EXCLUSIV

Moartea domnului Ștefănescu

Print Friendly, PDF & Email

A fost ajutor de șef de post și șef de post pe raza mai multor comune din județ. A murit la 17.06.2024, la vârsta de 64 de ani. Decesul s-a înregistrat pe secția Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Fostul polițist Lucian Ștefănescu era cunoscut cu afecțiuni medicale cronice. A fost internat în ziua de vineri, 14 iunie, pe secția Diabet zaharat.

„Era suferind de mulți ani. Avea multe probleme de sănătate. Avea și diabet, era și cardiac. Am fost duminică (la el – n.r.). Nu mai era acolo. Nu ne-a anunțat nimeni, nu ne-a spus nimeni că este în ATI”

Elena Ștefănescu, văduva fostului polițist Lucian Ștefănescu, ne spune că, de la internare și până la vizita de duminică, deci timp de două zile, l-a apelat continuu pe telefonul mobil. A sunat și pe telefonul aferent secției. Dar în zadar.

„Avea stări de vomă, își pierdea cunoștința. Așa l-am adus la spital.”

Soacra acestuia nu-și poate stăpâni plânsul.

„Ce să vorbesc eu?! Și-așa nu mai sunt în stare… Am fost așa de supărați de nu-mi mai arde de nimic… Era copil bun… Acum, fără el, o să ne fie foarte greu. El era ajutorul meu, că eram neputincioasă.”

Lucian Ștefănescu a ajuns, după lungi insistențe, de pe secția Diabet zahar pe cea de Anestezie-Terapie Intensivă. Avea hemoragie digestivă masivă. Până să ajungă pe secția de ATI, a vărsat peste 2 litri de sânge.

Dialogul dintre șefa secției Diabet zaharat și șeful secției ATI este unul halucinant.

S-a insistat ca pacientul Lucian Ștefănescu să fie preluat, urgent, pe secția de ATI, câtă vreme starea medicală a acestuia necesita intervenții de acest tip.

Dialogul are loc între Georgiana Enache, medic primar în specialitatea Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, pe secția căreia era internat pacientul Lucian Ștefănescu, și Emerich Kovacs, medic specialist Anestezie şi Terapie Intensivă, șeful secției ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași.

„Respectul” acordat pacientului muribund Lucian Ștefănescu este unul care nu lasă loc de interpretări.

Emerich Kovacs, medic specialist Anestezie şi Terapie Intensivă, șeful secției ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași, e cunoscut drept consumator de droguri.

A fost depistat în trafic, în cursul zilei de 1.11.2022, pe strada Flacăra, din municipiul Călărași. Acesta conducea autoturismul propriu, testul antidrog ieșind pozitiv la THC-5 (cannabis). Dr. Emerich Kovacs ieșise din tura efectuată la SJU Călărași!

Emerich Kovacs nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Redacția noastră va sesiza parchetul competent.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker