BREAKING NEWS

PRIMARUL MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI, DANIEL ȘTEFAN DRĂGULIN, A FOST RĂPUS DE COVID!

Print Friendly, PDF & Email

A murit în această dimineață, în jurul orei 8:00. Daniel Ștefan Drăgulin, primarul în funcție al municipiului Călărași și președinte al Organizației Județene Călărași a Partidului Național Liberal, s-a stins, pe secția de terapie intensivă, a Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, din București. A fost confirmat ca infectat cu virusul Sars-CoV 2 în cursul zilei de luni, 21 septembrie. Două zile mai târziu, a fost internat, deși se afla în ultimele zile de campanie electorală, acesta participând la cursa pentru a ocupa un nou mandat de primar, al treilea.

Daniel Ștefan Drăgulin s-a născut la data de 5 august 1961, în comuna Dragoș Vodă, județul Călărași.

Activitatea sa profesională a fost legată, la început, de colosul industrial reprezentat de Combinatul Siderurgic Călărași, unde activează ca subinginer, în perioada 1984-1996. Ulterior, activează în domeniul privat, administrând două firme de construcții. În perioada 2001 – 2004, a fost șef al Serviciului Județean de Metrologie Legală Călărași.

A fost vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași pentru perioada 2004 – 2012. Din 2012 și până în 2020, vreme de două mandate consecutive, a fost primarul municipiului Călărași. La alegerile din 27 septembrie 2020, Daniel Ștefan Drăgulin a pierdut acest post în fața contracandidatului Partidului Social Democrat, Marius Grigore Dulce.

Ultima sa postare pe rețelele de socializare este făcută în data de 30 septembrie când, printre altele, își felicită contracandidatul:

Dragii mei,
În politică există suișuri și coborâșuri, uneori învingi, alteori primești o lecție.Vreau să felicit intreaga echipă PNL Călărași pentru efortul depus în această campanie electorală și să le urez succes colegilor care și-au reconfirmat pozitiile, dar și celor care se află la primul mandat.Pentru voi cei care ați înțeles că e nevoie de muncă și concentrare pentru modernizare, că banii europeni aduși in Călărași reprezintă o premieră în ultimii 30 de ani, că eu, împreuna cu echipa mea, am pus municipiul pe harta fondurilor europene atrase, vreau să vă mulțumesc pentru votul acordat și pentru susținere.Pentru că în politică suveran este votul și majoritatea decide, vă urez să nu vă fie înșelate așteptările și să primiți ceea ce ați votat.
Felicitări, Marius Dulce!

În timpul campaniei electorale a fost supus unui adevărat linșaj făcut de niște personaje slinoase, cu ajutorul conturilor neasumate, pe rețelele de socializare.

Sunt un luptător! Doare când vezi persoane care blamează de dimineață până noaptea. Arată cu degetul… Dar persoanele respective sunt atât de perfecte? Nimeni nu este perfect în afară de Dumnezeu…

Daniel Ștefan Drăgulin s-a stins din viață în dimineața zilei de 12 octombrie, la vârsta de 59 de ani. A fost unul dintre cei mai eficienți edili ai municipiului Călărași. Lasă în urmă proiecte, finanțate prin fonduri europene și aflate în diferite stadii de execuție, în valoare de peste 50 de milioane de euro.

Un om absolut decent, neconflictual, educat, lasă în urmă o activitate politică și administrativă intensă.

„A pierdut lupta în Spitalul Matei Balș. A fost infectat cu coronavirus, el nu a mai putut în ultima săptămână să participe la campanie. Dan Drăgulin a fost un foarte bun coleg, un om care a avut rezultate foarte bune în administrație și această pierdere o resimțim din greu”, a declarat, în această dimineață, Ludovic Orban, premierul României și președintele Partidului Național Liberal.

Reacțiile prietenilor, colegilor și apropiaților au fost dintre cele mai diverse, uluiți de această veste tragică.

Răducu George Filipescu: Știu, Dane, virusul acesta nenorocit te-a găsit obosit. Obosit și dezamăgit! Obosit de atâta minciună, de atâta fățărnicie, de atâta răutate, de atâta nedreptate. Dezamăgit de atât de mulți pe care i-ai ajutat și care, pentru un ban, te-au jignit, te-au umilit sau au stat la pândă să te lovească. Împreună am trecut și prin bune și prin rele, dar eram echipa invincibilă. Mă doare sufletul că acum boala te-a învins, mă doare sufletul că nu ai mai putut lupta și ai renunțat la tot. Sper că acolo unde ai plecat o să găsești o lume mai bună, cu suflete curate și luminoase, în care îți vei găsi liniștea. Drum lin spre lumină, Dane! Dumnezeu să te aibă în grija Lui!

Viorel Ivanciu: În aceasta dimineața, colegul și prietenul nostru, Daniel Ștefan Drăgulin, a trecut la cele sfinte. A fost întotdeauna un lider, un bun prieten, ale cărui acțiuni și idei au fost întotdeauna puse în slujba călărășenilor. Devotamentul său pentru viața politică și pentru dezvoltarea orașului nostru trebuie să fie un exemplu de urmat și o bază a dezvoltării pe care el a început-o. Suntem alături de familia îndurerată. Dumnezeu să îl ierte și să îl aibă în paza sa veșnică, de-a dreapta Sa. Va rog, pe cei care în ultima perioada i-ați făcut rău, să lăsați familia și prietenii adevărați să-l conducă pe ultimul drum. Ai fost cel mai bun dintre noi și nu te vom uita niciodată!

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WhatsApp WhatsApp

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker