EXCLUSIV

Paul Radu, primarul din Gălbinași, a fost condamnat la pușcărie

Print Friendly, PDF & Email

Paul Radu, primarul comunei Gălbinași, a fost condamnat, de Judecătoria Oltenița, ca instanță de fond, la pușcărie cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de încercare de 2 ani și 3 luni.

A fost acuzat de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. Lui Paul Radu i s-a interzis, totodată, dreptul de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice. Condamnarea a survenit fără acord de recunoaștere a vinovăției. Soluția a fost atacată cu apel, fapt care i-a permis edilului din Gălbinași să candideze la alegerile locale de la sfârșitul lunii trecute, alegeri pe care, de altfel, le-a și câștigat. Evident, Paul Radu este membru al Partidului Social Democrat.

Alături de acesta, a fost condamnat și fostul primar al comunei, Tudor Romanescu, cunoscut mai ales pentru că a fost bătut și amenințat cu pistolul, de o grupare interlopă. Romanescu a fost condamnat, în același dosar, la o pedeapsă de  1 an si 4 luni închisoare pentru comiterea infractiunii de delapidare.

Romanescu a mai fost condamnat, în cursul anului 2018, de Judecătoria Sector 1 București, sentință rămasă definitivă prin decizia penală nr. 1540/A, din 15.11.2018, a Curții de Apel București. A fost condamnat la  2 ani si 10 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, pentru 7 acte materiale de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comise de la începutul anului 2014 până la data de 16.07.2014. În sarcina acestuia au mai fost reținute infracțiunile de complicitate la înșelăciune și complicitate la tentativă de înșelăciune. Conform instanței de fond, Tudor Romanescu urmează să execute, în regim de detenție, 3 ani și 3 luni de pușcărie.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp