BREAKING NEWS

Vanghelie reload: Acesta a devenit șeful lui Nicolae Dragu

Print Friendly, PDF & Email

Combo_09În cursul zilei de azi, 7 aprilie 2016, Marian Vanghelie, fost membru de marcă al Partidului Social Democrat, a anunțat că va prelua conducerea Partidului Dreptății Sociale.

Spălări de bani

Marian Vanghelie este cunoscut călărășenilor prin faptul că, prin intermediul Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat, a spălat sume de ordinul zecilor de milioane de euro, bani proveniți din devalizarea bugetului Primăriri sectorului 5 București. În această acțiune, s-a folosit de boschetari, pe numele cărora a înființat, prin interpuși, firme-fantomă. În perioada 2010 – 2012, în fapt, acesta a fost scopul Organizației județene a Partidului Social Democrat, pe raza județului nostru. Grămezi de bani au fost distribuite, drept ajutoare sau drept pensii sociale, de către Oana Niculescu Mizil, la acel moment amantă a lui Marian Vanghelie, pe raza județului Călărași, prin intermediul numitei Virginia gaiță dar și al altor membri social-democrați din Călărași. Oana Niculescu Mizil a fost lidera social-democraților călărășeni timp de aproape 2 ani. Marian Vanghelie a fost arestat preventiv, la solicitarea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, la data de 14 mai 2015. Vanghelie este trimis în judecată pentru spălare de bani și luare de mită.

Sub controlul lui “Care este”

Fostul lider social-democrat a anunțat, prin intermediul unei conferințe de presă, că preia conducerea Partidului Dreptății Sociale. La Călărași, candidatul acestei formațiuni, pentru postul de primar al municipiului Călărași, a fost anunțat nimeni altul decât Nicolae Dragu, fost primar al municipiului timp de 3 mandate. Mai mult, Nicolae Dragu a anunțat, în cursul zilei de 25 martie 2016, că îl susține necondiționat pe Dan Eugen Cristodor, actualul lider județean al Partidului Social Democrat. Asta după ce Nicolae Dragu a susținut, ani în șir, că Partidul Social Democrat este nimic altceva decât “Ciuma Roșie” și “Partidul-Stat”. Sunt voci care, în urma acestor evenimente, anunță că, de fapt, la Călărași, PSD-ul este tot sub controlul lui Marian Vanghelie, câtă vreme candidatul formațiunii politice pe care a ajuns s-o conducă a declarat că oferă sprijin necondiționat pentru ca Dan Eugen Cristodor, liderul PSD județean, să fie ales drept președinte al Consiliului Județean Călărași.

Sprijin pentru înlocuitorul Oanei

După ce a spălat zeci de milioane de euro prin intermediul Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat, Marian Vanghelie, prin intermediul lui Nicolae Dragu, vine și-l sprijină pe înlocuitorul Oanei Niculescu Mizil la șefia Partidului Social Democrat, la Călărași. În plus, sunt și destule voci care declară că și actualul sediu județean a PSD, la Călărași, situat pe strada București, nr. 141, este achiziționat tot cu banii furați de Marian Vanghelie. Achiziționarea imobilului s-a făcut prin intermediul fostului primar PSD de pe raza comunei Dorobanțu, Nae Petre. Se știe, însă, că de pe raza comunei Dorobanțu proveneau cele mai multe firme-fantomă, administrate de boschetari, prin care Vanghelie și acoliții lui din PSD, de pe raza județului Călărași, au devalizat, ani în șir, bugetul Primăriei Sectorului 5 București. Nicolae Dragu ajunge, iată, să se înscrie într-un partid avându-l drept șef pe unul care este acuzat de fapte de corupție extrem de grave.

Aripa comunistă

“Sunt alături de mine oameni, un grup de sprijin din PSD, unii mai vechi decât sunt eu, care am 23 de ani în PSD. Sunt alții care reprezintă sindicatele”, a declarat, azi, Marian Vanghelie, la momentul în care a anunțat că preia conducerea Partidului Dreptății Sociale. Se știe că Nicolae Dragu provine de pe fosta platformă siderurgică a municipiului Călărași, unde a activat ca lider sindical. Partidul Dreptății Sociale a fost înființat în cursul anului 2011, de așa-numita aripă comunistă din cadrul PSD, avându-i drept mentori pe Octav Cosmâncă, Tudor Mohora (fost lider al Partidului Socialist al Muncii), Ion Sasu și Ioan Toma, acesta fiind ultimul președinte al Uniunii Tineretului Comunist.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp