NEWS ALERT

Mafia scutecelor de unică folosință: O călărășeancă e bănuită drept capul rețelei

Print Friendly, PDF & Email

Un nou tip de înșelăciune face mii de victime, pe internet. De data aceasta, victimele sunt tinerele mămici dispuse se achiziționeze pamperși, la prețuri mult mai mici decât cele de pe piața de profil.

Bani în avans

S-au creat grupuri, pe rețeaua de socializare Facebook, denumite „Consumabile pentru bebe” sau „Comenzi Scutece” . Preţurile erau foarte bune, iar termenul de livrare era între 30 şi 45 de zile. Postul de televiziune România Tv anunță că mamele nu și-au mai primit produsele comandate nici după 6 luni. Escroacele solicitau banii în avans, cerând ca aceștia să fie livrați direct în cont, cu mențiunea „alimentare card” sau „donație”. Una dintre escroace se prezintă drept Ionela Margareta Munteanu, indicând faptul că are o societate care se ocupă cu distribuția de astfel de produse și că ar activa în bazarul călărășean. În schimb, nimeni nu a auzit de ea. „Sunt de 20 de ani în bazar, dar nu am văzut-o niciodată”.

Prejudicii imense

Mii de mămici înșelate caută modalități de a o reclama pe Ionela Margareta Munteanu. Din unele date, prejudiciul se ridică la suma de 40.000 de euro. Sunt indicate și alte sume drept prejudicii, una dintre acestea fiind de 4.000.000 lei. La Serviciul Public Piețe Oboare Călărași, directorul Vasile Manea ne spune că niciodată o astfel de persoană, cu un astfel de nume, nu a încercat să închirieze spații comerciale, în bazarul călărășean. Tot din cadrul acestui serviciu, Marian Palazu ne spune că și el a căutat-o pe Ionela Margareta Munteanu, în bazar, dar nu a dat de ea. Aceasta, în schimb, i-a înșelat o nepoată, care a plătit 1.000 de pamperși în contul acesteia, produse pe care nu le-a mai văzut.

Date de identificare

Pe rețeaua de socializare Facebook s-a creat o adevărată rețea de conturi care distribuie pampersi, la prețuri modice. Cele care au fost contactate afirmă că făceau distribuție în numele călărășencei Ionela Margareta Munteanu. Toți cer adresa acesteia, pentru a fi identificată. Ionela Margareta Munteanu se prezintă ca fiind din Călărași. Afirmă că e căsătorită. E născută la data de 18 martie 1988. Anunță că are la vânzare și alte produse, de la soluții de curățat, până la hăinuțe pentru copii. „Luați-vă gândul de la bani… iar toată gruparea la răcoare”, este unul din mesajele lăsate pe pagina de Facebook a Ionelei. Sumele virate în contul acesteia variază între 150 de lei și 10.000 de lei.

Peste 20.000 de mămici înșelate

În această situație, conform unor surse media, sunt peste 20.000 de mămici. O altă escroacă, și aceasta acționând după același tipar, a fost identificată în județul Gorj. Este vorba de Ecaterina Mihaela Gurbet. Sunt zeci de alte conturi care acționează după aceeași metodă. Inspectoratul Județean de Poliție Călărași a fost sesizat în legătură cu acest nou tip de înșelătorie.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WhatsApp WhatsApp

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker