EVENIMENT

Încă un scandal sexual în învățământul călărășean: Profesor de matematică, din Lehliu-Gară, săltat de mascați!

Print Friendly, PDF & Email

Descinderi, în cursul dimineții de ieri, pe raza orașului Lehliu-Gară, la domiciliul unui profesor de matematică.

Daniel Boșneag, care predă la Școala Gimnazială nr. 1 Răzvani, a fost vizitat de oamenii legii și, ulterior, dus la audieri și reținut pentru 24 de ore.

Conform primelor date, obținute de la Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, acesta este acuzat de agresiune sexuală.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, au documentat activitatea infracțională a acestuia, bănuit că și-ar fi agresat sexual două eleve.”

Daniel Boșneag are 52 de ani. E originar din Curtea de Argeș. A ajuns în învățământ, ca profesor de matematică, după ce a urmat cursurile celebrei universități Spiru Haret, cunoscută drept Fabrica de Diplome. Anterior, a urmat cursurile Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”, din Pitești, specializat în formarea lucrătorilor pentru industria lemnului.

Un timp, Daniel Boșneag a predat și-n cadrul Școlii Gimnaziale „Florența Albu”, din comuna Vâlcelele.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului trecut, în luna martie, în timpul orelor de meditații pe care le efectua la domiciliu, acesta a agresat sexual o elevă în vârstă de 14 ani. Ulterior, fapta s-a repetat în cursul acestei luni, victimă fiindu-i o altă elevă, în vârstă de 17 ani.

La data de 13 februarie, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, fiind ridicate mai multe bunuri de interes cauzei, precum și 4 telefoane, 2 laptopuri, 2 camere video, 2 tablete și o cameră de supraveghere.

Daniel Boșneag urmează să fie prezentat, azi, în fața judecătorului de drepturi și libertăți, procurorii propunând arestarea preventivă a acestuia.

Alina Neculai, directoarea Școlii Gimnaziale nr. 1 Răzvani, declară că nu deține informații oficiale legate de acest caz.

„Dumnealui nu s-a prezentat la ore, în cursul zilei de ieri. În schimb, am fost anunțată, de pe un telefon fix, de către dumnealui, că este reținut și că nu va putea veni la program. Oficial, nu știu nimic. Neoficial, am înțeles că, nu știu, dacă e molestare, dacă e corupere, nu știu, de minori. Oficial, nu avem nici o informație.”

  • Noi nu am avut, niciodată, nici un fel de problemă!
  • Dumneavoastră, cadrele didactice!

„Nu, nu, nici în rândul elevilor nu au fost sesizări, nu au fost reclamații venite de la părinți, de-a lungul anilor. Este profesor din 2016 în școala Răzvani, titular. Nu au fost astfel de incidente, de reclamații, niciodată. Acum, nu pot ști ce e în viața privată a fiecăruia, ce se întâmplă. Ca și coleg, nu aș avea ce să-i reproșez. Eu am rămas stupefiată, ieri dimineață, nu-mi venea să cred că poate fi real.”

Anul trecut, un alt profesor de matematică, dar din municipiul Călărași, a fost condamnat definitiv, pentru coruperea sexuală a minorilor și pornografie infantilă, la 7 ani de pușcărie.

Octavian Constantinescu medita, la domiciliu, elevi de ciclul gimnazial, pe raza municipiului Călărași. Prima dată a fost săltat de-acasă în data de 25 martie 2021. Octavian Constantinescu oferea meditații, la matematică, în schimbul sumei de 30 lei/oră. A fost denunțat de o mămică revoltată.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași a probat activitatea infracțională a altui profesor, Florin Ene, titular în cadrul Școlii Gimnaziale nr .1 Ștefan Vodă.

A întreținut raporturi sexuale cu o minoră, în vârstă de 15 ani, și a determinat-o să practice prostituția, abuzând de poziția de încredere pe care victima și mama acesteia i-au acordat-o, substituindu-și rolul de protector al celor două, profitând de ascendentul moral pe care-l avea asupra minorei și de situația deosebit de vulnerabilă a acesteia. Copila era de pe raza comunei Independența.

Profesorul pedofil preda și-n cadrul Școlii Gimnaziale Carol I, din municipiul Călărași. A fost condamnat, prin sentință definitivă emisă la data de 12.01.2023, la 10 ani de pușcărie.

La 14.12.2023, un alt caz a fost înregistrat în cadrul Liceului Pedagogic „Ștefan Bănulescu”, din municipiul Călărași. Nelu Bălașa, profesor suplinitor, a fost acuzat, prin plângere penală, că-și bombardează elevele, prin intermediul aplicațiilor telefonului mobil sau pe chat-ul rețelelor sociale, cu fotografii și mesaje cu conținut indecent.

„La data de 14 decembrie a.c., Poliția Municipiului Călărași a fost sesizată de către două eleve din cadrul Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu Călărași, cu privire la faptul că prin intermediul unei aplicații de socializare, au primit mesaje de la un cadru didactic care își desfășoară activitatea în cadrul unității de învățământ. Cu privire la aspectele semnalate se efectuează verificări în cadrul petiției înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să se dispună măsuri în conformitate cu prevederile legale.”

În mod absolut scandalos, învățământul călărășean este condus, la această oră, de o individă cu un trecut extrem de tulbure.

Roxana Natalia Pațurcă a urmat cursurile unei universități obscure, Artifex București, în perioada 1999-2003. Artifex, înființată de Uniunea Națională a Cooperativelor Meșteșugărești, era autorizată, la acel moment, să funcționeze în mod provizoriu.

A ajuns să fie șefă a Inspectoratului Școlar al Județului Călărași după ce, ani de zile, s-a afișat drept una dintre cele mai grețoase activiste PSD, pe vremea când această formațiune politică era condusă de infractorul Liviu Dragnea.

Din calitatea de șefă a Inspectoratului Școlar al Județului Călărași, aceasta s-a făcut remarcată prin faptul că dirijează banii din bugetul instituției către firme aparținând familiei extinse a acesteia, dar și pentru faptul că organizează organizează acțiuni cu directorii școlilor din subordine, acestea transformându-se în adevărate chefuri cu lăutari.

În cursul anului 2023, județul Călărași se clasează pe locul al II-lea, de la coadă, după județul Teleorman, cu cele mai puține medii peste 5:00, la Evaluarea Națională. Situația s-a menținut oarecum identică și în cadrul examenului de Bacalaureat, rata de promovabilitate situând județul Călărași pe locul al treilea, de la coadă, după județele Ilfov și Teleorman.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker