LINIA FIERBINTE

Scandal la APIA: Surse – Iliuță și-a pus amanta directoare / Video

Print Friendly, PDF & Email

Ilinca Enescu, reprezentantă a Organizației Județene a Partidului Social Democrat, unde ocupă funcția de vicepreședinte, nu neagă că nu  ar avea o relație de natură sexuală cu Vasile Iliuță, membru al Partidului Național Liberal și președinte al Consiliului Județean Călărași. În prezent, de două săptămâni, ocupă postul de director adjunct în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură. Neagă, în schimb, că a primit acest post ca urmare a faptului că este amanta liderului Consiliului Județean Călărași.

Angajată de finul lui Iliuță

A fost profesoară de limba engleză în cadrul Colegiului Economic Călărași. După alegerile generale din 2016, a fost angajată la Direcția Regională de Statistică, pentru o scurtă perioadă de timp. Ionuț Cristian Dragu, directorul, spune că a existat un post vacant, pentru care s-a organizat concurs. “Doamna, ce este nu știu, că nu m-a interesat statutul, a fost angajată la noi cred că vreo două luni, trei luni… Am primit hârtie de la APIA, conform statutului funcționarului public, ne cere transferul în interesul serviciului.” Ionuț Cristian Dragu nu recunoaște că Direcția Regională de Statistică, o instituție a statului, a fost doar o haltă folosită de Ilinca Enescu, pentru ca aceasta să capete statut de funcționar public. “Dumneavoastră interpretați așa… A fost concurs, a fost publicat în presa locală, a fost concurență.” Ionuț Cristian Dragu neagă că ar avea un grad de rudenie cu președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.  Dragu minte, este finul lui Iliuță.

Plângere la Direcția Națională Anticorupție

Vasile Iliuță a fost pentru a doua oară, la Ministerul Agriculturii, în data de 5 iulie 2016. Pe 7 iulie, Ilinca Enescu, angajată la APIA Călărași pe postul de consilier superior, ca și în cadrul Direcției Regionale de Statistică, a fost numită director-adjunct, deși funcția era ocupată de Edith Ichim, aflată la data respectivă în concediul de odihnă aprobat de conducerea centrală a APIA. La aceeași dată de 5 iulie, directorul adjunct Bogdan Dumitrașcu, acesta considerându-se o țintă a președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a depus o plângere la Direcția Națională Anticorupție, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. “Am depus o plângere împotriva acelora care, fără a avea atribuții în fișa postului, au cerut mutarea sau măcar detașarea mea.” Dumitrașcu spune că se urmărește cu insistență îndepărtarea sa din conducerea APIA Călărași și aducerea ca șef a Ilincăi Enescu pentru a se acoperi anumite infracțiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene. O astfel de speță este cea care-l vizează pe Nicolae Pandea, primarul comunei Ștefan cel Mare și tatăl liderului județean al Partidului Social Democrat, Ciprian Pandea, numit recent în postul de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Numai într-o singură speță, la Ștefan cel Mare, se vorbește de o fraudă de 815.012 lei. Cel care urmărește îndepărtarea sa și care a făcut demersuri repetate la Ministerul Agriculturii este Vasile Iliuță.

Ordine și scandal diplomatic

Doinița Nicolae, șefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, unitate aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, condus de liberalul Vasile Iliuță, nu neagă că a primit ordine ca unitatea pe care o reprezintă să achiziționeze bunuri sau servicii, de la anumite firme. O astfel de firma este SC Florentina SRL Vâlcelele, localitate unde își are cartierul general Vasile Iliuță. Valoarea produselor achiziționate, în acest an, de la Florentina SRL Vâlcelele, se apropie de suma de 300.000 lei. Chestionată în acest sens, reacția șefei DGASPC Călărași a fost următoarea: “Dacă-i ordin…” D. Nicolae nu a negat nici faptul că s-au făcut intervenții pentru ca o altă firmă să primească sume consistente pentru bunuri sau servicii. În ambele cazuri se poate vorbi de comiterea aceluiași gen de infracțiuni: trafic de influență. Nu a negat că intervențiile respective nu au fost făcute chiar de amanta președintelui Consiliului Județean Călărași, Ilinca Enescu. De numele Ilincăi Enescu este legat și un adevărat scandal, care putea degenera în unul diplomatic. Acesta s-a derulat în cursul zilei de 26 mai. A fost o aniversare la care au participat cei doi amorezi, Ilinca și Vasile, Ionel Tatu, primarul comunei Vâlcelele, Roxana Pațurcă, senator PSD, dar și ambasadorul republicii Belarus, Andrei M. Grinkevich.

Vasile Iliuță tace

Despre situația creată în seara de 26 mai 2017, ambasadorul Andrei M. Grinkevich s-a interesat dacă există fotografii sau filme astfel încât șederea sa în România să fie compromisă. Despre aceeași speță, Serviciu Român de Informații, într-o adresă, precizează că această instituție “întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea stării de securitate națională și promovarea intereselor statului român, iar eventualele aspecte de interes rezultate sunt valorificate prin informarea beneficiarilor legali.” Ilinca Enescu nu a negat că are relații de natură intimă cu Vasile Iliuță. “Viața mea personală nu o discut cu nimeni.” Spune că nu a ajuns să fie numită pe postul de director-adjunct la APIA Călărași ca urmare a intervențiilor făcute de Vasile Iliuță, la Ministerul Agriculturii. Nu a vrut să răspundă la întrebarea dacă e o rușine sau nu să ai acest statut de amantă și de pe urma căruia să accezi în funcții plătite din bugetul public. Vasile Iliuță, întrebat dacă are sau nu o relație de natură intimă cu Ilinca Enescu, a preferat să tacă.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. Uitati-va cât e de vulgară fizic.zici ca e star porno.mie îmi inspira scârba.stați linistiti ca vasilică i-o împrumută si lui iacomi din când in cand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și

Close
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp