EXCLUSIV

Veselia salvează România: Un cultivator de cannabis a distrus camerele de supraveghere instalate de primărie, pe motiv că este spionat / Video

Print Friendly, PDF & Email

S-a întâmplat pe raza comunei Dor Mărunt, în cursul săptămânii trecute. Două camere de supraveghere, recent montate, au fost distruse de un individ cu evidente deficiențe de ordin psihic.

„În Comuna Dor Mărunt și Orașul Lehliu Gară, Gruparea Iacomi folosește resursele video de pe camerele de supraveghere ale localităților, pentru activități de spionaj.”

Este un citat dintr-o adresă înaintată de acesta către cms. șef Răzvan George Ivănuș, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași.

Pe raza comunei Dor Mărunt, sistemul de supraveghere video a fost proiectat și montat la sfârșitul anului trecut, prin firma călărășeană Proinstal SRL. Sistemul este proiectat pentru monitorizarea principalelor căilor de comunicație rutieră. Valoarea investiției a fost de 395.148 lei.

Cezar Petrescu este numele individului care a distrus două din camerele video recent montate. Petrescu este un personaj cu un comportament extravagant. Derulează activități de cultivare a cannabisului, în cadrul unei ferme, pe raza comunei Dor Mărunt. Sunt voci care afirmă că e și consumator de droguri ușoare.

E implicat în dosarul penal în care este acuzat de trafic de droguri de risc activistul civic Cristian Mihai Dide. Ferma lui Cezar Petrescu a fost percheziționată amănunțit, în cursul zilei de 22.11.2021, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Cristian Mihai Dide este acuzat că ar fi cumpărat cannabis din ţară şi din străinătate, pe care l-ar fi trimis apoi la DIICOT.

În așa-zisa activitate de spionaj cu ajutorul camerelor de supraveghere montate pe raza comunei Dor Mărunt, Cezar Petrescu declară că ar fi implicați și angajații Secției de pompieri Lehliu Gară din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași.

„Se observă și implicarea Pompierilor Militari din Unitatea Lehliu Gară, în accesarea ilegală a sistemelor de supraveghere, în câteva magazine din Lehliu Gară (de la distanță – acces prin IP).”

A decis să le distrugă. „În urma amenințărilor și a comportamentului violent al primarului Iacomi Ion, am decis dezactivarea permanentă a două camere de supraveghere.”

„Dezactivarea permanentă” s-a realizat noaptea, cu ajutorul unei bâte.

Cezar Petrescu inventează conflicte și se prezintă, în convorbirile telefonice, în pretinse investigații, drept procuror, angajat SRI, șef ANAF.

A sesizat Direcția Județeană de Informații Călărași a Serviciului Român de Informații, pretextând că, pe parcursul vizitei efectuate de ambasadorul Republicii Coreea, în cadrul unui proiect cultural derulat pe raza comunei Dor Mărunt, la una din școlile din localitate, ar urma să se deruleze un conflict de amploare.

„…Vă informăm că mâine, pe durata vizitei Ambasadorului și echipei din Coreea de Sud în locația Hanul Rustic, va avea loc o răfuială complexă între interlopi (o reglare de conturi), cu specificele bâte, răngi, incendieri… Planurile sunt avansate iar momentul a fost așteptat de ceva vreme.”

În data de miercuri, 22 septembrie, Excelenţa Sa Domnul Kim Yong Ho, ambasadorul Republicii Coreea, a vizitat comuna Dor Mărunt.

După descinderile realizate de DIICOT – Structura Centrală la sediul fermei Domnița Maria, administrată de Cezar Petrescu, între cei doi au avut loc mai multe discuții telefonice date publicității.

„Să sugeți p… tu și Coarnă și Iliuță! …, ai înțeles? Să vă f… din mers, de zdreanță ce ești! …! Înțelegi, mă, bulangiule? Ești o mare zdreanță!”

Ion Iacomi recunoaște că și-a ieșit din fire și că i-a adresat, într-o convorbire privată, mai multe injurii.

„E susținut în demersurile acestea de către unii decidenți politici din județul Călărași”, afirmă Ion Iacomi.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp