NEWS ALERT

Consiliul Superior al Magistraturii: Procuror călărășean dat afară din magistratură

Print Friendly, PDF & Email

Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru procurori în materie disciplinară, a decis, în ședința din data de 28 iunie 2017, excluderea din magistratură a procurorului Nestea Antoaneta Elena. Aceasta activa în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.

Acuzele

Dosarul de pe ordinea de zi din cadrul acestui for, cu nr. 15/P/2016, a avut drept cauză art. 99 lit. s) teza a II-a și t teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată. În cazul art. 99 lit. s), legea sancționează utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de magistrat. În cazul literei t) din același articol al legii amintite, se sancționează exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Decizie

Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru procurori în materie disciplinară, a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția judiciară împotriva procurorului Nestea Antoaneta Elena. „În baza art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică doamnei Nestea Antoaneta Elena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, sancțiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură, pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. s) teza a II-a și t) teza I, din același act normativ.” Soluția poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Cazul Iacomi

Nestea Antoaneta Elena, din calitatea de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, a instrumentat dosarul în care vizat a fost Iulian Iacomi, la acea dată primar al orașului Lehliu-Gară. S-au efectuat descinderi la această instituție și într-o altă cauza, care o viza pe secretara Consiliului Local Lehliu Gară, Sonia Alexe. A fost reținută la data de 8 iulie 2015. Ulterior, s-a încercat inculparea primarului Iulian Iacomi, acesta fiind interceptat inclusiv în mediul ambiental, pentru a se putea proba activități de încălcare a legii penale. S-a încercat și inculparea fratelui acestuia, Ion Iacomi, primar al comunei Dor Mărunt. Printre altele, acesta a fost interceptat și fotografiat în mediul ambiental, în parcarea Consiliului Județean Călărași, în vreme ce aducea un porc vietnamez președintelui Consiliului Județean călărași de la acea dată, Răducu Filipescu.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WhatsApp WhatsApp

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker