ACTUALITATE

Belciugatele: Copiii sunt antrenați într-un conflict iscat între șeful de post, reprezentanții primăriei și cetățeni / I.P.J. Călărași pare depășit de situație

Print Friendly, PDF & Email

Întâmplări halucinante au loc pe raza comunei Belciugatele, județul Călărași, unde scandalurile se țin lanț. Ultimul s-a derulat în cursul zilei de sâmbătă, 17 februarie, la marginea satului Cojești.

Într-un comunicat remis la cererea noastră, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași precizează că polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea au fost sesizați, prin apel 112, de către o tânără, de 29 de ani, din comuna Belciugatele, județul Călărași, cu privire la faptul că o femeie i-ar fi adresat injurii, iar soțul său ar fi fost agresat fizic de către soțul acesteia.

Polițiștii au stabilit că la data de 17 februarie a.c., în jurul orei 10:15, pe fondul unui conflict mai vechi și a unor discuții în contradictoriu, o femeie, de 42 de ani, ar fi fost agresată fizic de către un bărbat, de 56 de ani, și de soția acestuia, de 63 de ani.

Femeia agresată se numește Amalia Bellantoni și se recomandă drept „vedetă de televiziune”.

Fănel Dinu, șeful de post, nu poate gestiona această situație câtă vreme e parte a conflictului. Spune că i-a respins avansurile de natură intimă și, din acest motiv, este atacat tot timpul de Amalia Bellantoni. Acesta are și un alt război, tot de natură personală, cu membrii familiei Gurlui, Mihai, Gabriel și Ovidiu, pe care îi poreclește Limbricii, cei care conduc, de aproape 20 de ani, administrația locală din zonă.

Fănel Dinu, prin fiul său, Georgian Dinu, administrează o baltă de pescuit, pe raza satului Cojești, din comuna Belciugatele. Balta se află în spatele fermei Amaliei Bellantoni. Dinu a fost prins în timp ce încerca să-și alimenteze rețeaua electrică de pe baltă de la un transformator public. Totodată, fiul acestuia, Georgian, a fost identificat în trafic în timp ce se afla, la volan, sub influența substanțelor psihoactive. S-a întâmplat în data de 7.04.2023. Nu a fost trimis în judecată. Mai mult, acesta a contestat procesul-verbal prin care a fost sancționat contravențional, cauza fiind pe rolul Tribunalului Călărași, în faza de apel.

În plus, șeful de post din comuna Belciugatele, Fănel Dinu, a fost sancționat, în ultimii 2 ani, de 3 ori de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru fapte comise în timpul derulării activității profesionale. Ultimele sancțiuni sunt aplicate în 2.10.2023 și 29.01.2024.

Pe Gabriel Gurlui, fost viceprimar al comunei Belciugatele, Fănel Dinu îl numește drept Piticul Porno sau Transpiratul. „Cu ceva timp în urmă, îmi tot promova schimbarea / plecarea / mutarea, dar unii / ANI, care au trecut l-au schimbat pe el, i-au luat foncția, dar noroc cu fratele că l-a luat consilier personal, să nu moară din lipsă de șpagă…” Între cei doi, Gabriel Gurlui și Amalia Bellantoni, ar fi o relație de natură intimă.

Îl acuză pe fostul viceprimar Gabriel Gurlui, totodată, că este un colector de șpagă, însă nu sunt elemente, până la acest moment, care să confirme că acesta, în calitatea lui de angajat al M.A.I., a inițiat demersuri care să conducă la probarea acestei infracțiuni.

Gabriel Gurlui a fost identificat, în schimb, drept colaborator al vechii Securități. A fost identificat și în conflict de interese de natură administrativă, de Agenția Națională de Integritate, fapt ce a determinat ca acesta să-și piardă funcția de viceprimar. Totodată, Gabriel Gurlui a dat mai multe declarații olografe false, prin care a atestat că nu a fost colaborator al vechii Securități, deși avea o decizie judecătorească definitivă în acest sens.

În cursul zilei de sâmbătă, 17 februarie, situația, pe raza comunei Belciugatele, a devenit una critică. Un vecin al acesteia, Vasiliu Sergiu, cu care, normal, Amalia Bellantoni se află în conflict, a găsit de cuviință să invite alți vecini la o cafea, pe care să o bea de-a lungul unui drum aflat la marginea satului și care duce spre ferma „vedetei de televiziune”. Au urmat momente teribile. Pusă pe harță, cu telefonul în mână, în timp ce transmitea live pe o rețea de socializare, Amalia Bellantoni a fost luată efectiv la bătaie. Chiar și vecinul Vasiliu Sergiu a lovit-o, puternic, în zona abdomenului.

Amalia Bellantoni este extrem de activă pe rețelele sociale. Se ceartă, are opinii, unele amuzante, cele mai multe venite din zona gunoiului politic reprezentat de George Simion și de Diana Ivanovici Șoșoacă. Aceasta participă la mitinguri, instigă, dansează, dă din buric, cu alte cuvinte salvează România. Și are și adepți, mulți dintre aceștia, alți salvatori ai României, beneficiari de ajutor social și evident semianalfabeți.

  • Doamne ferește cred ca în acea localitate trăiesc hiene pe doua picioare nu oameni.. Oare ce educație le dau copiilor lor ??? Politia ce face??? doarme ! RUSINE……
  • Asta se intampla cand aruning cu bani in stanga si dreapta ajung sa conduca toto prostu si coruptul.
  • CUM ACEA TARFA CARE A ATACATO PE AMALIA SA FIIE LIBERA? POLITIA ESTE CORUPTA PANA IN OASE FIRAR MAMA LOR A DRACULUI ,TARFA AIA ORDINARA A FOST MANA N MANA CU TOTI DE ACOLO CA NU A FOST AJIUTATA AMALIA DE NIMENI

Acestea sunt câteva reacții după ce Amalia Bellantoni a publicat, pe rețelele sociale, un clip în care este agresată de o săteancă, ajutată de soțul ei, Sergiu Vasiliu.

În schimb, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași precizează că, pe măsură ce conflictul a degenerat, cei doi soți, ulterior, au fost, la rându-le, agresați fizic de către Amalia Bellantoni, de soțul ei, Domenico Bellantoni, în vârstă de 56 de ani, dar și de angajatul celor doi, un bărbat de 37 de ani.

La fața locului au sosit echipaje medicale, însă persoanele implicate au refuzat să primească îngrijiri medicale sau să fie transportate la spital.

Într-un alt clip video, la scandal participă și un copil, înarmat cu un pietroi. Acesta lovește, cu picioarele, un bătrân aflat la pământ. În vârstă de 13 ani, acesta este copilul familiei Bellantoni.

Redacția noastră va cere, în mod expres, un punct de vedere al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, câtă vreme părinții acestuia îl implică în astfel de scandaluri publice, iar acesta are un comportament violent explicit.

Implicată tot timpul în scandaluri, Amalia Bellantoni a fost la un pas să aibă un tratament identic și în prima zi de școală când, nu știm prin ce metodă a Inspectoratului Școlar Județean Călărași, aceasta a fost făcută profesoară, la Belciugatele, prin înlăturarea altui dascăl, cu 20 de ani vechime. La examenul pe post, Bellantoni a obținut nota 5,20.

La eveniment a participat un alt salvator al României, pensionat la 45 de ani, Dumitru Coarnă.

Coarnă e acuzat că a ciordit banii de cotizații, de la AUR, nu mai puțin de 100.000 lei în numai câteva luni.

În urma cercetărilor efectuate, Amalia Bellantoni a relatat polițiștilor faptul că, în trecut, ar fi primit amenințări cu acte de violență din partea soților Vasiliu, de 56, respectiv 63 de ani, însă a refuzat să depună plângere penală în acest sens.

De asemenea, toți cei implicați au refuzat să depună plângeri penale sau să se prezinte la sediul unității de poliție, ori să fie examinați medical.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și amenințare, cercetările fiind în prezent în desfășurare, sub supravegherea unității de parchet.

De asemenea, la data de 18 februarie a.c., în jurul orei 11:40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Belciugatele au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 63 de ani, din comuna Belciugatele, județul Călărași, cu privire la faptul că un bărbat, de 56 de ani, împreună cu alte 3 persoane au intrat în curtea sa.

În fapt, 3 persoane de 56, 37 și 13 ani, precum și o a patra persoană, care a rămas neidentificată, ar fi venit având asupra lor obiecte contondente, cu intenția de a-l intimida pe soțul apelantei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire, cercetările fiind continuate, sub supravegherea unității de parchet, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Călărași.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker