BREAKING NEWS

România normală: Prăduială cu muncitori la negru pentru rudele senatoarei PSD Roxana Natalia Pațurcă / Video

Print Friendly, PDF & Email

Afirmă că lucrează în subantrepriză pentru firma RCH Con Instal SRL Călărași. Muncitorii îl știu drept văr al senatoarei PSD Roxana Natalia Pațurcă.

Folosește un autoturism cu numere de Neamț, de unde provine senatoarea respectivă. E cunoscut drept Geo, Gheorghiță Mușat pe numele din buletin.

Consiliul Județean Călărași, prin președintele liberal Vasile Iliuță, anunța, în urmă cu câteva săptămâni, că suma de 15 milioane lei (150 de miliarde de lei vechi) va fi direcționată de această instituție către bugetele locale din localitățile în care unitățile școlare au probleme deosebite. O parte din această sumă se presupune că ar fi ajuns fie în bugetul local al comunei Ștefan Vodă, fie în bugetul Școlii cu clasele I-VIII din aceeași localitate, ca ordonator terțiar de credite. Până la acest moment, nici o lucrare nu a fost achiziționată, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, fie de Primăria Ștefan Vodă, fie de școala din localitate, pentru executarea de reparații și amenajări în cadrul unității de învățământ. Deși la Școala cu clasele I-VIII din sat se execută lucrări de câteva săptămâni, nimeni din cadrul Primăriei Ștefan Vodă nu ne poate spune dacă acestea sunt autorizate. „Întrebați la compartimentul Urbanism.” Din păcate, e ziua de sfântul Nicolae, iar compartimentul respectiv e gol. E 9:30 dimineața. Primarul George Avram se află la slujbă, la biserica sătească. Îl găsim mai târziu, cântând Doamne-miluește, aproape zguduindu-se de plâns.

„Am venit și eu, azi, pe-aici. Eu nu mă cert cu nimeni… Doar supraveghez muncitorii.” Gheorghiță Mușat, deși afirmă că execută lucrările ca subantreprenor al firmei RCH Con Instal SRL Călărași, știe că a fost organizată o licitație pentru contractarea respectivei lucrări. „Nu e o lucrare de anvergură prea mare, timpul este foarte scurt, iar banii sunt foarte puțini.” Afirmă că, până la acest moment, s-au executat lucrări în valoare de 200.000 lei. „Având mai multe lucrări și să respecte termenul din contract, am fost luat în subantrepriză. Nu sunt rudă cu Roxi, dar noi ne cunoaștem foarte bine. Ne cunoaștem din oraș. Nu am treabă cu nimeni, nu am făcut rău la nimeni, sunt respectat, mă întâlnesc, cu toată lumea, prin oraș, la o cafea, la o discuție, la o masă, pe undeva, cred că așa e corect.” Spune că doar verifică stadiul lucrărilor, în asta constând contractul de subantrepriză încheiat între firma acestuia și firma RCH Con Instal, controlată de familia Popa. Nicoleta Narcisa Popa, unul din acționarii firmei RCH Con Instal, și-a constituit, în acest an, la data de 8.01.2019, o altă firmă, Acom Mach SRL Călărași. Nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere. Prin Acom Mach SRL execută lucrări la sediul administrativ din comuna Ștefan Vodă.

APDSC DIGITAL CAMERA

„Eu nu am, aici, oameni”, declară Gheorghiță Mușat. Tot acesta estimează numărul celor care execută, la acest moment, lucrări în cadrul Școlii cu clasele I-VIII din Ștefan Vodă la 8 (opt). „Nu sunt angajații mei. Eu doar vin și verific materiale”. Nu știe pe ce firmă sunt angajați cei 8 indivizi care execută, la acest moment, lucrări la școala sătească. Firma lui Gheorghiță Mușat se numește Mushat Enterprise SRL. Așa afirmă acesta, însă datele din O.N.R.C. sunt cu totul altele: Mushat Entreprise SRL este înființată la data de 21.06.2019, CUI 41295944, cu sediul social declarat în municipiul Călărași, bulevardul Republicii, nr. 104, cu asociat unic și administrator Ana Maria Mușat. Aceasta se declară din Piatra Neamț, cu domiciliul pe raza municipiului București. Este nepoata senatoarei PSD Roxana Natalia Pațurcă și fiica lui Gheorghiță Mușat, vărul senatoarei. Apar în mai multe fotografii de familie. Nu avem indicii dacă Gheorghiță Mușat are vreo calitate în cadrul acestei firme și de ce se afla, ca supervizor, pentru lucrările executate la Școala cu clasele I-VIII Ștefan Vodă.

În schimb, muncitorii prezenți afirmă că provin toți de pe raza comunei Borcea. Roxana Natalia Pațurcă este căsătorită cu primarul acestei comunei, Theodor Aniel Nedelcu, ulterior devenit și Pațurcă. Ni se confirmă că Gheorgiță Mușat este cel care i-a tocmit și că, într-adevăr, acesta este vărul senatoarei PSD Roxana Natalia Pațurcă. Nu au habar la ce firmă lucrează și se uită extrem de ciudat când întrebăm dacă au contracte de muncă. E momentul la care sunăm la Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Călărași, dar fără să ne ascundem, fapt care face ca, în nici 3 minute, curtea să se golească de muncitori, chiar dacă, până la acel moment, aceștia lucrau frenetic.

Geo, Gheorghiță Mușat, nu știe unde s-au evaporat aceștia, atât de brusc, deși afirmă că este cel care supraveghează lucrarea. „Probabil că s-au dus după materiale”. Și ne precizează și unde. „La Brico”. După ce vorbește, extrem de agitat, la telefon, fuge și acesta. Curtea rămâne pustie, sculele sunt lăsate împrăștiate, magazia cu materiale are ușile larg deschise. Unul dintre muncitori se întoarce să-și recupereze o ruletă. Nu știm dacă o avea pe inventar. După care traversează tot holul școlii, ca pe bulevard.

Directorul Alin Butoi, deși ne precizase că ne va contacta într-un timp extrem de scurt, n-o mai face. Nu e în școală nici acesta. Și nici nu mai e de găsit.

La ultima discuție avută cu noi, din calitatea de angajat al Școlii nr. 10 Mihai Viteazu, Alin Butoi și-a pus cenușă-n cap, afirmând că va avea un comportament decent, asta după ce a fost surprins agresând-o pe directoarea acestei școli, Otilia Mărgărit, chiar în parcarea din fața unității de învățământ.

Nu ne-a mai contactat, deși am vrut să aflăm, în mod oficial, ce se întâmplă în curtea școlii pe care o conduce, din calitatea de proaspăt uns director. Trebuie precizat, totodată, ca actuala șefă a Inspectoratului Școlar Județean Călărași, Elena Mihăilescu, este fina senatoarei PSD Roxana Natalia Pațurcă. Banii acestei instituții, pe diverse materiale, ajungeau în conturile firmelor controlate de o altă rudă a actualei senatoare PSD Roxana Natalia Pațurcă, în fapt viitoarea nașă a acesteia. Situația ar fi una veselă, asta dacă nu ar îmbrăca aspecte de ordin penal. România normală, România lucrului bine făcut!…

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker