BREAKING NEWS

Șoc de Sfântul Ion: Familia Oprea, care locuia, de 3 ani, pe străzile din Călărași, a ajuns în Borcea. Femeile s-au înecat, bărbatul e în stare critică

Print Friendly, PDF & Email

Incapabilă să găsească o soluție care reclama intervenția urgentă, Primăria Călărași se face, azi, responsabilă de o tragedie care zguduie municipiul, în ultima zi a Sărbătorilor de Iarnă, încheiate cu celebrarea zilei Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

Două femei au fost scoase, în stop cardio-respirator, din apele Brațului Borcea, chiar în mijlocul Parcului Central. O a treia persoană, bărbat, se află la Spitalul Județean de Urgență Călărași, în șoc hipotermic.

Cele două femei decedate sunt Niculina Oprea și Veronica Oprea, mamă și fiică. Bărbatul, Săndel Oprea, este, la rându-i fiu și frate.

La data de 8 octombrie 2017, cei trei au mai avut o tentativă de sinucidere. S-au aruncat în apele Borcei, în dreptul fabricii Romply, după ce, în prealabil, au băut sodă caustică.

Au locuit într-o garsonieră situată în municipiul Călărași, pe strada Luceafărului. Locuința le-a fost scoasă la vânzare, pentru a se acoperi debitele publice și cele legate de utilități. În cele din urmă, cei trei au primit o locuință socială, la blocul J21, apartament 2. „Le-a luat casa primăria, că n-au plătit.”

Cei 3 erau de pe raza satului Vărăști, comuna Dorobanțu, județul Călărași. Au fost mutați într-o locuință socială, formată din 2 camere, în cartierul 2 Moldoveni. Ulterior, au fost evacuați. Din 2017, dormeau pe străzi. Prima dată s-au poziționat pe canapelele din dreptul centrului de plăți RDS. Ulterior, s-au mutat pe strada București, în dreptul Băncii Românești.

Astăzi, toți 3 au fost scoși, din apele Borcei, de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași. Erau cunoscuți cu afecțiuni psihice.

În ciuda numeroaselor apeluri adresate autorităților locale, nimeni nu a făcut nici cel mai mic gest pentru această familie.

Niculina Oprea avea 77 de ani, Veronica Oprea avea 47 de ani, în vreme ce bărbatul dus la spital, în stare critică, Săndel Oprea, are 55 de ani.

Din decembrie 2020 este Marius Dulce primar al municipiului Călărași. Printre alte priorități ale acestuia a fost aceea de a-și angaja finul Liviu Oltenacu, în cadrul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Călărași. Consecințele sunt vizibile!

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WhatsApp WhatsApp

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker