EVENIMENT

Șocant: A murit în timp ce se afla la priveghi, după ce a făcut un pariu stupid

Print Friendly, PDF & Email

Incident șocant, în cursul acestei nopți, pe raza satului Bogata, din județul Călărași. Un bărbat, în vârstă de 54 de ani, a murit sufocat, după ce s-a înecat cu un bol alimentar, în timp ce se afla la un priveghi.

S-a întâmplat în timp ce aparținătorii îl jeleau pe un cunoscut lăutar din zonă, Dobrică, a cărui înmormântare are loc astăzi.

La priveghi a ajuns și Ionel Stancu, cunoscut drept Marin Călin, din satul vecin, Rasa, cunoscut mai ales prin faptul că este supraponderal, cântărind aproape 200 de kilograme.

„Venise de la Rasa, cu două bucăți de carne și două bucăți de pâine. A făcut o glumă cu cineva: ia sandvișul ăsta și mănâncă-l! Omul ăla i-a zis că nu vrea să-l mănânce. Atunci, dacă nu-l mănânci tu, îl mănânc eu! L-a băgat pe tot în gură, o bucată de carne mare, așa, și-ncă una mai mică. A început de două-trei ori să înghită. Am zis că pleacă. A ieșit aici afară, a căzut jos, n-a mai avut aer”.

Cel care povestește se numește Adrian Stoica, ginerele lăutarului decedat.

„Am venit toți, l-am resuscitat, i-am făcut toate metodele pe care am putut și noi să le știm. Nu și-a mai revenit deloc. Aici a murit.”

La casa lăutarului Dobrică se ajunge printr-o alee lată de 1,5 metri, care se face pe stânga drumului principal, dinspre Călărași spre centrul satului. Ore în șir a stat Marin Călin, după ce s-a constatat că a decedat, întins pe jos și acoperit cu o placă de azbociment. Abia după ora 1:00 a fost ridicat de o mașină a Serviciului de Medicină Legală Călărași, venită, însă, de la București.

„Patru ore aici a zăcut. Totul a fost o glumă. O glumă proastă făcută cu prietenul lui, ia și mănâncă tu sendvișul!”

Cel care a refuzat să mănânce bucata imensă de carne este tot din satul vecin, Rasa. Este descris drept un băiat înalt. Au venit împreună.

„Au stat amândoi la masă. Dar el a venit beat aici. Uitați, i-a rămas căciula, i-a rămas sticla, acelea sunt de la el. El aici a stat, la masă pe primul scaun, pe partea stângă. La toți morții care sunt prin sate, că e aici, că e acolo, el era prezent.”

Așa a fost petrecută noaptea, de rudele lăutarului decedat.

„Unde să fie durerea mai mare? Că avem un mort în casă și încă unul la poartă!”

Mama lui Ionel Stancu a aflat abia în această dimineață că fiul ei a murit. Vestea i-a fost adusă de Vicuța Nică, ca reprezentantă a Primăriei comunei Grădiștea.

„Am venit și am luat o carte de alegător, să poată fi luat în evidență de cei de la SMURD. Acum am venit să-i spunem mamei dar, vă dați seama…”

Mama lui Ionel Stancu are 85 de ani și se deplasează cu ajutorul unui căruț cu rotile. Locuiește într-o casă dărăpănată, din chirpici, spre capătul de nord-vest al satului.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Incidentul tragic dezastruos care a avut loc in cursul noptii de astazi, in satul Bogata din judetul Calarasi, lasa in urma lui un sentiment de soc si durere in intreaga comunitate. Un barbat in varsta de 54 de ani si-a pierdut viata in timpul unui priveghi in casa unui lautar cunoscut in zona, Dobrica. Acest lucru s-a intamplat in timp ce rudele defunctului isi luau ramas-bun in cadrul unei inmormantari ce urma sa aiba loc astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WhatsApp WhatsApp

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker