NEWS ALERT

Lovitură dată de IPJ Călărași: CHIRMUȘ A FOST PRINS!

Print Friendly, PDF & Email

A fost prins, în urmă cu câteva zile, Ghencea Cristinel Ionel, poreclit Chirmuș. Acesta a fost dat în urmărire internațională, după ce s-a sustras executării unei pedepse de de 6 ani de închisoare, pentru tentativă de omor.

Împușcături în plină stradă

Soluția a fost pronunțată de Tribunalul Călărași, în dosarul nr. 473/116/2010, și menținută, prin decizie definitivă, de Înalta Curte de Casație și Justiție, prin respingerea recursului, la data 24.05.2013. Vasile Boșnigeanu, cunoscut și sub porecla de Vasile Americanu, un alt interlop local, din comuna Modelu, a încercat să-l omoare pe Ghencea Cristinel Ionel. S-a întâmplat în ziua de luni, 30 iunie 2008, dimineața, în timp ce Ghencea Cristinel Ionel se afla la volan. Vasile Boșnigeanu a tras cinci focuri asupra sa, încercând să-l omoare. La acel moment, conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Călărași era asigurată de cms. șef Alexandru Șohan. A fost acuzat de presa locală că avea relații extrem de apropiate cu cei doi interlopi.

Scandal plecat de la Ferma lui Pele

Vasile Boșnigeanu a fost condamnat și și-a executat pedeapsa de 6 ani de închisoare, fiind acuzat de comandarea şi finanţarea, în 2008, a unui asasinat care-l avea ca ţintă pe rivalul său, Cristinel Ghencea, zis Chirmuş. Scandalul dintre cei doi ar fi plecat de la o neînțelegere, la o petrecere, Vasile Bosnigeanu împingându-i nevasta într-o piscină, la locația cunoscută drept Ferma lui Pele, de pe șoseaua Chiciului. În urma acestui scandal, Ghencea Cristinel Ionel l-a împușcat, în picior, pe Vasile Boșnigeanu. Ulterior, Vasile Bosnigeanu l-a alergat, în trafic, pe Ghencea Cristinel Ionel, zis Chirmuș, ciuruindu-i mașina. Scandalurile dintre aceștia s-au derulat inclusiv în fața sediului IPJ Călărași.

Atacator cu fața acoperită

La data de 30 iunie 2008, Vasile Bosnigeanu a tras 5 focuri de armă spre autoturismul condus de Ghencea Cristinel Ionel, rănindu-l. Focurile de armă i-au spart parbrizul, luneta, iar portierele din stânga autoturismului au fost ciuruite. Atacatorul avea fața acoperită. Ulterior, Ghencea Cristinel Ionel, zis Chirmuș, a încercat să se răzbune. Ghencea Cristinel Ionel este născut la data de 22.12.1975, în Călărași. La data de 24.05.2013, Înalta Curte de Casație și justiție l-a condamnat pe Ghencea Cristinel Ionel, zis Chirmuș, la 6 ani de închisoare, pentru tentativă de omor. După aflarea sentinței, cu complicitatea organelor de aplicare a legii, conform unor surse, acesta a reușit să fugă din țară, ascunzându-se în Spania.

Au mai fost prinși alți 5 urmăriți internațional

Dacă Vasile Bosnigeanu și-a executat pedeapsa, Ghencea Cristinel Ionel a fost dat în urmărire internațională. Conform surselor noastre, acesta a fost prins, în Spania, alături de alți 5 urmăriți internațional, din care 2 din Călărași și 3 interlopi din Slobozia. Sunt indicii conform cărora întreaga operațiune s-a derulat în urmă cu 10 zile, la aceasta participând, într-un secret total, cadre ale Inspectoratului Județean de Poliție Călărași. Este cea mai mare lovitură dată de actualul șef al IPJ Călărași, cms. șef Marian Iorga, de când acesta se află la conducerea acestei structuri de poliție. Considerat de mulți intangibil, bănuindu-se faptul că foarte mulți oameni ai legii i-au solicitat ajutor, în diferite moduri, Ghencea Cristinel Ionel, zis Chirmuș, revine în țară, pentru a-și ispăși pedeapsa.

Surse: e deja la Rahova

Conform altor surse, acesta se află deja în arestul Penitenciarului Rahova, unde trebuie să treacă printr-o perioadă de 21 de zile de carantină, ulterior urmând să fie închis la Penitenciarul Slobozia. E de așteptat, totodată, ca acesta să vină cu detalii legate de modul în care a reușit să fugă din țară, deși era dat în urmărire națională.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker