BREAKING NEWSDOSARE

Se întâmplă la Călărași: Licențiații în măsele fac anestezie, după care dau bir cu fugiții – VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Cristina Florea este numele anestezistului de la Spitalul Județean Călărași, care a trimis pe lumea cealaltă o tânără de 24 de ani, însărcinată cu gemeni. Doctorița în cauză a studiat la Grupul Școlar Danubius Călărași, iar medicina a urmat-o la Universitatea Titu Maiorescu.

Au insistat să i se facă cezariană

Cristina Florea se prezintă drept medic rezident pe secția Anestezie – Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași. În schimb, conform datelor obținute de la Universitatea Titu Maiorescu, Cristina Florea este licențiată în medicina dentară. Licența a obținut-o în anul 2011. Tânăra Georgiana Veronica Petcu, din Borcea, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Călărași, în urmă cu o săptămână, cu semne vizibile de naștere la termen. Avea sarcină gemelară. Rudele acesteia, pentru postul de televiziune Antena 1, au declarat că aceasta s-a prezentat, în mai multe rânduri, la medicul ginecolog Alain Florin Tăut, pentru controalele specifice. În schimb, la spital, pe secția de obstretică-ginecologie, de gardă se afla medicul Victor Constantin. Se afirmă că acesta a dorit ca tânăra mamă să nască natural însă atât tânăra însăcinată, cât și rudele acesteia, au insistat să i se facă cezariană.

Fără drept de practică

fata moartaDoctorul recunoaște că a pregătit-o pe Georgiana Veronica Petcu pentru operația de cezariană, însă sala de operație s-a inundat cu apă în urma spargerii unei țevi de la sistemul de alimentare cu agent termic. A transferat-o într-o altă sală, dar care nu era dotată cu aparat care să monitorizeze funcțiile vitale. Cristina Florea a fost medicul care i-a făcut anestezia. Aceasta e doar medic rezident și nu are drept de practică. În schimb, mama nu a mai putut fi trezită din anestezie. „Era prima dată când am intrat în sală cu anestezistul acela. Nici nu ştiam că este rezident. Au apărut doi medici noi în luna februarie. Nu ştim din ce cauză a făcut stop cardiac şi a fost resuscitată timp de 40 de minute. Trebuia să o trimit la Bucureşti, dar nu aveam garanţia că ajunge până acolo. Eu nu aş fi făcut această operaţie cu anestezie generală, dar anestezistul nu a reuşit să facă rahia, deşi a încercat de 6 ori”, a spus dr. Victor Constantin, în cadrul emisiunii Acces Direct, difuzată de postul de televiziune Antena 1.

Reacție a ministrului Bănicioiu

Georgiana Veronica Petcu a fost îngropată doar de două zile. Tot de atunci, anestezista cu studii de medicină dentară, făcute la Universitatea Titu Maiorescu, nu a mai dat pe la serviciu. Din datele noastre, este plecată din țară. S-a înregistrat și o reacție a ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu: „Lucrurile nu trebuie să stea aşa nici într-un caz. Situaţiile pe care le tot relataţi despre Călăraşi nu sunt departe de adevăr. Nu înţeleg dacă acolo se respectă protocoalele terapeutice. De luni, o să deschidem o anchetă acolo şi o să verificăm dacă situaţia este aşa, atunci vor fi sancţiuni drastice. E îngrozitor că lucrurile se întâmplă aşa. Mie îmi vine să cred că directorul medical nu ştia că nu se poate opera în acea sală. Iar, dacă se ştia, e cu atât mai grav. Eu o să sesizez şi Colegiul Medicilor, dar asta începând de săptămâna viitoare când o echipă se va deplasa la faţa locului. Vom provoca o discuţie şi cu Consiliul Judeţean dacă nu se va remedia situaţia. Nu mai poate merge aşa, ca în fiecare săptămână să privim totul cu indolenţă. Eu cred că cei de la Consiliul Judeţean nu ar trebui să mai aştepte controlul de la minister, având în vedere situaţia prezentată. Urmăresc situaţia de la Călăraşi, dar ceea ce se întâmplă la Călăraşi nu ţine numai de lipsa de bani. Acolo, e vorba mai mult de nepăsare”.

Alte cazuri asemănătoare

În județul Călărași, cazuri oarecum asemănătoare s-au înregistrat în anul 2011. Ioana Pătraşcu, o femeie de 37 de ani, din localitatea Şoldanu, a decedat în secţia de maternitate din cadrul Spitalului Municipal Olteniţa. Au existat suspiciuni că femeia a făcut embolie cu lichid amniotic. A decedat și fătul acesteia. Cel de-al doilea caz este al tinerei Georgiana Oprea, din satul Mihai Viteazul, comuna Vlad Ţepeş, în vârstă de numai 18 ani, decedată la Spitalul Județean de Urgență Călărași. De asemenea, a murit și fătul.

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

  1. Eu am nascut prin cezariana la cerere la spitalul privat Regina Maria. Trebuia sa mi se faca o anestezie in coloana, dar mi s-a facut una generala, pentru ca cele doua pe care anestezista mi le-a facut in coloana „nu au prins”. Dr respectiva a motivat ca „sunt dintr-un lot prost”, asta pentru ca intepatura in coloana care nu trebuia sa doara teoretic, a fost ca un cutit in inima si m-am miscat. A dat vina pe mine. Nci a doua nu a prins, cred ca era deja un semn evident despre incompetenta medicului anestezist. Am aflat ulterior ca sunt norocoasa ca nu am ramas paralizata sau ca nu am patit ceva asemeantor cu biata femeie din articolul de mai sus.

  2. vaiiii! acestor medici va trebuii sa-i sanctioneze grav deoarece fata asta putea traii,insa din cauza nepasarii lor sa intamplat aceasta tragedie!este nespus de dureros,cum acei bebelusi au ramas fara mama lor.apropo de acest medic care a operat-o,cum a indraznit sa ridice tonul???si am inteles ca mai avea foarte putin pentru a o si lovii!doamneeee!trebuie facut ceva!

  3. Si eu am nascut in spitalul din Calarasi,si m-au lasat sa ma chinui 3 zile.Dupa ce I-am amenintat ca plec pe propria raspundere la Maternitatea Giulesti, mi-au bagat o perfuzie pentru dilatatie si cand m-au luat durerile alea mari nu am mai avut putere sa ii ajut sa aduc copilul pe lume,am cerut sa mi se faca cezariana si au zis ca nu se face cezariana la ai in spital ca nu au anestezist.Am reusit intr-un final sa nasc dupa vreo 45de minute si copilul a iesit cu caputul tuguiat dar s.a refacut din fericire.In trei zile am trecut prun trei doctori si nu au facut nimic sa na ajute.asta inseamna nepasarea medicilor si Spitalul Calarasi

  4. In primul rand imi pare nespus de rau pt doamna care a decedat , si eu tot la calarasi am nascut dar din cauza medicilor incompetenti sunt in spital de 3 luni , am nascut un baiat de 3,,80kg si de cand lam nascut sunt in spital medici nu ai mai da nici o sansa . Medicul care era de garda nu a bine voit sa vina sa ma asiste la,nastere ma lasat cu moasa stiind ca bebelusul meu e mare si eu nu ma dilat iam zis sa imi faca cezariana la care a zis ca nui nicio problema si ca pot naste normal asa zisul medic Ioan a dormit in timp ce eu ma chinuiam sa nasc la tot sunat moasa dar nu raspundea intrun final cand a venit ia spus ,,pune mana si taio,, ea a urmat ordinu ma taiat a scos bebelusu si tot ea ma cusut pana in ultima secunda leam zis sa imi faca cezariana si,nu au vrut , dupa ce am nascut a iesit medicul pe hol si lea zis,alor mei ,, ce vreti ma fata vam salvato copilu nu vrea sa respire,, si fluiera intruna asi vrea sa ajut pt ca astfel de medici sa nu mai nenoroceasca si viata altor persoane . Medici din calarasi sunt niste incompetenti feritiva cat puteti

  5. doctorii incompetentii la calarasi si vb foarte urat ….in care esti trimis pt un tratament de arterita si doamna dr.stefanescu fiind de garda te trimite la cardiologie ..si in fine te trimit dupa o sectie pe alta pana mori..si peurma fug precum sobolanii…cred ca in tot spitalul acela sunt vreo 2 medici care sunt competenti…dar acolo pana nu ameninti nu te rastesti la ei si nu le pui mana in gat nu rezolvi nimic….mi.e scarba de tot spitalul degeaba i.si iau banii…si sunt foarte multe cazuri care nu sunt scoase la iveala…gen domnul dr stoica….care te intreaba daca ai banii sa te tratezi la bucuresti in conditia in care sunt pe reanimare findca mi s-au spart 2 vase de sange….fara cuvinte clica din consiliul judetean este de vina…..oameni de 2 banii care traiesc dupa urma noastra…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker