ACTUALITATE

Familie îndoliată pe secția de maternitate a spitalului din Călărași

Print Friendly, PDF & Email

“Nu ne dorim nimic. Singul lucru pe care mi-l doresc este să nu mai profeseze nimeni și să nu-și mai bată nimeni joc… E singurul lucru pe care mi-l doresc”. Este declarația celei care aștepta să devină bunică, soacra Valentinei Mihai Oană, o tânără, în vârstă de 20 de ani, din satul Ceacu, comuna Cuza Vodă.

În data de 4.08.2020, s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Călărași, cu simptome clare de travaliu.

“Pe secție, m-a preluat o doamnă asistentă care l-a întrebat pe omul care m-a dus dacă am bagaj și i-am spus că nu, dar că o să mi-l aducă”.

Tânăra Valentina Mihai Oană, aflată la prima sarcină, ne descrie șocul primului contact avut cu cadrele medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași:

  • Telefonul ți l-ai luat?
  • Da.
  • Dacă p-ăsta nu l-ai uitat, p-ăsta să-l folosești, că noi nu-ți dăm vată!

Simina Cristiana s-a născut într-un târziu, după ce mama acesteia, Valentina Mihai Oană s-a rugat insistent de cadrele medicale să-i facă operație de cezariană. La naștere, a avut 3,2 kilograme. Un făt perfect dezvoltat.

“Insistând, țipând de durere, mi-au spus, la un moment dat, că sunt nesimțită, că am speriat-o pe colega de lângă mine, că țip în ultimul hal… M-au lăsat așa… Au hotărât să mă ia în sala de nașteri și două asistente s-au urcat cu coatele pe mine, s-au apăsat pe burtă, să scoată copilul. Apoi… au constatat că i-a scăzut ritmul cardiac și au hotărât să-mi facă cezariană de urgență.”

După naștere, a primit asigurări că totul este bine: “Mi-au spus să mă odihnesc, că a doua zi mă mută cu bebelușul”. Nou-născutul, fetița care nu a mai apucat să fie strigată pe nume, Simina Cristina, a murit câteva ore mai târziu, prin colapsarea totală a plămânilor, înecată de lichidul amniotic aspirat, din timpul travaliului prelungit și din cauza unei operații întârziate de cezariană. Sunt datele care apar și în certificatul de deces al fătului.

Doctorița de gardă, Cristina Damian, medic specialist ginecolog, e venită, la Spitalul Județean de Urgență Călărași în anul 2018. Se laudă că are 8 ani de experiență în sectorul public și privat de sănătate și experiență de 2 ani în centre universitare internaționale. Are diplome eliberate de centre universitare din Paris și Bruxelles. Nu am reușit să obținem un punct de vedere de la aceasta și nici de la reprezentanții SJU Călărași.

“Care nu sunt competenți, să nu mai aibă ce căuta acolo. Să-și lase meseria, să se ia de altceva! E singurul lucru pe care mi-l doresc, pe lumea asta… “

Simina Cristiana a fost îngropată în data de 7 august. “Am așteptat-o cu cel mai mare drag. I-am luat totul. Am așteptat-o să ne fie cea mai mare bucurie, în casă, să ne facă gălăgie, s-o creștem, s-o iubim”.

Moartea fătului este descrisă de Valentina Mihai Oană drept o cauză a faptului că ea a fost extrem de agitată, în timpul travaliului. Așa au motivat doctorii Cristina Damian și Liviu Ghiță, ne spune tânăra care nu a mai apucat să devină mamă. “Încă de când s-a născut, copilul nu a fost bine. Am încercat să-l ținem în viață, timp de 4 ore, dar nu s-a mai putut face nimic”.

În cauză, ne spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, s-a deschis o anchetă penală având ca obiect moarte suspectă. Cazul, cu siguranță, va fi mușamalizat.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp