LINIA FIERBINTE

Linia Fierbinte – 364

Print Friendly, PDF & Email

** Direcția Națională Anticorupție mai și greșește. În rechizitoriul prin care lotul Fundulea a fost trimis în judecată, afirmă că 1.486.905 euro este valoarea de piață a terenului mătrășit de la INCDA Fundulea. Este vorba de o suprafață de 1.982,54 hectare. La un calcul simplu, rezultă un cost mediu pe hectarul agricol de 750 de euro. Valoarea terenurilor agricole, la acest moment, în județul Călărași, este situată între 4.000 și 6.000 de euro pe hectar. Prejudiciul adus statului, în acest caz, este situat între 8 și 10 milioane de euro.
** Lotul Fundulea, din care fac parte Jenel Șerban (fost prefect), Coman Cornel (fost subprefect) Jarul Eugeniu (şef al Administrației Domeniilor Statului – sucursala Călăraşi) Ifrim Elena (șef serviciu – Instituţia Prefectului Județului Călărași), Năbârgeac Ion (fost director la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi, Dobre Aurelian (fost director executiv în Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Călăraşi) Tudone Dumitru (secretar general, Consiliul Judeţean Călărași), Cora Gheorghe (reprezentant Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare), Eneschi Toma (reprezentant al Direcţiei Silvice Călăraşi (l-a substituit pe director), Tudor Lucian (fost primar Gurbănești), Marcu Niculae (fost primar Sărulești), Culea Dumitru (fost primar Valea Argovei), Giurea Constantin (primar Nicolae Bălcescu), Manea Victor (primar Lupșanu), Chirică Constantin (primar Tămădău, Dorobanțu Dorel (primar Fundulea) și Stan Aurel, în calitate de reprezentant al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi, riscă între 3 și 15 ani de pușcărie.
** În cadrul lotului Fundulea, trimis în judecată la data de 22.09.2016, de către Direcția Națională Anticorupție, cu fondul cauzei pe rolul Tribunalului Călărași, s-a înregistrat deja un prim… eveniment. Nicolaeta Dumitru, judecătorul desemnat să emită o sentință în acest caz, a formulat cerere de abținere, aceasta fiind admisă.

** Să punctăm și o corespondență purtată de noi cu IPJ Călărași, prin intermediul purtătorului de cuvânt: “Doamna Dobre Florentina, de când dragostea plutește în aer la IPJ, Marian Iorga face numai autosesizări, pe principiul ce visează el noaptea sau ce i se cere sa facă, răspunzând comenzilor pesediste, dar nu ține o conferință de presă. Nu are curajul… sau mai scoate niște procese-verbale de autosesizare pe baza unor zvonuri publice?” Răspunsul primit de la IPJ Călărași e haios: “Urmare e-mailului adresat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, unde a fost înregistrat la nr. 3548/23.09.2016, vă informăm faptul că solicitarea dumneavoastră nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de Legea 544/2001 cu modificările şi completările ulterioare privind liberul acces la informaţiile de interes public. Vă atragem atenţia ca pe viitor cererile dumneavoastră să fie formulate în conformitate cu prevederile legale, respectiv în conformitate cu Legea 544/2001 cu modificările şi completările ulterioare privind liberul acces la informaţiile de interes public, art. 289 din Legea 135/2010 Noul Cod de Procedură Penală sau OUG 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor. Totodată, vă adresăm rugămintea ca solicitările dumneavoastră să aibă un conţinut civilizat şi fără aprecieri personale care nu pot face obiectul comunicării publice. În cazul în care aveţi o solicitare punctuală vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în rezolvarea problemelor ce intră în competenţa informaţiilor de interes public.” După cum vedeți, cei de la IPJ Călărași au devenit extrem de civilizați, asta după ce redacția noastră s-a înderptat împotriva șefilor acestei instituții cu plângere formulată, încă din luna februarie 2016, la Direcția Națională Anticorupție, dar și după ce ne-am adresat și premierului Dacian Cioloș, prin Secretariatului General al Guvernului, încă din luna august 2016, cerând demiterea conducerii IPJ Călărași, care acționează pe criterii strict politice, folosind instituția pentru intimidarea ziariștilor incomozi.
** A fost ziua comunei Vâlcelele, un fel de paranghelie la care au participat inclusiv bețivanii care se poreclesc unii pe alții ziariști și care nu au scris la viața lor nici măcar scrisori din armată. Sau din pușcărie, în cazul unora. Ne-a reținut atenția următorul aspect: au fost declarați, cu această ocazie, 3 cetățeni de onoare, în fapt George Iacob, prefectul județului, Ionel Ganea, fost fotbalist și actual antrenor, și Alina Dumitru, campioană olimpică la judo, în 2008, la Beijing, retrasă în anul 2012. Nu știm ce îi leagă pe cei 3 noi cetățeni de onoare de comuna Vâlcelele, dar tot e bine căci aceștia, din datele noastre, la fel ca la Călărași, unde sunt acordate 205 astfel de distincții, George Iacob, Ionel Ganea și Alina Dumitru vor beneficia de acces gratuit pe mijloacele de transport în comun pe raza satelor Vâlcelele și Floroaica, dar tot în mod gratuit vor avea și loc de veci, în cimitirul local. Ca să fim exacți până la capăt, noi prevedem că, mai devreme sau mai târziu, se va constata că pe raza acestei localități au funcționat mai multe grupuri infracționale organizate. Și să punctăm și faptul că Ionel Tatu, edilul din Vâlcelele, este cel mai simpatic primar de pe raza județului Călărași!
** Legătura lui George Iacob cu Vâlcelele e dată de faptul că tatăl acestuia a înființat o fermă agricolă, pe raza acestei localități, preluată ulterior, pe bani puțini, de actualul președinte al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Pe vremea aia, Iliuță era extrem de respectuos. Nu știm de ce Alinei Dumitru i s-a decernat un astfel de titlu. În cazul lui Ganea, lucrurile sunt simple: a reușit să ducă echipa locală, Spicul Vâlcelele, în Liga Campionilor. Nu mai amintim aici jocul făcut de Sorin Danciu, editorialistul de la jurnalul de Călărași, care răspunde la comenzi și însăilează un text conform căruia ar trebui pus ca antrenor, la echipa de fotbal Dunărea Călărași, exact Ionel Ganea. Metoda este una învechită, uzitată prin anii 2000, pe principiul scrie tu ce-ți cer eu, apoi eu mă autosesizez, ca reacție la ce scrie, vezi-Doamne, presa. Astea sunt golănii puse la cale de oameni cu minte puțină!
** Ca să fie veselia până la capăt, să mai spunem că localitatea Vâlcelele este renumită pentru echipa de bețivani care activează aici. Joacă de la egal la egal cu Real Madrid. Și o și bate!
** În fapt, actualul președinte al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, asta e realitatea, s-a înconjurat de o echipă de alcoolici. Acesta face și eroarea să se uite în gura respectivei echipe. Ca prim punct, să notăm că, din datele noatre, la sfaturile alcooliștilor, acesta a rezolvat un prim contract, cu o firmă de pază. Echipa alcooliștilor s-a dus cu firma de pază și la Primăria Călărași, încercând, tot prin trafic de influență, să obțină contracte în favoarea acesteia. La Primăria Călărași, nu s-a găsit aceeași disponibilitate ca la Consiliul Județean Călărași, pentru Spitalul Județean de Urgență Călărași, instituția care avea pază proprie, dar a externalizat acest serviciu. Oricum, ceea ce spunem aici e doar un aperitiv. Tot ca aperitiv să consemnăm că echipa alcoolicilor cu care s-a înconjurat Iliuță bate județul, pe la primării, solicitând contracte și băutură, folosind drept influență sau ca mijloc de intimidare numele președintelui Consiliului Județean Călărași. Vom reveni, cu detalii, după alegeri!
** La PSD Călărași, se stabilesc candidații pentru alegerile parlamentare. Lista la Senatul României este deschisă de George Iacob, cea mai bună ofertă pe care o putea face această structură, la acest moment. La Camera Deputaților, lista este deschisă de vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul Administrației și Internelor, Dumitru Coarnă. Tot pe loc eligibil este anunțat și Ion Samoilă, primvicepreședinte al Organizației județene, omul care împrumută firma Aldis. George Iacob este, totodată, o bună soluție pentru conducerea acestei structuri județene. Echilibrat, citit, de bun-simț, se anunță drept liderul așteptat de atâta vreme de pesediștii locali. Ca sfat, îi recomandăm acestuia să se debaraseze de lăturile care au activat în campania electorală pentru locale și care au dus o campanie în mediul online demnă de spitalul de psihopați! Din punctul nostru de vedere, și perdanți de tipul Virgil Diaconu, care e un escroc notoriu, Marinela Voivozeanu, Dulce, deja sărit în barca liberală, să mănânce și el o pâine, că rămăsese omul fără serviciu și fără venit de la multinaționale, Chiriță etc., nu au ce căuta în echipa de campanie pentru alegerile parlamentare, lângă un om precum George Iacob. Desigur, nici echipa de curve nu are ce căuta lângă acesta.
** P.S. 1: Sorin Danciu, vezi că an de an raportezi pierderi. Nu e bine! 2. P.S. 2: Nelu Bălașa, poreclit și el ziarist, a semnat în fals, contracte și facturi fiscale? P.S. 3: Constantin Tudor, șeful de la Inspectoratul Școlar Călărași, este rugat să facă plângere penală, în caz contrar acesta comițând el înșuși o faptă penală, câtă vreme unii directori de școli s-au pretat în a le cere părinților să cumpere rechizite, pe bază de tabel, de la firma Arienta SRL, prin librăriile Arienta și Maestro. Trebuie clarificat dacă aici avem de-a face sau nu cu comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și

Close
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp