LINIA FIERBINTE

Linia Fierbinte – 338

** A apărut placheta „Permis de port-viață”, subintitulată „Simfonia stresului” și „Țidule satirice”. Este semnată de Alin-Aidan Cheptroșu. E un fel de bășcălie ieftină. Din păcate, autorul nu înțelege că ar avea subiecte cu adevărat interesante de abordat, câtă vreme chiar el trăiește o adevărată dramă. Ca să conștientizezi asta, însă, îți trebuie luciditate, curaj, inteligență. Și mijloace de exprimare!
** „Jurnalul de Călărași”, prin Sorin Danciu, emite un alt articol ticălos. Incorect. Textul are următorul titlu: „O rușine! polițistul acuzat că a înșelat Statul, după o operație ireală… a murit!” Dar ne-am obișnuit cu stilul acestuia, absolut pompieristic. Repetăm de atâta timp: acest Sorin Danciu, care se prezintă drept profesor-doctor, care predă lecții de jurnalism, la elevi, e de o mediocritate înfiorătoare. Ori e nemernic, ori e prost, altfel nu există nici un fel de explicație cum poate emite asemenea texte absolut imbecile. Dar, ăsta e adevărul, când și când are și el dreptate. Uitați ce scrie: „…la începutul acestei veri, o ştire a făcut ravagii, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional”. Cu alte cuvinte, recunoaște că știrile date de noi sunt de un impact formidabil. Adevărul e că suntem buni, dă-ne dracu! Dar să revenim la ticăloșiile scrise de acest individ: „…era vorba despre un poliţist… acuzat de câteva fapte foarte grave, mai precis de mimarea unei boli, încasarea unor bani de la Stat care în loc să fie cheltuiţi pentru operaţia respectivă, ar fi fost folosiţi în cu totul şi cu totul alte scopuri, inclusiv înfiinţarea unui coafor!”. 1. Nicăieri nu s-a spus că polițistul respectiv a mimat boala. 2. Polițistul respectiv fusese operat de două ori pe creier. 3. S-a afirmat că a primit mai mulți bani decât costul ultimei operații și că era obligat ca diferența să o restituie statului român. În acest sens, s-au adus probe, inclusiv extrase de conturi de la bănci. Nu vrem să mai detaliem subiectul, din respect pentru polițistul respectiv, decedat între timp. Dar trebuie spuse următoarele: 1. Coaforul e deschis într-un apartament proprietate personală, iar proprietatea respectivă nu apare pe declarația de avere; 2. Polițistul trebuia pensionat pe caz de boală, dar șefii lui au comis un mic abuz, căci nu se compară o pensie de handicap cu un salariu, pe degeaba, de la stat, de 3.800 lei pe lună. 3. Suferința înseamna să te plimbi cu manelele date la maxim, la BMW? Întrebăm și noi…
** Pe marginea acestui text am avut o discuție cu cel care l-a scris, adică cu S. Danciu. Ne-a spus că era la o nuntă și că niște șefi din poliția călărășeană l-au rugat să scrie aceste lucruri. Adică să ne tragă nouă una, pe sub masă. 1. Fără discuție, un șef din poliție îl poate ruga pe un gazetar să abordeze un anume subiect, dar gazetarul respectiv trebuie să emită un text minim documentat. 2. Șefii ăia din poliție de ce nu l-au rugat să scrie și despre alte subiecte, mult mai scandaloase decât acesta. Spre exemplu:
1. Un astfel de șef din poliție, în prezent ex, a comandat asasinarea unui om de afaceri călărășean. Acuzația este făcută de un alt om de afaceri, Florea Buturugă. E bucureștean.
2. Șefii ăștia din poliție au ascuns faptul că mai mulți oameni au fost uciși, la sfârșitul anului trecut, pe raza satului Tudor Vladimirescu.
3. Șefii ăștia din poliție au încercat să ascundă că un coleg de-al lor a ucis, cu sânge rece, un tânăr motociclist, pe rasa satului Mănăstirea. În acest sens, prin Ramona Tudor, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Călărași, au emis un comunicat de presă mincinos. Pentru atâta lucru, șeful IPJ Călărași trebuia destituit imediat!
4. Șefii ăștia din poliție s-au făcut că nu au habar ce fac subalternii lor, în fapt violatorii de copii din centrele de plasament, Adrian Șerban și Florin Dumitriu. Ca idee, aceștia sunt „cazați”, la acest moment, la Penitenciarul Slobozia. E bucurie mare acolo! Sex-surpriză! Nunți, botezuri, cununii!
5. Șefii ăștia din poliție se fac că nu au habar cum, prin firme-fantomă înființate pe raza județului Călărași, cu precădere în zona Dorobanțu, s-au rulat zeci de milioane de euro. S-au rulat și s-au spălat bani publici, în beneficiul unor oameni politici și al unor organizații politice, mai precis Marian Vanghelie, Oana Mizil, Cristian Popescu-Piedone, PSD Călărași, PSD București. Cei din PSD Călărași implicați în această vastă operațiune de fraudare de bugete de ce nu sunt la arest? De ce?
** Trebuie făcute, în acest context, și alte precizări: Orice firmă din țara asta, lunar sau trimestrial, este obligată să depună declarațiile fiscale la ANAF. După trecerea termenului limită de 25 din luna următoare derulării exercițiului financiar sau, după caz, în data de 25 a lunii care succede trimestru, în cazul în care nu sunt depuse declarațiile respective, ANAF, mai întâi, te atenționează printr-o scrisoare expediată cu confirmare de primire. Dacă nici așa nu te conformezi, următorul pas este făcut de inspectorii ANAF, care te caută. Dacă nu plătești dările către stat la timp, tot așa, ANAF te atenționează printr-o scrisoare. Următorul pas este blocarea conturilor. Alt pas este că te vizitează. Având în vedere aceste aspecte, cum e posibil ca o firmă călărășeană de doi lei, înființată într-un coteț, să acumuleze dări neplătite de 2 milioane de euro? Cum? Cum e posibil ca o altă firmă, cu sediul într-o casă părăsită, să ruleze prin conturi suma de 10 milioane de euro, cu prejudicii către bugetul de stat estimate de noi la suma de 3,36 milioane euro reprezentând TVA și 1,1 milioane euro însemnând impozit pe profit? Și înțelegem, iată, că Serviciul Român de Informații, la Călărași, se ocupă cu filarea cântăcioșilor parașutați de prin Italia, pe banii Consiliului Județean Călărași, rulați printr-o altă firmă care bagă bani în presa pesedistă locală, în speță Mix Muzic.
** Servicul Român de Informații ne poate spune la care lucrător(i) din ANAF a ajuns șpaga dată de cei aflați în spatele firmelor-fantomă? Luați, bă, urma banilor, vedeți cine duduie de bani luați drept șpagă, la ANAF! Rezolvați, dracului, problema!
** Și-apoi ce facem cu drogurile consumate de fostul lider al Organizației județene a PSD Călărași, Dan Șova, fost ministru al Marilor Proiecte, trimis în judecată, de DNA, alături de Victor Viorel Ponta? Acesta a fost acuzat că, la Călărași, venea doar ca să tragă pe nas, cel mai probabil cocaină, la Pensiunea Ada, aparținând firmei Aldis. Subiectul e atât de cunoscut în presa centrală încât până și postul de televiziune B1 Tv, prin Cătălin Prisecariu, a amintit de acest fapt. Problema care se pune e următoarea: venea cu droguri la el sau găsea la Călărași?
** Revenind la S. Danciu, să spunem că omul are umorile lui. Are slăbiciuni. Una din slăbiciunile lui este o oarecare Loredana Mira. Fostă ziarizdă, în prezent conduce un fel de trupă de copii-dansatori, de copii-cântăreți. Copiii ăștia sunt plimbați pe la diverse spectacole, iar Mix Muzic, cu banii Consiliului Județean Călărași sau cu cei ai primăriilor care au inventat crăpelnițe și bețivăreli intitulate Zilele Comunelor, o plătește pentru asta. Numai pe ea, nu și pe copii.
** În plus, Danciu este un ticălos și nimic altceva. El este cel care, pe banii deputatului Daniel Florea, i-a editat o plachetă regretatului Nicolae Petre Stan. A cerut și primit suma de 45 de milioane de lei vechi, deși costul acelei cărțulii, la orice tipografie, nu depășea 15 milioane. S-a bucurat acest Danciu făcând bani pe spatele unui muribund.
** În plus, din calitatea de director al Direcției Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Călăraşi, a făcut niște propuneri absolut imbecile pentru ca două ciudățenii să fie declarate Cetățeni de Onoare ai municipiului Călărași, cu ocazia Zilelor Municipiului, derulate în perioada 18-20 septembrie. Este vorba de un individ poreclit Dan Constantin, al cărui merit e că e șef de ziar peste o maculatură editată pe banii de furat ai lui Dan Voiculescu, în prezent pușcăriaș pentru 10 ani. Cealaltă ciudățică se numește Corina Petre, credem că face ceva prin SUA, nu știm exact ce, dar unii se lasă extaziați că sunt apelați telefonic de aceasta. Mare brânză! Adevărul e că, la câți cetățeni de onoare are municipiul Călărași, și cu ăștia, și fără ăștia, tot un drac! La ultima strigare, erau 205. De unii nu a auzit nici măcar Google!
** Să nu uităm! Nu poți cere presei să se acrediteze pe lângă un consiliu local, doar pentru că așa vrea un primar. Ce ar însemna ca toate consiliile locale din țara asta să emită proiecte de hotărâri prin care reprezentanții presei să fie obligați să se acrediteze, pentru a avea voie să participe la lucrări? Așa ceva numai din mintea lui Petre Țone, primarul din Oltenița, cel mai probabil îngreunată de anii petrecuți la bulău, s-a putut ivi. E o opreliște pusă presei. Iar prefectul George Iacob se face că plouă! A te acredita pe lângă o instituție presupune ca acea instituție să aibă și acces către formele de comunicare cu presa, în ideea că vor fi emise comunicate de interes general. Dar Țone a cerut, pentru ca presa din Oltenița sau de pe aiurea să poată participa la ședințele de consiliu local, inclusiv date de ordin personal, însemnând detalii despre activitatea desfășurată. Băi Țone, și dacă ăia de la New York Times vor să vină la ședințele de consiliu local din Oltenița, ce faci, nu-i primești pentru că nu acreditare? Stilul ăsta de a pune botniță presei libere e ceva obișnuit la pesediști. Și, în plus, uitați explicație la Țone de ce unii reprezentanți ai presei (de fapt, aurolaci de presă!) au voie să participe și alții nu: „Ăia au contract!” Adică primesc bani să scrie ce vrea primarul!
** Și încă un lucru: A pune presiune pe angajații instituțiilor de stat, să nu respecte legea, e o faptă penală. Angajații APIA Călărași sunt făcuți în fel și chip, în Jurnalul de Călărași, pe motiv că nu au închis ochii la fraudarea banilor europeni de către un fermier. A lua bani de la fermierul respectiv și a emite texte prin care angajații instituției respective sunt batjocoriți, pentru că și-au făcut datoria, e cârdășie. Se poate interpreta că avem de-a face cu un grup infracțional organizat. Fermierul fură, iar dacă angajatul de la stat se sesizează, sunt dați bani celor puși să pună presiune mediatică pe acesta. Dar când la mijloc e vorba de Direcția Națională Anticorupție și când avem de-a face cu trimiterea în judecată a fermierului respectiv, pentru că a furat, nu sunt bani suficienți ca Ștefan Poienaru să scape de pușcărie, câtă vreme are deja o condamnare la închisoare cu suspendare. Arrivederci!

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker