EVENIMENT

Vișinii: Dascălul de la biserică, proaspăt ales consilier local, a luat la pumni un copil în vârstă de 11 ani

Print Friendly, PDF & Email

Locuiește în satul Vișinii și este dascălul bisericii sătești cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. La scrutinul din data de 9 iunie, a fost ales consilier local, după ce a ocupat o poziție eligibilă, pentru consiliul local din comuna Independența.

Se numește Ionel Militaru, are 39 de ani, iar în seara zilei de 26 iunie a avut grijă să snopească, în bătaie, un copil, în vârstă de 11 ani, chiar la locul de joacă situat în centrul satului.

„Copilul a plecat, la 7:00 sau 7:30, în parc. Acolo, s-a certat cu alți copii. Au început să arunce cu pietre în bicicletă. S-au vorbit ca să i-o strice. Și copilul meu, vă dați seama, nu i-a convenit ca să-i strice bicicleta. Și s-au luat la îmbrânceală, la aia, ca copiii. O fată, care era cu copilul tot în parc, a sunat pe mama la copilul ăla și a venit părintele lui. Și-n viteză, în fugă, l-a luat la bătaie. L-a tras de păr, i-a dat cu pumnul, cu palma, l-a lăsat în baltă de sânge.”

Tatăl copilului bătut se numește Stan Tănase. Este cunoscut drept Stan al lui Papae.

„M-a sunat lumea din parc d-acolo, să vin să iau copilul, că e bătut de dascăl și lăsat acolo, în sânge… După ce l-am adus acasă, am sunat la 112. Vă dați seama, poliție și ambulanță, declarații…”

Explicația proaspătului consilier local și dascăl bisericesc Ionel Militaru e comică:

„A sunat-o pe soție. Și, când m-am dus, zic… Când am văzut că a sunat-o pe soție, m-am dus cu soția acolea. Și, când mă duc, el îi dădea cu șutu-n cur și cu astea, așa. Și l-am luat de păr, așa, și l-am tras. Și am plecat. El a dat să fugă și a căzut acolo… A căzut el. L-am tras de păr, de ce să nu zic că nu l-am tras? Vă dați seama, când am văzut că-l bătea pe copilul meu, de 8 ani!…”

Ionel Militaru spune că este victima unui șantaj.

„Îmi dau seama ce vor ei. E un șantaj ăsta, cred că. Vor un șantaj, ceva. Asta mă gândesc eu, că vor un șantaj. Altceva nu pot să-mi explic… Când am văzut că-l bătea, deci îi dădea cu șutu-n cur și-i dădea cu palma așa, vă dați seama! Ce puteam să fac eu? Cum să reacționez?… Eu știu ce vrea. Vrea un șantaj, vă spun sincer. El, acuma, mi-am dat seama ce vrea el.”

Inspectoratul de poliție Județean Călărași confirmă că, la data de 26 iunie, ora 21:35, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Grădiștea, au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un copil a fost agresat.

„În timp ce se afla într-un parc, pe fondul unui conflict spontan, ar fi fost lovit, de către un bărbat, de 39 de ani. Persoana vătămată nu a solicitat acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker