LINIA FIERBINTE

Soacră de polițist, oarbă la mișto și cu drept de însoțitor, pe banii statului| Video

Print Friendly, PDF & Email

Sătenii o cunosc drept medic veterinar. Se numește Viorica Marin, născută la data de 8.05.1959, iar la data eliberării certificatului de încadrare în grad de handicap, avea domiciliul pe raza comunei Cuza Vodă, satul Călărașii Vechi. La acest moment, domiciliază, în acte, în municipiul Călărași, strada Independenței, nr. 104.

Este soacra polițistului Grigore Chiriță, angajat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, cu funcția de agent 1. În declarația de avere a acestuia, datată 14.04.2020, afirmă că deține, împreună cu soția Arșinica Andreea Chiriță, doar terenuri, mai precis 9 mp teren intravilan și 4,4 ha teren extravilan. Conform acestui document, polițistul Grigore Chiriță nu realizează venituri salariale, dar nici soția acestuia, Arșinica Andreea Chiriță. Arșinica Andreea Chiriță deține, pe raza aceluiași sat, Călărașii Vechi, o casă ridicată recent. Declarația de avere a polițistului Grigore Chiriță conține mai multe date inexacte, false.

Viorica Marin, medicul veterinar, cum este cunoscută în sat, deține certificatul de încadrare în grad de handicap, eliberat de Consiliul Județean Călărași, cu nr. 4245/18.12.2012. Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulți, în respectivul document, afirmă că Viorica Marin se încadrează în gradul de handicap GRAV, cu asistent personal. Codul bolii este H52 – afecțiunile mușchilor oculari, ale mișcărilor binoculare, de acomodare și de refracție.

Am găsit-o în această dimineața la locuința din Călărașii Vechi, făcând, spune aceasta, treburi gospodărești. Antamăm cu aceasta vaccinarea unor căței. E extrem de volubilă. Știe și unde stăm! “Aaa, la casa aia frumoasă stați, unde e husky, acolo!” Îi spunem, în cele din urmă, cine suntem și o întrebăm dacă este posesoarea unui certificat de handicap permanent. “Domnule, vii cu politică la mine?” Viorica Marin nu-și mai găsește cuvintele. Încasează, de la statul român, de 8 ani, pensie în grad de handicap grav, deși aceasta zburdă pe străzi, inclusiv pe bicicletă. Are și drept de însoțitor. 

 • Eu, pensie de handicap? De unde?
 • N-aveți? Doamnă, aveți pensie de handicap și cu drept de însoțitor permanent. Uitați documentul!
 • Nu!
 • N-aveți?
 • Nu!
 • Deci actul ăsta e fals?
 • Nu am!
 • Deci nu sunteți handicapată?
 • Nu!

Nu am găsit-o la domiciliul din Călărașii Vechi pe Arșinica Andreea Chiriță, fata acesteia, care se prezintă tot medic veterinar pe raza satului Călărașii Vechi. Arșinica Andreea Chiriță se declară candidat la primăria din localitate, afirmând că, în cazul în care va câștiga scrutinul din 27 septembrie, își va dona tot salariul “pentru bătrânii din comună”. Mult mai simplu ar fi fost ca, prin intermediul medicului de familie Camelia Ligia Mazilu, să-i încadreze în grad de handicap grav, cu drept de însoțitor, așa cum are, de 8 ani, mama acesteia.

EXPLICAȚIILE ARȘINICĂI ANDREEA CHIRIȚĂ SUNT PENIBILE: “DOMNULE, DACĂ DUMNEAVOASTRĂ AVEȚI UN SCENARIU POLITIC ȘI VREȚI SĂ-L DERULAȚI, NU-L DERULAȚI CU MIZERII. EU AM ÎNCHEIAT ORICE DISCUȚIE CU DUMNEAVOASTRĂ! LA REVEDERE!”

Arșinica Andreea Chiriță nu a dorit să ne spună dacă ea este cea care încasează, lună de lună, banii, ca însoțitor permanent al oarbei Viorica Marin, mama acesteia.

În sat, lumea e siderată la aflarea veștii că Viorica Marin, medicul veterinar al satului, primește pensie pe motiv că este încadrată în grad de handicap grav, cu drept de însoțitor. “Mă-ntâlnesc ieri cu ea, era pe bicicletă, și-mi spuneți că e oarbă? Cum să fie?!”

Am dorit să obținem și punctul de vedere al medicului de familie Camelia Ligia Mazilu. Nu am găsit-o la cabinet. În schimb, am apelat-o pe telefonul mobil. După ce i-am spus cine suntem și ce vrem, i s-a stricat, brusc, receptorul: “Alo, alo, nu vă aud!” Redacția noastră va sesiza parchetul competent!

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

 1. Interesant articol dar sa faceti o vizita la 9 km de Cuza Voda in sat Visinii, sa vedeti acolo cati nevazatori sunt cu insotitor tot nevazator si care iau o gramada de bani degeaba si ii vezi mergand pe bicicleta si chiar cu masina o sa fiti chiar socat de cate cazuri sunt acolo eu stiu ca sunt in jur de 90 persoane

 2. De vina nu este persoana in cauza ci direct raspunzatori sunt cei care au emis si apobat asa ceva. Pe acesti doctori ar trebui sa-i ia cineva la intrebari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker