EVENIMENT

Jegălia: Povestea unei dispariții misterioase

Print Friendly, PDF & Email

E tratată drept o dispariție misterioasă. Lucica Dragnea nu a mai fost văzută, de la sfârșitul lunii septembrie, de rude sau de prieteni. Are 27 de ani și e prezentată drept “o tânără studentă”. Dispariția acesteia a fost reclamată în urmă cu o lună și jumătate.

Pasată între tatăl vitreg și tatăl natural

Lucica Dragnea, în schimb, a urmat ultimul an de facultate în 2017, la Universitatea Româno-Americană. Anterior, fusese elevă a Colegiului Economic Călărași. Nu avea un domiciliu stabil. Pe perioada în care a urmat cursurile universității, a stat la o mătușă, în București. Mama acesteia, Mariana Preda, lucra, de mai bine de 10 ani, în Germania, la un abator. Venea rar pe acasă, la Jegălia, unde se recăsătorise cu un sătean, Cornel Petre. La acest moment se află în România. Este internată la Spitalul Floreasca, diagnosticată cu o boală cumplită. Este în stadiul terminal. Daniel Pavelescu, un văr al acesteia, din satul Dichiseni, ne spune că fata a fost pasată între tatăl natural, care locuiește în satul Coslogeni, și tatăl vitreg, care locuiește în satul Jegălia, în ultima perioadă. A fost pasată dintr-un motiv extrem de crunt: fata avea evidente probleme psihice.

Internări la Alexandru Obregea

A fost dusă la un medic specialist psihiatru în cursul lunii decembrie 2017, în București. E prima dată când este consultată de un medic cu o astfel de specialitate. Dr. Ioana Roxana Târnoveanu, de la clinica Eurosanity, o diagnostichează pe tânără cu sindrom depresiv, prescriindu-i, printre medicamente de tip ISRS (inhibitoare de serotonină) și anxiolitice, și medicamente antipsihotice, timp de o lună de zile. A fost dusă de mătușa acesteia din București, după ce aceasta a constatat că tânăra nu mai ieșise din casă vreme de 6 luni și manifesta un comportament deviant. Ulterior, pe parcursul anului 2018, a fost internată, în două rânduri, la Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, din București, cu evidente semne psihotice, conform datelor oferite de aparținători sau cunoscuți.

Fabulații despre o pretinsă idilă

S-a afirmat că ar fi fost victima unui abuz sexual. Cunoscuții declară că aceasta a afirmat, în câteva rânduri, că a trăit o poveste de dragoste, alături de un sirian. Nimeni, însă, nu știe cine este sirianul în cauză. “Spunea că a fost cu el la munte și ne arăta poze. Dar pozele erau din perioada în care fusese la munte cu mătușa ei.” Cea care a văzut-o ultima dată se numește Adriana Chiru. Este femeie de serviciu la școala din satul Jegălia. Este, totodată, vecină cu tatăl vitreg al acesteia, Cornel Petre. “A venit la mine, să îmi ceară 30 de lei împrumut. Nu am avut de unde să-i dau decât 10 lei și mi-a zis că pleacă. Dar nu mi-a zis unde.” S-a întâmplat în cursul lunii septembrie, a anului trecut. “A văzut-o toată lumea. Săraca, sărea ba într-un picior, ba a stat, odată, la toaletă, aicea, mult timp, stătea așa, cu capul în jos. La stradă, când traversa, stătea minute-n șir până traversa. Deci era…”

A dispărut cu bani împrumutați de la o vecină

Adriana Chiru spune aceeași poveste legată de un arab, care i-ar fi fost iubit și care ar fi abandonat-o. “Nu știu de ce a adus-o maică-sa aici că, până la urmă, era un străin.” Mariana Preda, mama tinerei dispărute, nu mai avea nici un fel de relație cu soțul de-al doilea, din Jegălia, deși au împreună un copil, mai precis un băiat. “Am zis că nu zic: când a venit ea, aici, de Paște, i-am zis de Luci. Păi Lucica?! Mi-a zis că-i superbine. Făi Mariano, făi, cum ți se pare ție că-i superbine că mie nu mi se pare că-i superbine. E, că are o mică depresie, din cauza la prieten, dar își revine, să se ducă la muncă… Dar eu n-am văzut-o bine pe fată.” Adriana Chiru, după ce i-a dat cei 10 lei, spune că tânăra Lucica Dragnea a fost văzută așteptând rata, în stația care duce spre Călărași. “De atunci nu a mai văzut-o nimeni.” După ce a plecat din Jegălia, telefonul tinerei era activ, însă nu ea era cea care răspundea la el.

300 de euro

“Stătea ore în șir. Ieșea colea-n față la ușă și stătea cu telefonul așa. Deci ore-n șir, nu se mișca de-acolo.” Stătea în fața casei tatălui vitreg. Cornel Petre nu lucrează. Nu are venituri. Aștepta ca Mariana Preda, mama Lucicăi Dragnea, să-i trimită bani, din Germania. Ne confirmă acest lucru. Ultima oară, Mariana Preda i-a trimis fetei, Lucica Dragnea, când se afla la el, la Jegălia, suma de 300 de euro. “Fata, când a plecat, nu știa că maică-sa e pe moarte. Eu cu mama ei nu mai vorbim.” Ne spune ce s-a întâmplat cu câteva zile înainte de dispariția Lucicăi. “I-a trimis joi bani (în septembrie – n.n.), vineri a plecat la Călărași. A zis că se duce până la Călărași, că are puțină treabă. S-a făcut 6 seara, la 6 jumate cel târziu vine ultimul autobuz. N-a venit.” E ciudat cum Lucica Dragnea, tânăra de 27 de ani, deși doar primise, de la mama ei, o sumă substanțială, s-a văzut nevoită, a doua zi, să ceară, cu împrumut, o sumă modică, vecinei Adriana Chiru.

Tatăl vitreg știe că tratamentul nu-și mai făcea efectul

În țară, mama acesteia a venit în cursul lunii noiembrie 2018, dar nici la acel moment nu a sesizat nimeni dispariția tinerei Lucica Dragnea. Cornel Petre știe că Lucica a lucrat, la București, la o bancă, era recuperatoare de carduri. “Dacă nu era fata mea, nu vorbeam cu ea. și dacă o întrebam, nu-mi răspundea”. Știe că s-a certat, cu mătușa ei, unde locuia la București, în cursul lunii decembrie 2017, perioadă care coincide cu primul ei consult de specialitate la un medic psihiatru. Ulterior, a plecat, vreme de câteva săptămâni, la mama ei, în Germania. Cornel Petre este extrem de evaziv și nu ne spune că fata a fost internată, în două rânduri, la psihiatrie. “Am înțeles că a luat și buline. Ea râdea. Când ieșea colea, în față, râdea. La mine nu lua nici un fel de pastile. D-aia am și trimis-o, nu-și mai lua tratamentul… Am înțeles că nici tratamentul nu-și mai făcea efectul.”

Medicație antipsihotică

Printre medicamentele prescrise Lucicăi Dragnea, se numără și Olanzapina, un antipsihotic folosit în ameliorarea delirurilor schizofrenice. Tatăl natural al fetei, Vasile Dragnea, care este șofer de tir, fiind, mai tot timpul, plecat, dar și un verișor al acesteia, Daniel Pavelescu, s-au sesizat, într-un târziu, că fata a dispărut pur și simplu. Cazul a stârnit o reacție imediată a Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, mai ales după ce acesta a fost făcut public. În centrul satului Dichiseni, pe un copac, în dreptul primăriei, este un afiș al acesteia. “DISPĂRUTĂ LUCICA 24 ani”. În schimb, medicul psihiatru care a consultat-o, în 2017, a notat pe rețetă că aceasta avea, la acel moment, vârsta de 26 de ani. “Noi am sunat-o de ziua ei, pe 28 octombrie. Nu a răspuns. Și acum îi mai sună telefonul din când în când, dar nu răspunde.” Daniel Pavelescu a vorbit cu ea, ultima oară, în august, anul trecut. Speră ca tânăra să fie în viață și că, în cel mai rău caz, să fie fie printr-un spital, fie să vagabondeze pe străzi, în București.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp