ACTUALITATE

Detalii exclusive: Mario Zoltan, criminalul de la Brașov, ar fi avut un complice din municipiul Călărași

Print Friendly, PDF & Email

A fost arestat preventiv, cu Tribunalul Brașov drept instanță de fond, în cursul zilei de 27.01.2024. Este vorba de Mario Zoltan, identificat, după mai multe săptămâni de cercetări ale procurorilor, drept asasinul tatălui său, Ștefan Sorin Zoltan.

Pe data de 8 decembrie 2023, într-o râpă, pe malul râului Dâmbovița, într-o zonă pustie, pe raza comunei Dragoslavele, din județul Argeș, a fost găsit un rest provenind de la un cadavru uman, respectiv o mână.

Ulterior, s-a stabilit că aceasta aparține lui Ștefan Sorin Zoltan, un individ cu antecedente penale, cu ultimul domiciliu declarat în municipiul București, strada Alexandria, nr. 18, foarte aproape de Piața Rahova.

A fost căsătorit, mult timp, pe raza satului Ceacu, din comuna Cuza Vodă, județul Călărași. A stat în pușcărie, pentru tentativă de omor, în perioada 2015-2019. Anterior, în 1996, acesta a mai fost condamnat, dar pentru omor calificat.

Cu Ionelia Marcu a avut 3 copii. S-au despărțit după ce acesta a încercat să o ucidă, tăind-o în zona gâtului.

„Cu el am trăit o viață foarte grea. M-a tăiat, m-a bătut. Am avut 3 copii cu el, dintre care mai am doi. Un băiat mi-a murit. M-am despărțit acum 10 ani. Am rămas cu copiii… Nu era un om bun, nu era un om iubitor de copii. Nu și-a crescut copiii, nu și-a ajutat copiii.”

Ionelia Marcu a aflat de la televizor că Mario Zoltan, fiul ei, și-a ucis tatăl.

„Nu știu ce s-a-ntâmplat. Mario e-n Brașov, eu sunt în Călărași. Știu că este arestat, dar nu știu care este adevărul adevărat.”

Îl descrie pe Ștefan Sorin Zoltan, bărbatul ucis, drept un om extrem de violent.

„Cât a trăit cu mine, el n-a muncit. Munceam doar eu. El stătea acasă. Atât. Eu munceam. Mi-am crescut copiii singură. N-am avut ajutor din partea lui.”

Mario Zoltan, fiul criminal, a plecat din satul Ceacu în urmă cu 4 ani. Ionelia Marcu spunea că o suna zi de zi. Se stabilise în Brașov, într-o garsonieră unde locuia cu Ștefan Sorin Zoltan, tatăl.

„Muncea, dar nu pot să vă spun ce. Cât a fost copil, îl bătea des. El și-a bătut și familia lui. Inclusiv mama, nu numai pe mine și copiii. Era un om violent. Nici cu Roxana, fata lui… Tot așa, stăteau de vorbă, dar cu vorbe urâte. Adică, ca tată, vorbea foarte urât cu copiii. De el, cuvinte de laudă sau cuvinte bune nu am ce să vă spun.”

Vecinii știu că Ionelia Marcu duce și acum o viață extrem de grea, plină de neajunsuri. Locuiește în locuința mamei sale, o femeie bătrână și extrem de bolnavă.

„La televizor a văzut și ea. Nu știe, e terminată… N-are nici buletin! Săraca, umbla să ia certificatul d-aicea, l-a pierdut, ce-a făcut, că n-are nici buletin el (Mario Zoltan – n.n.). Săraca, căuta să-i facă buletin. Ea stă aici, la maică-sa. Că au fost în Croația ei plecați. Ea mânca bătăi, săraca!… A-ncercat s-o omoare, cu cuțitul, și-n fața la poliție. Da, în fața la poliție a fost. Și teroriza și copiii. Băiatul ăla, ce credeți, îl teroriza, săracul. Săracii copii, câte bătăi a mâncat fata asta, ai de capul ei!”

La adresa din cartea de identitate, din strada Alexandria, nr. 18, stă cumnata lui Ștefan Sorin Zoltan. Locuiește efectiv. cu fratele bărbatului ucis.

„N-a mai locuit aicea de când i s-a făcut mutația. Doar l-am ajutat să i se facă mutația și a plecat în străinătate. S-a mutat dintr-o țară în alta, din câte știu eu. A plecat în Germania, prin noi ajutat ca să plece la muncă în Germania și apoi s-a rupt filmul. Pentru că nouă ne veneau acasă niște hârtii de la judecătorie, de la tribunale, nu știu de pe unde, de la d-astea de telefoane. Și i-am zis să ne dea o copie de pe buletinul lui, o poză de pe buletinul lui, ca să pot să mă duc, să umblu, să nu mă trezesc că-mi vine justiția pe cap. Nu a vrut să ne dea și de atunci am rupt orice legătură.”

Fratele și cumnata se vor ocupa de înhumarea lui Ștefan Sorin Zoltan.

„Și noi așteptăm să ne dea trupul, să terminăm balamucul ăsta. Noi îl îngropăm. Altcineva cine? N-are cine să-l îngroape.”

Ștefan Sorin Zoltan, 53 ani, a fost ucis, conform datelor anchetatorilor, în noaptea de 18 spre 19 noiembrie 2023, pe fondul unui conflict spontan. Criminalul a fost identificat drept Mario Zoltan, fiu acestuia. Date din anchetă indică faptul că acesta a fost strangulat cu o lesă.

În fața anchetatorilor, Mario Zoltan, 25 de ani, a declarat că ar fi avut un complice, tot un tânăr din municipiul Călărași. Claudiu B. a fost indicat drept complice. Tatăl acestuia lucrează ca brancardier, la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Locuiește pe strada Sloboziei, în zona Cimitirului Central.

Claudiu B., în schimbul sumei de 1.700 lei și 300 euro, l-ar fi ajutat, cu autoturismul propriu, să care cadavrul lui Ștefan Sorin Zoltan, de la Brașov în județul Argeș, pe raza comunei Dragoslavele, unde l-au abandonat într-o râpă. Acolo a fost sfâșiat de animalele sălbatice. Crima a fost descoperită întâmplător, după ce o mână a fost găsită, în data de 8.12.2023.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker