădirilor și al terenului fiind Consiliul Local. Activitatea spitalicească era asigurată de 7 medici, 24 de asistente, 7 personal TESA şi alte 20 de persoane reprezentând compartimente auxiliare. Erau 28 de paturi la secţia boli interne, 25 de paturi la pediatrie, 20 de paturi pentru compartimentul de boli cronice şi 16 prevăzute pe secţia de pneumoftiziologie. Spitalul deservea 40.000 de persoane, reprezentând populaţia din Budeşti şi din localităţile învecinate, atât din judeţul Călăraşi, cât şi din judeţul Giurgiu. La data documentării noastre, doar câțiva asistați sociali își făceau de lucru prin curtea unității. S-a spus că, după închidere, spitalul se va transforma în azil de bătrâni. Nu s-a întâmplat nici măcar acest lucru, administratorul explicându-ne că se conservă spațiile și că în spital s-a oprit până și apa potabilă, pentru a se reduce cheltuielile la minim.

Nu a vrut Ponta

Administratorul spațiilor e și el uimit: „Poate l-a deschis și nu știm noi! Adevărul e unul singur: e o minciună”. Deja, în curtea unității spitalicești, se adună lumea și începe să vocifereze: „Să ne aduceți, maică, spitalul înapoi că avem copii mici, că sunt oameni bătrâni, bolnavi, cardiaci și-i ducem la Oltenița. Îi ține o zi. A doua zi îi duce acasă. Suntem amărâți, să aduceți spitalul aici. Degeaba ne numim oraș dacă nu avem spital”. Ni se spune că suferinzii nu se pot deplasa în alte localități, în speță la spitalele din Oltenița și București: „Nu avem bani de drum, suntem amărâți”. Le explicăm celor adunați spontan că cei din partidul premierului Victor Ponta se laudă că spitalul din Budești este deja deschis: „Nu e deschis la noi, nu știu dacă minte, dar tot spitalul e închis”. Se afirmă că, deși Ponta este premier de 2 ani, nu vrea ca spitalul din Budești să-și reia activitatea. „Dacă vroia, de când e premier, până acuma îl deschidea. Nu a vrut Ponta. De ce nu vrea Ponta, ce are cu noi? A zis că l-a redescis și, uite, minte! Nu l-a redeschis nici un Ponta, nu e adevărat, mămică. Au spus la televizor că vor face numai bunătăți și, uite, nu face nimic!” Acum, spitalul din Budești este păzit în permanență. Primărița Lucia Lefter spune că, dacă reușește redeschiderea acestuia, e în stare să-și dea și demisia din funcție. Înainte de închidere, Primăria Budești executase și lucrări de renovare, fiind investită suma de 700.000 de lei în modernizări.

Singura soluție: 112

Aparatul de radiologie, performant, zace nefolosit. Ni se spune că este stocat. Atât. O angajată a primăriei ține gestiunea, în fapt lista de inventar. Administratorul ne explică: „Nu este absolut nici o altă activitate. Cui îi este rău, dacă se întâplă ca un copil să se rănească la joacă, singura opțiune este să sune la 112. Nu se poate asigura absolut nici un servicu medical, aici. Noaptea e o mare problemă, dacă se întâmplă așa ceva. Ziua mai găsești un medic de familie, dar noaptea e cel mai greu. Căci se poate vorbi de un caz, însă dacă apar 5-6-10 cazuri, la un teritoriu atât de mare, avem deja probleme”. La Budești, la spital, funcționa o linie de gardă. Acum, în jurul clădirilor, cresc ciulini. Medicii au plecat care-încotro. Unii sunt la București, alții au ieșit la pensie anticipată. În cazul în care spitalul se va redeschide, actul medical s-ar putea asigura cu medici navetisti, din București, așa cum a fost și până când acesta a fost închis. Sinel Nae, viceprimarul orașului Budești, se arată contrariat de afirmațiilor liderilor PSD, de la Călărași. Spune și acesta ceea ce știe toată lumea din oraș: spitalul nu e deschis, nu funcționează! În fața școlii din localitate, însă, aproape 100 de persoane se strâng într-un protest spontan. Huiduielile la adresa lui Ponta devin pregnante. Lumea se revoltă în fața unei asemenea minciuni. Nu, nu s-a deschis spitalul, iar cei din Partidul Social Democrat fac ceea ce știu ei mai bine, adică să mintă.

Pachete de la PSD

Se crede că astfeld e afirmații se fac doar pentru că vin alegerile prezidențiale și că lumea e naivă și crede orice neadevăr. Ponta este făcut mincinos, este înjurat. Cu greu, primărița Lucia Lefter reușește să potolească mânia localnicilor. Le explică faptul că s-a săturat efectiv să bată pe la ușile potentaților politici ai vremii și că a primit numai promisiuni. Ponta e făcut cu ou și cu oțet. Se afirmă că exact în același timp, cei din PSD umblă prin oraș, cu pachete, ca să înduplece lumea să afirme că iubește PSD-ul. Și că-l iubește pe Victor Viorel Ponta. Acesta este măscărit, pur și simplu. În vuietul mulțimii, ar fi fost indicat ca, la față locului, exact cel care a afirmat că a redeschis spitalul din Budești, să fie prezent. E numai o opinie: ar fi fost linșat!

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Sanatatea calaraseana a ajuns bataie de joc. La Spitalul judetean se taie salariile, nu se angajeaza pe posturile disponibile, medicii care au vrut sa vina sau au venit n-au unde locui ori li se pun bete in roate. Cica nu sunt bani, dar prin ce firme se cumpara atata mancare scumpa si alte servicii platite la preturi exorbitante? Nici la Oltenita nu este suficient personal, nu se platesc sporuri si nu se dau zile libere. Din ce sa traiasca angajatii, ca asistentele si infirmierele nu au cabinete particulare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp