LINIA FIERBINTE

Linia Fierbinte – 351

Print Friendly, PDF & Email

** Să punctăm, doar pentru impresia artistică: la nivelul IPJ Călărași, comunicarea cu presa, pe mandatul inspectorului șef Marian Iorga, e una catastrofală. Nu că înainte ar fi fost formidabilă! Tot la același capitol, precizăm că e pentru prima dată când bilanțul acestei instituții s-a făcut într-un cadru absolut restrâns. Credem noi că a fost un fel de ședință a Partidului Comunist Român în perioada de ilegalitate. Ca idee, asta e clar pentru toată lumea, inspectorul șef Marian Iorga ori are alergie la reprezentanții presei, ori nu are răspunsuri. Noi credem că varianta a doua e corectă!
** În foaia curvelor de pe centură, de chestia botezată “Argument” e vorba, individul fără pic de rușine, Virgil Diaconu, afirmă că în Partidul Social Democrat se aplică un fel de cod de integritate morală. Vă dați seama, cei din PSD, de la Călărași, ori sunt plecați cu sorcova de-a dreptul, ori rușinea le este un concept străin. “Nu putea candida pentru PSD pentru că nu îndeplinea criteriile de integritate morală pentru a candida pe undeva”, e declarația făcută de Virgil Diaconu, referitoare la o posibilă candidatură a actualului primar al municipiului Călărași, Dan Drăgulin, pe listele PSD. Vă dați seama, ăștia de la PSD sunt total deraiați. Virgil Diaconu are tupeul să vorbească despre integritate morală, când el este un escroc sadea. Un escroc patentat. Un escroc de cea mai joasă speță. Nu ne dăm seama cum oameni precum Răzvan Meseșeanu, Sergiu Manole, Liviu Oltenacu, Nicolae Pandea, Nicolae Râjnoveanu și alții îl lasă pe acest șarlatan să-i reprezinte. PSD a ajuns pe mâna unui astfel de pungaș.
** Escrocul ăsta crede că trage sfori în așa fel încât să ajungă vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași. Asta visează Virgil Diaconu! Ăsta, în loc să fie prin pușcărie, stă în dreapta președintelui Organizației județene a Partidului Social Democrat, Dan Cristodor. În plus, unde se putea exprima el dacă nu tot într-o maculatură editată de un alt escroc sadea, Nelu Bălașa?! Tot într-o foaie soioasă în care-și varsă secrețiile și o altă escroacă, Liliana Manea, condamnată în două rânduri pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală. S-au găsit. Tusea și junghiurile.
** Nu știm ce e în mintea lui Virgil Diaconu, cât întuneric, dar asta rămâne poanta anului: să vorbească despre integritate morală un escroc sadea! E adevărat, omul are dreptate, ca să ajungi șef la PSD trebuie să devalizezi bugetele publice, cum a făcut cuplul Oana – Vanghelie, trebuie să tragi pe nas, ca Dan Șova, sau trebuie să fii escroc, ca acest Diaconu. Dacă le spui toate astea, replicile tembelilor din PSD sunt aceleași: e plătit de X. Problema celor din PSD e una extrem de simplă, iar noi am făcut-o cunoscută de câte ori am avut ocazia. Nu au oameni. Nu au valori. Nu au oameni reprezentativi. Sau dacă au, aceștia nu au loc de lichele de genul acestui Virgil Diaconu. De fapt, după 1989, la Călărași, PSD a avut o singură dată primar, iar mandatul aceluia a fost unul absolut scandalos. Cu petreceri până în zori. Cu băute până cădeau toți sub mese. Este vorba de mandatul numitului Mirel Daniel Țuțuianu. Iar Mirel Daniel Țuțuianu a ajuns primar după o guvernare CDR-istă aiuritoare și câtă vreme unul ca Ion Ciulinaru, Dumnezeu să-l ierte, era tătuc peste fostele IAS-uri. Iar IAS-urile erau pur și simplu devalizate.
** Acum, cei din PSD ies în față cu un individ absolut anost, Marius Dulce, aceasta fiind nominalizarea acestei structuri politice pentru postul de primar al municipiului Călărași. Iar Marius Dulce, absolut fermecător, se declară de profesie inginer. Asta pentru că a absolvit Școala de Coafeze de la Călărași, botezată Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală. Dar ăsta, desigur, nu e un păcat: sunt pesediști care se declară juriști, deși ei au “absolvit” “flacultatea” botezată “Spiru Haret”, sunt pesediști care se declară doctori, deși ei au trecut pe la o chestie botezată “Apollonia”, alții spun că sunt profesori, asta după ce au plătit cursurile unei trăznăi botezate “Artifex”. Desigur, dacă-i pui să scrie “miau”, sunt în stare să pună cratima după “a”. Ca să vă dați seama de mărimea dezastrului și de nivelul imposturii care au pus stăpânire pe PSD, să vă spunem că, în 2004, candidatul acestei structuri pentru funcția de primar al municipiului Călărași era Marian Drăgan, un om care a condus, la un moment dat, peste 2.000 de constructori. De cealaltă parte, era Nicolae Dragu, un om care fusese lider peste 5.000 de sindicaliști. Iar Dulce?! Marius Dulce a lucrat pe la “Vinalcool”, se chinuie să-și termine o vilă pe strada Speranței, a lucrat un pic și pe la “Alcorom”, devenită “Transamerican”, cu sediul pe strada Varianta Nord și cu un nivel al evaziunii fiscale, identificat la nivelul Guvernului României, în sumă de 66 miliarde de lei. Mai precis, 15 milioane de euro, bani pe care statul român nu i-a recuperat vreodată.
** Marius Dulce, fără să fie implicat politic, e un nimeni în Călărași. A obținut postul de viceprimar, în 2012, iar din această calitate s-a făcut remarcat prin faptul că a direcționat o lucrare de montat ferestre din lemn stratificat, pentru Colegiul Economic Călărași, unei SRL fără angajați. Asta pentru că nu am săpat noi mai adânc! Cazul este cercetat și la acest moment. Mai precis, e lăsat să zacă prin fișetele parchetului local. S-a mai remarcat prin faptul că, din calitatea de șef peste comisia de repartizare a fondului locativ, nu a fost în stare să împartă legal 30 de locuințe, rămase de pe vremea mandatului fostului primar Nicolae Dragu. Și cazul ăsta e uitat prin fișetele parchetelor. Atât. În rest, nu a scos o vorbă. În limbaj popular, activitatea acestuia este descrisă astfel: a mers pe burtă!
** Acum, Marius Dulce, Gogu pentru cei care au crescut în cartierul “5 Călărași”, prinde grai și compune, spune el, o “Declarație politică”. Uitați cum sună aceasta: “În ultimele zile cu un elan heirup-isto- comunist(,) primarul Daniel Ştefan Drăgulin este prezent pe toate şantierele din Călăraşi şi cu fotograful personal după el încearcă, printr-o acţiune de imagine, să-şi asume lucrările(,) proiectele care se desfăşoară în Municipiul Călăraşi”. Cam asta a spus Gogu după care, obosit de un asemenea efort intelectual, i s-a tras heblul. Nu-i mai spunem că nu există nicăieri în limba română termenul “heirup-isto” scris astfel, poate doar la Școala de Coafeze. Problema ta, Gogule, e, însă, de altă natură: Ce se întâmplă cu tine, mă băiatule? Ce e în mintea ta? Ce te-a făcut să crezi că te poți gândi la postul de primar al municipiului Călărași? Ți-ai pierdut rușinea?! Nu mai ai simțul măsurii? Gogule, trezește-te!
** Să fim corecți până la capăt. La Călărași, pentru postul de primar, sunt câteva nume care au de ce să se gândească la o asemenea funcție. Și onoare, în același timp. Candidatul UNPR, sperăm că nu greșim, Elena Nicolache, are de ce să aspire la o asemnea demnitate. Conduce o afacere de succes, iar asta e o adevărată carte de vizită. Asta judecâd prin comparație, câtă vreme ne gândim că Marius Dulce se laudă că a bătut mingea, pe maidane. Maria Dragomir este o femeie care nu are nevoie de prezentare. Și ea conduce o afacere, a pus-o pe picioare de la zero, e un om realizat profesional și material. Dan Drăgulin vine din postura de om de administrație. În plus, e cel care, la USAMV, l-a trecut clasa pe Marius Dulce, zis și Gogu, cel care se declară inginer. Iar ultimul, dar nu cel din urmă, este Nicolae Dragu, primar în 3 mandate, fost lider sindical, dar care și-a dovedit limita. Iar limita lui e undeva până în jurul orei 10:00.
** Nu înțelegem de ce Nicolae Dragu se încăpățânează să mai aspire, încă o dată, la postul de primar al municipiului Călărași. Omul are o vârstă. Candidează pe listele unui partid de care nici el nu a auzit. Iar 12 ani de condus un oraș înseamnă mult, mult timp. Chestia asta a înțeles-o inclusiv Răducu Filipescu. Nicolae Dragu a trecut prin aproape tot spectrul politic. Ăsta e traseul acestuia: Partidul Socialist Român (condus de Ilie Verdeț), Partidul Unității Naționale Române (Gheorghe Funar), Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat (Ion Diaconescu), Acțiunea Populară / Partidul Acțiunea Populară (Emil Constantinescu / Marian Petre Miluț), Partidul Național Liberal (Călin Popescu Tăriceanu), Uniunea Națională pentru Progresul României (Gabriel Oprea). La momentul acesta, declară că va candida din partea unei formațiuni politice de care nu am auzit nici noi, dar credem că nici el. Formațiunea se numește Partidul Dreptății Sociale. A fost întemeiată de Octav Cozmâncă, Tudor Mohora şi Ion Sasu, foşti lideri ai PSD, aripa descendentă din PCR, alături de Ioan Toma, ultimul şef al Uniunii Tineretului Comunist. Din chestia asta botezată PDS mai lipsește Ion Iliescu! Sau Emil Bobu! Iar Dragu, acum ne dăm seama, se regăsește pe deplin aici.
** Aproape 25 de ani s-a bătut, la nivel local, Nicolae Dragu cu “Ciuma Roșie”, cu “Partidul-Stat”, iar simbolul luptei anticomuniste, la Călărași, după 1989, a fost reprezentat de acesta, chiar dacă era aproape să termine fosta școală PCR “Ștefan Gheorghiu”. Asta câtă vreme fostul deputat PNȚCD Aurelian Paul Alecu s-a dovedit că a fost informator al vechii Securități. Asta în plan politic. În plan mediatic, simbolul luptei anticomuniste a fost publicația “Pământul”, fatalitate, și ea condusă de un fost comunist. Nea Nicu, iată, candidează din nou la postul de primar al municipiului Călărași. E dreptul acestuia. Ceea ce nu înțelegem noi este cum un om ca Nicolae Dragu, persecutat ani în șir de PSD, a ajuns să pătrundă chiar în sediul acestuia și să dea mâna cu liderii de moment. Este peste capacitatea noastră de înțelegere. E drept, în PSD s-au schimbat oamenii, dar năravurile au rămas aceleași. Iar Nicolae Dragu nu înțelege măcar atâta lucru.
** Despre candidații la postul de președinte al Consiliului Județean Călărași, nu prea sunt multe de spus. Unul nu are habar să scrie în limba română, deși spune că are inclusiv masterul făcut. În plus, de ani de zile nu se ocupă cu nimic. Nu profesează. Marian Dinulescu e oarecum obosit politic, dar e un bun organizator. Ion Ștefan e și el un bun organizator. E realizat material și profesional. Vasile Iliuță, însă, nu poate încăpea în această ecuație, câtă vreme jocurile politice de la nivelul central al Partidului Național Liberal nu că-l depășesc, dar îl determină să aibă un comportament cel puțin ciudat. Doar atâta spunem deocamdată. În rest, așa avem noi o bănuială, ne va lămuri Direcția Națională Anticorupție…

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și

Close
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp