LINIA FIERBINTENEWS ALERT

Linia Fierbinte – 324

Print Friendly, PDF & Email

** Scriitorul de literatură s.f. Gheorghe Rogoz, care avea o casă în satul Gostilele, județul Călărași, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru pornografie infantilă și act sexual cu minori. Acesta a fost reținut în data de 10 mai 2014, după ce procurorii DIICOT Călărași i-au descoperit preocupările bolnave. Acesta întreținea relații sexuale cu minore de 13-14 ani, provenite din medii defavorizate. Filma orgiile sexuale. Fetele, unele chiar și de 11 ani, primeau bani sau diferite cadouri. Li se promiteau excursii la munte sau la mare. Unei familii, ca plată pentru fata minoră pusă să facă sex cu acesta, Rogoz i-a plătit construirea unei fântâni, în curte. „Doar o fată am, n-am 10 sa zic ca n-am cu ce sa o întrețin. I-am zis: du-te, mami, ca are calculator, vin nepoții”, e declarația mamei fetiței de 10 ani, abuzată sexual de pedofil, declarație făcută reporterilor Pro Tv. Fata era cea care filma actele sexuale. Tatăl acesteia se dă și mai nevinovat: „N-am știut ce fac ele acolo, ele ziceau că merg sa facă baie la gârlă”. Una dintre fetițe, prin reprezentantul legal, a primit suma de 10.000 lei drept despăgubiri morale. În aceeași cauză, într-un dosar disjuns, Stan Ionel, acuzat de șantaj, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni.
** Firma Elmet Proex SRL, unde acționar majoritar este viceprimarul municipiului Călărași, Virgil Marian Dumbravă, a depus cerere pentru constatarea insolvenței. Acesta mai este asociat la SC Electroproiect SRL, firmă cu activitate suspendată în 2014, dar și la SC Zet Media SRL, firmă cu activitate suspendată de mai mulți ani.
** Marian Moise, amicul de viață și de moarte al lui Vasile Iliuță, din Vâlcelele, își lichidează afacerile. SC Eco Pitt Construct SRL Vâlcelele, unde acesta este reprezentant legal, are deschisă procedura de insolvență. La fel și firma Agri Cat Prest SRL, unde procedura insolvenței a fost declarată la 24.02.2015.

** Același lucru l-a făcut și firma Dancle Distribuțion, reprezentată legal, la oha, de Coca Daniel, introducând cerere de insolvență și, în același timp, o altă firmă, întâmplător denumită Dancle Prest, adică tot a familiei Coca, face parte din participanții la masa credală și preia activele firmei aflate în insolvență. Același lucru îl face inclusiv reprezentantul legal Coca Daniel. Procedura insolvenței, pe fond, a fost încheiată la data de 13.01.2015.
** Un alt falit celebru al municipiului Călărași este Nelu Bălașa, un individ la care tupeul este proporțional cu nesimțirea. Firma acestuia, Partener NG, deși a depus cerere de faliment din 2007, nici la acest moment nu a încheiat procedura. Următorul termen este la 2.04.2015, pe rolul Tribunalului Călărași. Printre creditori figurează persoanele fizice: Ionel Enache, Lenuș Nedelcu, Vasile Dobre, Constantin Safta, Jenel Pupăză, Rodica Slujitoru ș.a. Nu știm care dintre aceștia sunt cămătari.
** Pe rolul Tribunalului Călărași se află și o cauză – contestare măsuri asiguratorii, unde contestator figurează Ioana Băsescu, nimeni alta decât fiica lui Traian Băsescu.
** Tot pe aceeași instanță, dar la secția penală, ca inculpați figurează Bâgiu Marian Cristinel, ex-președintele C.J. Buzău, Colgiu Florin Mădălin, președintele TNL Buzău, dar și Bădică Gabriela Camelia, fosta directoare de la Școala Română de Afaceri, filiala Călărași, acuzați de luare de mită și infracțiuni conexe actelor de corupție.
** Marian Vanghelie, legat de Călărași prin amorul nebun pe care-l are cu fosta președintă a Organizației județene a Partidului Social Democrat, mitomana Oana Mizil, are un frate vitreg, care vinde lenjerie intimă, într-o piață din cartierul Militari, scrie publicația Cancan. Tatăl acestora, în schimb, este recăsătorit, în orașul Oltenița.
** Să punctăm și noi că, în 2014, prin Consiliul Județean Călărași, s-a derulat o chestie denumită Festivalul Dunării Călărășene, finanțată din fonduri ale Uniunii Europene. În cadrul acestui proiect, banii, cu căruța, au fost direcționați într-un mod ordinar. SC OQL Studio SRL a beneficiat de un contract pentru prestări servicii „de fotografie publicitară și developare”, în valoare de 30.400 lei. Contractul este semnat la data de 18.07.2014, iar firma este înființată în data de 29.05.2014. Asociat unic la această firmă este un tăietor de frunză la câini și un frecător de coate prin cafenele, Lupoi Dan Lucian. Pentru 10-15 poze, s-au dat bani cu căciula. În schimb, manager de proiect, din datele noastre, este tot un tăietor de frunze la câini, Dănuț Vasile, un fel de băgător de seamă prin nu știm ce lojă masonică, pentru că și papagalii noștri trebuie să se simtă importanți. Proiectul ăsta de frecat menta pe Dunăre, la Călărași, are și un site, în valoare de 16.540 lei, făcut de firma Amos Poliservice, din Călărași, Str. Sulfinei nr. 3, bloc I13, scara 1, etaj 1, ap. 6. Din 2007, de când este înființată această firmă, a avut activitatea suspendată aproape 6 ani. Problema e că asociații de-aici, Istrate Ion Dan, Dumitrescu Mihai și Moraru Teodor Adrian, au fost trași în piept câtă vreme, tot pentru un site, finanțat tot din fonduri ale Uniunii Europene, AJOFM Călărași a plătit suma de 100.000 lei. Trăznaia asta pe bani europeni, adică Festivalul Dunării Călărășene, va beneficia și de o broșură. S-au plătit și servicii de documentare pentru elaborarea acesteia. Prețul? 14.980 lei.
** Să râdem puțin și de achizițiile făcute de Colegiul Tehnic Ștefan Bănulescu. Anul trecut, aici s-au cumpărat, printre altele, următoarele: cartofi – 5.427,6 kilograme, la prețuri în continuă creștere: 1 leu, 1,12 lei, 1,15 lei, 1,24 lei, 1,48 lei, 1,5 lei, 1,9 lei, 2,19 lei, 2,2 lei, 2,23 lei, 2,36 lei, 2,36 lei etc; ceapă – 917 kilograme, cu prețuri de 1,1 lei, 1,24 lei, 1,35 lei, 1,4 lei, 2 lei, 2,1 lei, 2,3 lei, 2,35 lei, 2,6 lei, 2,7 lei; mere – 786,9 kilograme, la prețuri crescătoare: 2,1, 2,2, 2,35, 2,5, 2,7, 2,73, 2,75, 2,8, 2,85, 2,9, 3, 3,1, 3,2, 3,3, 3,5, 3,8, 4,1 lei. Toate produsele sunt achiziționate după același model: sunt luate în tranșe, iar de fiecare dată prețul este altul, dar niciodată mai mic comparativ cu tranșa precedentă. La bălăria asta de achiziții, cei de la Colegiul Tehnic Ștefan Bănulescu au tupeul să spună că procedura a fost făcută pe SEAP când, în fapt, achizițiile au fost publicate pe Sistemul Național de Achiziții Publice, ceea ce nu este același lucru. S-au mai luat: ouă (câteva mii), eugenii (la fel), carne, mezeluri, mazăre, orez, fasole, produse din carne de pasăre etc. La toate aceste produse, ca să vă facem și să zâmbiți puțin, Colegiul Tehnic Ștefan Bănulescu a achiziționat 140 de topuri de hârtie de copiator și numai 210 role de hârtie igienică, cu prețuri după modelul deja patentat: 0,4 lei/rolă, 0,7, 0,78, 0,8.
** Să nu uităm: deputatul Vasile Iliuță, zis și Monica Tatoiu de Călărași, că el le știe pe toate, și cum se obține laptele praf aruncând vaca din avion, și câte colțuri are un iglu, și cum se poate mulge un elefant apăsând, sistematic, pe trompă, și de care motorină folosesc rachetele care zboară spre SSI etc., nu s-a lăsat de preocupările bahice cu strigături, doar că le interzice comesenilor să mai vină la asemenea festivaluri de căzut sub mese cu telefoanele mobile prevăzute cu cameră video și amortizor. Noi îi spunem doar atât: Cam târziu, vere.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker