BREAKING NEWS

Șoc în tabăra lui Vasile Iliuță: Victor Sandu, directorul pesedist de la Ecoaqua Călărași, a fost reținut de DNA, pentru o șpagă de 1 milion de euro!

Print Friendly, PDF & Email

Într-un comunicat remis presei, Direcția Națională Anticorupție, prin Serviciul Teritorial Bacău, a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 3 august 2020, a inculpaului Sandu Victor,  la data faptei director general al Administrației Naționale “Apele Române”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de director general al Administrației Naționale “Apele Române”, în perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor ar fi pretins sume de bani și ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională “Apele Române”.
Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general.

Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.
Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate.

Sandu Victor a fost numit de Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, în postul de director general al firmei de distribuție a apei din Călărași, Ecoaqua SA, la data de 22 mai. A fost instalat în funcție printr-o acțiune în forță, prin spargerea ușii directorului înlocuit, Cezar Neagu. Președintele Consiliului de Administrație din cadrul Ecoaqua SA Călărași, Eduard Grama, numit tot de Consiliul Județean Călărași, este cunoscut drept țepar, fiind condamnat la pușcărie pentru emiterea de cecuri fără acoperire. Tot președintele Consiliului de Administrație din cadrul Ecoaqua SA Călărași, numit de Vasile Iliuță, fostul condamnat la pușcărie Eduard Grama, printr-o firmă pe care a administrat-o până la ocuparea, pe baza unor documente false, a unei funcții publice în cadrul Consiliului Județean Călărași, înregistrează debite, la apă, de circa 400 de milioane de lei vechi.

Acțiunea Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Bacău, prin reținerea și solicitarea ca omul lui Vasile Iliuță, Sandu Victor, să fie arestat preventiv, pentru o șpagă uriașă, conturează tot mai clar ideea că, la Călărași, avem de-a face cu un grup infracțional organizat, lucru afirmat în mai multe medii politice sau administrative.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker