EVENIMENT

Narcos de Călărași, în varianta penibilă!

Print Friendly, PDF & Email

30 de mandate de percheziție domiciliară, 32 de mandate de aducere, în 5 cauze penale de trafic de droguri de risc și mare risc.

Sunt activități derulate, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași, împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Călărași și B.C.C.O. București, în data de 26.09.2023.

Cauzele instrumentate:

  • În prima cauză instrumentată, în care se efectuează 21 de percheziții domiciliare și se pun în aplicare 21 de mandate de aducere, s-a stabilit că mai multe persoane din municipiul Călărași au comercializat în mod repetat, consumatorilor din oraș cannabis, pe care îl achiziționează de la dealeri din municipiul București.
  • În cea de a două cauză, în care sunt puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, s-a stabilit că pe parcursul anului 2023 mai mulți făptuitori , au comercializat droguri de mare risc, către consumatori din municipiul Călărași și localitățile învecinate.
  • În cel de-al treilea dosar cercetările efectuate au relevat că, mai multe persoane din municipiul Călărași au comercializat, în mod repetat, consumatorilor din municipiile București și Călărași, cannabis (drog de risc) pe care îl achiziționează de la dealeri din municipiul București.
  • În cea de a patra cauză instrumentată, s-a reținut că, pe parcursul anului 2023, doi făptuitori au comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (cocaină) către consumatori din municipiul București.

În cel de-al cincilea dosar cercetările vizează un făptuitor care a comercializat droguri de risc (cannabis) unor consumatori din localitatea Năvodari, conform comunicatului emis de DIICOT.

În cauza referitoare la comercializarea de droguri de risc, pe raza orașului Năvodari, vizat este numitul Dobriță Ionuț Alexandru. Completul JDL4, din cadrul Tribunalului Călărași, a respins, azi, propunerea Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași, formulată în dosarul nr. 58/D/P/2022, la data de 27.09.2023, privind luarea măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Dobriță Ionuț Alexandru face parte dintr-un grup de traficanți de droguri, identificat pe raza orașului Năvodari, județul Constanța.

Grupul a fost destructurat în cursul lunii august 2022.

Era format din 10 persoane: Dobriță Nicolae, Dobriță Dumitru Alin, Dobriță Ionuț Alexandru, Dobriță Cristian, Arsu Ionuț Cristian, Chiva Darius Iulian, Popa Laurențiu Beniamin Florin, Burcea Alexandru Cosmin, Drop Ionela Alina și Dobriță Simona Mariana.

Dobriță Ionuț Alexandru este, la acest moment, arestat, Tribunalul Constanța, în dosarul 7032/118/2022/a15, menținând această măsură și pentru perioada 6.09.2023 – 5.10.2023, soluție validată și de Curtea de Apel Constanța, în data de 20.09.2023.

Ghenu Gabriel Ionuț, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc (canabis), 2 acte materiale, a fost arestat, în cauza nr. 1202/116/2023, pe rolul Tribunalului Călărași, ca instanță de fond, pentru 30 de zile, începând cu data de 27.09.2023 și până la data de 26.10.2023. A avut apărător din oficiu.

Este cauza identificată drept a patra, în comunicatul emis de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Ghenu Gabriel Ionuț a fost condamnat, prin decizie emisă de Tribunalul Călărași și rămasă definitivă prin neapelare, în dosarul nr. 1013/116/2020, pentru trafic de droguri și deținerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani.

A fost obligat să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bucureşti, sect. 4 sau Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare, din comuna Jilava.

În cauză au mai figurat Melnic Antonio și Voicu Cristina Andreea, ultima cu domiciliul declarat pe raza municipiului Oltenița.

Pentru trafic de cocaină a fost arestat, tot în cursul zilei de azi, în dosarul nr. 1205/116/2023, pe rolul Tribunalului Călărași, ca instanță de fond, Ivan Florin Daniel.

Vasile Tiberiu Gabriel, la rându-i, a fost arestat, în dosarul 1203/116/2023, pentru perioada 27.09.2023 – 26.10.2023. A fost elev al Colegiului Tehnic Ștefan Bănulescu, din Călărași. Locuiește în comuna Dragoș Vodă. Figurează cu două acte materiale de trafic de droguri de risc (canabis).

În dosarul nr. 1209/116/2023, pentru care s-au efectuat 21 de percheziții domiciliare și puse în aplicare 21 de mandate de aducere, toate pe raza municipiului Călărași, cu termen 27.09.2023, instanța de fond a dispus arestarea preventivă a inculpaților:

  • Dima Laurențiu George (trafic de droguri de risc, 2 acte materiale);
  • Chinan Adelin Georgian (trafic de droguri de risc, 2 acte materiale, conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive);
  • Stan Teodor Silviu (trafic de droguri de risc);
  • Mocanu Emanuel Vasile (trafic de droguri de risc);
  • Zamfir Adrian Cristian (trafic de droguri de risc, 2 acte materiale).

Din primele date, Zamfir Adrian Cristian este angajatul unei benzinării.

Inculpatul Ion Eduard Valentin, cercetat în aceeași cauză, a fost plasat de judecătorul de drepturi și libertăți sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Pentru 32 de mandate de aducere și 30 de mandate de percheziție, la acest moment sunt 8 inculpați arestați preventiv, în cauze vizând, în principal, consum și trafic de cannabis.

O acțiune a Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași care, privită din această perspectivă, pare ridicolă!

Vă reamintim: pe data de 22.03.2019, pe o plajă din localitatea Sfântu Gheorghe (Tulcea) o barcă s-a răsturnat. Era încărcată cu o cantitate de peste o tonă de cocaină. Cu o valoare de piață de 100.000.000 de euro!

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WhatsApp WhatsApp

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker