LINIA FIERBINTE

Linia Fierbinte – 375

** În anii 2015-2016 la nivelul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi au fost înregistrate ca urmare a autosesizarii organelor de poliţie 3.472 de dosare penale. Dintre acestea 895 au fost înaintate la parchet cu propunerea de clasare, 64 de dosare a fost declinată competenţa de soluţionare, în 619 dosare penale au fost înaintate către procuror cu propunere de renunţare la urmărirea penală, în 45 de cazuri s-a solicitat reunirea dosarelor, 45 au fost trimise altor organe de urmărire penală, iar 701 dosare penale au fost înaintate către parchet cu referat de terminare a urmăririi penale.
** Focuri de armă s-au auzit în municipiul Călărași, în noaptea de 4 spre 5 martie 2017. Polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică al poliției municipiului Călărași, în timpul unei acțiuni, în jurul orei 2:30, au efectuat două focuri de armă de avertisment pentru a opri un conducător auto care nu a oprit la semnalele polițiștilor. A urmat o urmărire ca în filme, timp de circa 15 minute, în care au fost angrenate mai multe echipaje de poliție. Conducătorul auto a fost prins în cele din urmă, acesta fiind un cetățean din comuna Dragalina. Nu era sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și poseda permis de conducere. Nu se cunoaște motivul pentru care nu a oprit la semnalele polițiștilor. I s-a reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.
** Nu a condus în viața lui o haltă CFR sau un motor de barcă, fără să fie sprijinit de factorul politic, dar a ajuns manager de spital județean. Este vorba de Emil Mușat, născut la data de 27.11.1972, un personaj a cărui activitate profesională, conform propriului curriculum vitae, începe la vârsta de 27 de ani, timp în care făcea parte din organizația de tineret a Partidului Democrat Liberal. Emil Mușat a fost numit, în cursul zilei de 6 martie 2017, în postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași după ce toată conducerea acestuia și-a prezentat demisia. Activitatea lui profesională e una extrem de laxă. Între 1998 și martie 1999 a fost jurisconsult la Direcția de Sănătate a Județului Călărași. Între luna martie și luna octombrie 1999 a ocupat postul de șef birou executare silită în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Călărași. Între 1999 și 2001 a fost colaborator pe probleme juridice al Aviației Utilitare Călărași. A mai ocupat următoarele posturi: consilier juridic (Casa de Asigurări de Sănătate Călărași), lector, în perioada 2004 – 2005 (Institutul Național de Administrație), director executiv (CAS Călărași), ianuarie 2007 – august 2007, manager al Spitalului Ministerului Justiției, iar director executiv al CAS Călărași (august 2007 – februarie 2009), subprefect al județului Călărași (februarie 2009 – iulie 2010), director de cabinet (iulie 2010 – martie 2011), prefect (2011 – 29 aprilie 2012). Abia în 2013 reușește să-și găsească un nou loc de muncă, la operatorul local de apă, Ecoaqua, acesta fiind numit, tot pe criterii politice, în postul de jurist, la cererea lui Răducu Filipescu. Ulterior, din datele noastre, a mai ocupat posturi la cabinetul parlamentar al deputatului PDL Vasile Iliuță, iar la CAS Călărași, devenind, în cele din urmă, șef de cabinet al președintelui Consiliului Județean Călărași, începând cu luna iulie 2016. Are studii juridice și sociologice, cu diplomă la prestigioasa universitate Spiru Haret. Să nu uităm: la acest moment, bolnavii internați la Spitalul Județean de Urgență Călărași sunt trimiși, cu rețetele de medicamente, la farmacie.
** Pentru statistică, dar și pentru călărășenii pasionați de cifre, să punctăm câteva lucruri, superficiale, legate de Spitalul Județean de Urgență Călărași: 4.05.2016 este data la care Camelia Ghiveciu a fost numită în postul de manager; 30.06.2016 este data la care Laurențiu Belușică a fost numit în postul de director medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași; 1.09.2016 este data la care Rareș Ionescu a fost numit în postul de președinte al Consiliului de Administrație din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași; 5.12.2016 este data la care Silviu George Didilescu este numit în locul Cameliei Ghiveciu, pe post de manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași; 9.02.2017 este data la care Adela Năsturică este numită pe postul de director medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași; 9.02.2017 este data la care Marius Militaru este numit pe postul de președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Călărași; 6.03.2017 este data la care Emil Mușat este propus pentru postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași, dar nu poate ocupa postul pe motive de incompatibilitate, acesta va fi numit pe postul de președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Călărași; Iuga Daniela Georgiana va fi noul manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași, este la baza moașă; 15.02.2017 este data de la care Spitalul Județean de Urgență Călărași a rămas fără medicamente, nu mai există nici măcar algocalmine, deși stocul de medicamente a fost în sumă de 1,7 milioane lei, adică necesarul pe 3 luni. 29.03.2017 este data la care pe rolul Curții de Apel București se derulează un nou termen în procesul dintre Consiliul Județean Călărași și Ministerul Sănătății privind anularea Ordinului nr. 281/10.03.2016 privind declasificarea Spitalului Județean de Urgență Călărași; 10.03.2017 este data la care ministrul Sănătății, Florian Bodog, va veni la Călărași, la invitația senatorului PSD Roxana Pațurcă. 1.04.2017 este data de la care Spitalul Județean de Urgență Călărași se va transforma fie în pușcărie, fie în spital de nebuni.
** Din data de 7.10.2016, Ion Voicu, membru PDL și un apropiat al președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, fost șef al Vămii Călărași, se află în pușcărie, după ce Curtea de Apel București s-a pronunțat în cauza acestuia, pe rolul instanțelor cu numărul 1683/116/2015, fiind judecat pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Ion Voicu va sta în pușcărie timp de 4 ani și trebuie să plătească, în solidar cu alți 3 condamnați, suma de 37.225.298 lei, cu titlu de despăgubiri civile la care se adaugă obligaţiile accesorii până la achitarea debitului către Agenția Națională de Administrare Fiscală. 12 septembrie 2012 este data la care procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași și IPJ Călărași au descins la domiciliul numitului Ion Voicu, șeful Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Călărași. În fapt, membrii grupării au achiziţionat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în municipiul Călăraşi. În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale care deţineau staţii de distribuţie a carburanţilor, pe circuitul comercial fiind interpuse şi societăţi comerciale tip „fantomă”, fiind utilizate documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele. Activitatea infracţională a fost sprijinită de către funcţionari vamali din cadrul D.J.A.O.V. Călăraşi, prin efectuarea unor controale formale la societăţile comerciale implicate şi prin asigurarea unor spaţii necesare funcţionării societăţilor.
** În ultimul timp, a făcut mare vâlvă, în ceea ce călărășenii numesc presa aurolacă, niște detalii dintr-un Raport de control efectuat la dispoziția președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, la Centrul Cultural Județean Călărași. Nu comentăm, la acest moment, imbecilitățile cuprinse în respectivul document. În cursul datei de 7.03.2017, am înaintat o adresă Consiliului Județean Călărași. Uitați conținutul acesteia: În mass-media locală a apărut un raport privind analizarea Centrului Cultural Județean Călărași, redactat de o comisie constituită prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Călărași, nr. 182/9.02.2017. Raportul în cauză este semnat de următorii: 1. Bebereche Valeriu; 2. Neagu Elisabeta; 3. Pipos Maranda; 4. Gheorghe Ioan; 5. Baicu Emanuela; 6. Poenaru Claudiu. Pentru o bună documentare, vă rugăm să ne comunicați următoarele documente. 1. copie de pe Dispoziția nr. 182/9.02.2017; 2. fișa postului pentru fiecare din cei 6 membri ai comisiei, respectiv Bebereche Valeriu, Neagu Elisabeta, Pipos Maranda, Gheorghe Ioan, Baicu Elisabeta. În speranța că rsăpunsul dvs. ne va parveni într-un timp rezonabil…

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker