EVENIMENT

Călărași: Incendiu violent pe strada Dunărea / Video

image_pdfimage_print

La ora 20:48 a fost anunțat, prin sistemul unic de urgență 112, incendiul din seara zilei de miercuri, 16 ianuarie, din municipiul Călărași, de pe strada Dunărea. Până la acest moment, nu a fost elucidată cauza care a dus la producerea acestuia, ne informează plt. adj. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași.

Nu a fost stabilită cauza

“Cauza care a declanșat incendiul rămâne în curs de stabilire”. Și a doua zi, la fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul IPJ Călărași și din cadrul ISU Barbu Știrbei. Pagubele înregistrate ating cifra de 100.000 lei, iar valoare bunurilor salvate, prin stingerea incendiului, se ridică la suma de 700.000 lei. Incendiul s-a manifestat violent în cadrul unei unități de alimentație publică de tip bar și în cadrul unor amenajări lucrative instalate în curtea fostei unități Etalon Service SRL, al cărei proprietar a decedat în urmă cu circa o lună.

Ce bunuri au fost distruse

În cadrul barului respectiv au ars toate bunurile, televizoare, mobilier, centrală termică, aparate electrocasnice și electronice, lăzi frigorifice și documente. În vecinătate, în cadrul unui atelier de tâmplărie PVC, au ars bunuri însemnând profile PVC, mașini de lipit, mașini de tăiat, de frezat, bormașini, flexuri, jenți, anvelope, aparat de sudură. Un autoturism a ars în totalitate, în vreme ce un altul a fost distrus în proporție de 20 la sută. Totodată, a fost afectată fațada blocului M 12 și toate balcoanele de pe latura cu incendiul.

Nu s-au înregistrat victime

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași a intervenit cu 6 autospeciale, 3 ofițeri, 22 subofițeri. Întreaga intervenție a durat aproximativ 2,40 ore. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași, afirmă că nu s-a pus niciodată problema ca mașinile să nu fie alimentate, în timp util, cu apa necesară. “E un procedeu. De la hidranți se alimentează în navetă, prin mai multe mașini”. Nu s-au înregistrat victime.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat