Arhiva

Astenie de toamnă: Șefa Inspectoratului Școlar, Steluța Caraion, spune că liderul PSD Dan Cristodor este reprezentantul Guverului României! – VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Sâmbătă, 13 septembrie, la Inspectoratul Școlar al Județului Călărași s-a desfășurat o festivitate unde s-au înmânat cheile pentru 5 microbuze școlare. Acestea provin din fonduri ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus de vicepremierul Liviu Dragnea. Microbuzele școlare au fost repartizate localităților Dichiseni, Frumușani, Gălbinași, Dragalina și Lupșanu.

Calcule în stil PSD

La festivitate a participat și Dan Cristodor, liderul Organizației Județene Călărași a Partidului Social Democrat. Acesta a ținut un discurs, amuzant pentru un ascultător atent. Cristodor a spus că există o cerere de 1.254 de microbuze școlare, că au fost livrate deja 600 și că alte 650 sunt în proces de fabricație. „Și vreau să vă informez că vor primi finanțare încă alte 700 de microbuze”. La un calcul sumar, din datele oferite de D. Cristodor, vor fi livrate 1.950 de microbuze școlare, deși există cerere pentru 1.250. „Acest lucru demonstrează cât de multă atenție acordă guvernul condus de domnul Victor Ponta învățământului și bunei desfășurări”. (?!) Șefa Inspectoratului Școlar al județului Călărași, Steluța Caraion, a fost flancată de prefectul județului, George Iacob, și de liderul Organizației județene a Partidului Social Democrat, Dan Cristodor. Primarii prezenți au primit cheile microbuzelor de la șefa Inspectoratului Școlar, după care au dat mâna cu liderul Partidului Social Democrat.

Calitate de dentist

Despre această situație fără precedent, l-am chestionat pe prefectul județului Călărași, George Iacob. Acesta ne-a precizat că au fost, până acum, două faze prin care s-au distribuit microbuze școlare, în acest an, în județul Călărași. „Vorbesc de localitățile Ștefan cel Mare, Roseți și Sărulești. Sâmbătă au fost distribuite un număr de alte 5 microbuze…” G. Iacob confirmă că, din calitatea de prefect al județului Călărași, a participat la această festivitate. „Da, a fost un astfel de eveniment la Inspectoratul Școlar”. Ne spune că a avut o alocuțiune prin care a precizat că e foarte ușor să ceri, la fel de ușor e să promiți, să spui da, dar cel mai greu e să te ții de promisiune, în sensul să îți vină microbuzele la unitățile administrativ-teritoriale. Prefectului G. Iacob nu i-a ieșit ceva anume în evidență, la această festivitate organizată la Inspectoratul Școlar al Județului Călărași. „N-am acest exercițiu să spun cât de ok a fost. Mesajul meu ăsta a fost: este un efort comun, a fost un efort de echipă și vreau ca lucrul acesta să continue”. Prefectul nu a știut să ne spună, în schimb, ce a căutat liderul PSD Dan Cristodor la o astfel de festivitate: Domnule prefect, ce calitate avea acesta să ia cuvântul acolo? Răspunsul prefectului G. Iacob a fost următorul: „Întrebați-l pe dânsul. Nu eu sunt cel care face invitațiile”. Dar vi se pare în regulă că dumnealui a fost acolo? G. Iacob, în schimb, a continuat să se scuze: „Nu eu fac invitațiile. La un astfel de veniment pot apare invitați”. Prefectul nu știe dacă Dan Cristodor avea calitatea de dentist: „Nu-mi cereți să comentez”.

Precampanie pe bani publici

G. Iacob ne spune că nu a fost atent că șefa Inspectoratului Școlar înmâna cheile primarilor prezenți, după care aceștia dădeau mâna cu șeful Organizației Județene a Partidului Social Democrat. Nu știe dacă aceștia au făcut un asemenea gest pentru că le-ar fi scos dinții sau că le-ar fi pus plombe. „Nu am răspuns la această întrebare”. La Inspectoratul Școlar, adjunctul Constantin Tudor ne confirmă că sâmbătă, 13 septembrie, a fost o festivitate la această instituție. „Au fost prezenți primarii din cele 5 localități, au primit cheile, gazdele, adică Inspectoratul Școlar, prin doamna inspector general, au rostit o alocuțiune referitoare la importanța acestui moment. A fost invitat și a participat și prefectul județului”. C. Tudor recunoaște că a fost invitat și a vorbit și liderul Organizației Județene a Partidului Social Democrat, Dan Cristodor. „A fost în calitatea de președinte al partidului de guvernământ. Programul acesta este aplicat de guvernul în care majoritatea o deține PSD. În această calitate a fost invitat.” C. Tudor nu știe de ce nu au fost invitați și reprezentanții Partidului Conservator sau ai Uniunii Naționale pentru Progresul României. „Nu mă întrebați pentru că nu pot să vă răspund. A fost reprezentantul principalului partid de guvernământ”. C. Tudor recunoaște că e o practică veche aceea de a invita liderii de partid, în astfel de momente, deși ei nu au vreo implicare: „Este o cutumă care se practică, la asemenea evenimente. Ăsta e punctul meu de vedere. El a venit că a fost invitat. Asta este!… Suntem într-o perioadă de precampanie electorală și peste tot se practică”.

Uluială pe toată linia

Steluța Caraion, șefa Inspectoratului Școlar al Județului Călărași, este cea care ne lămurește în ce calitate a fost Dan Cristodor la o astfel de festivitate: „În ce calitate?! În calitate de reprezentant al Guvernului!” Aceasta a fost declarația uluitoare făcută de aceasta. Dan Cristodor nu a putut fi contactat pentru a-și spune un punct de vedere.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp