EXCLUSIV

Oamenii lui Iliuță: Didilescu și Militaru au demisionat de la conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași după ce s-au îmbătat și au luat bătaie

Print Friendly, PDF & Email

“Și ce are una cu alta”, este replica unuia dintre cei implicați într-o altercație, derulată joi seara, la un bar din centrul municipiului Călărași. Scandalul a avut loc pe fondul consumului de alcool. Doi dintre protagoniști sunt foștii reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Călărași, managerul Silviu George Didilescu și președintele consiliului de administrație, Bogdan Marius Militaru, cunoscut drept finul liderului liberal Cristian Bușoi.

Scandal de ziua onomastică

La barul denumit Ruta 66, una dintre ospătărițe își amintește că a avut loc o altercație, pe tura ei, dar cu ceva timp în urmă. Silviu George Didilescu și Bogdan Marius Militaru sunt cunoscuți drept consumatori de-ai casei. Au mai făcut scandal, cu ocazia unei zile onomastice. “Au băut, au venit deja beți… Și tot așa, s-au așezat la masă cu alte fete și alea i-au rugat să se ridice”. Atunci au fost invitați de patron să părăsească localul. “Știu că au venit beți atunci”. Altercația din data de 2 martie 2017, nu s-a lăsat fără urmări. A doua zi, cei doi responsabili cu starea de sănătate a călărășenilor și-au depus demisiile din funcțiile avute la Spitalul Județean de Urgență Călărași, fără să ofere nici un fel de explicație.

Au făcut-o lată

Didilescu a fost numit în data de 5 decembrie 2016 în postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași. În schimb, Militaru devine președinte al consiliului de administrație la data de 9.02.2017. Ambele numiri au fost făcute de președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Anterior acestora, Spitalul Județean de Urgență Călărași, tot în baza unei numiri a președintelui Consiliului Județean Călărași, ca director medical fusese instalat un personaj controversat, Laurențiu Belușică, presa călărășeană botezându-l “Doctorul Facebook”. De data aceasta, cei doi oameni aduși tot de Vasile Iliuță, pentru a pune Spitalul Județean de Urgență Călărași pe roate, au făcut-o lată. Isprăvile acestora au ajuns să fie cunoscute inclusiv de primarii din mediul rural.

Cu organele genitale pe-afară

Aflați tot în stare de ebrietate, cei doi au făcut ceea ce fac în mod uzual, câtă vreme așa ceva s-a mai întâmplat și înainte: s-au luat de clientele barului. Unul dintre protagoniști se miră că cei doi au fost destituiți după o asemenea ispravă:”Și ce, erau în timpul lor liber!… O să vorbesc cu Iliuță, ce dracu, mă, îi dai afară?” Fetele din bar, deranjate de comportamentul celor doi șefi veniți să pună pe linia de plutire spitalul de la Călărași, și-au sunat părinții, întâmplător doi călărășeni cu legături în lumea interlopă locală. “Mie mi-e milă de ei. Chiar și-așa, te-ai îmbătat, te-ai îmbătat, asta e!” Interlocutorul știe că fetele au fost revoltate de comportamentul celor doi. Știe că aceștia, la un moment dat, au făcut și gesturi obscene, arătându-le organele genitale.

Explicațiile lui Vasile Iliuță

Didilescu și Militaru au suportat o corecție fizică pe măsură. Nu ni se spune dacă au fost bătuți cu pumnii sau dacă doar au primit câteva capace: “Nu vă spun nimic, las-o naiba, nu i-am dat nimic!” A doua zi dimineața, cei doi și-au prezentat demisiile, fără să ofere explicații publice. Vasile Iliuță spune că cei doi au fost destituiți pentru că le-a fost cerută o strategie de reorganizare a Spitalului Județean de Urgență Călărași. Didilescu și Militaru nu au putut fi contactați, pentru un punct de vedere.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp