DOSAREinfoNEWS ALERT

Acțiunea “Boschetari pentru pesediști” aproape de final: Virgil Diaconu e obligat să restituie statului 2.857 de pensii sociale

Print Friendly, PDF & Email

diaconu bun998.068 lei este suma pe care trebuie s-o achite Virgil Diaconu, secretarul general al Organizației județene a Partidului Social Democrat, în solidar cu Daniela Crețu, fost administrator la firma Prodindpest, al cărei faliment a declanșat un adevărat scandal, la Călărași.

Vinovați de falimentarea firmei

Instanța de fond, în fapt Tribunalul Călărași, a reținut, după doi ani de termene, într-o cauză privind angajarea răspunderii în baza art. 138, din Legea Insolvenței, că cei doi se fac răspunzători de apariția stării de faliment a firmei prodindpest SRL. La aceasta, acționari au fost Virgil Diaconu și Pascu Ifrim, la acel moment amândoi fiind lucrători în cadrul Oficiului Protecției Consumatorului Călărași. Virgil Diaconu și Daniela Crețu se fac vinovați de folosirea bunurilor sau creditelor persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane. Acțiunile firmei Prodindpest au fost cesionate, înainte de declararea falimentului, unui boschetar din Călărași, Ioan Tudorache, decedat între timp.

Contractul de cesiune

Între Virgil Diaconu şi Tudorache Ioan intervine un contract de cesionare de părţi sociale, la 16.09.2011, act încheiat la Oficiul Registrului Comerţului Călăraşi, prin cererea de servicii nr. 832, „în următoarele condiţii”: Eu Diaconu Virgiliu în calitate de cedent, declar că cedez cele 15.000 părţi sociale în valoare totală de 150.000 lei, d-nului Tudorache Ioan care se sobrogă în toate drepturile şi obligaţiile mele de orice natură care decurg din deţinerea părţilor sociale cesionate”. Tudorache Ioan, în fapt un amărăştean, infirm şi fără şcoală, afirmă că înţelege să preia părţile sociale în valoare de 150.000 lei, „urmând să preiau şi toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din deţinerea părţilor sociale cesionate”. Acesta afirmă, în respectivul contract de cesionare a părţilor sociale, că a achitat „contravaloarea părţilor sociale”.

Bani publici prin firme-fantomă

Vă reamintim, în cursul anului 2011, o bună parte din membrii Organizației județene a Partidului Social Democrat se ocupa cu identificarea de boschetari pentru a le plasa în administrare firme-fantomă. La acea dată, la Călărași, PSD era condus de Oana Mizil, o mitomană notorie, dovedită ulterior ca fiind amanta primarului Sectorului 5 București, Marian Vanghelie. De la această instituție, s-au scurs bani publici în valoare de zeci de milioane de euro, către firme-fantomă din județul Călărași. Redacția noastră a identificat doar câteva dintre acestea: Sir Construct Serv SRL Boșneagu, Sir Invest Construct SRL Boșneagu, Bia Construct Buftea, SC Madiro Impex SRL. Din datele noastre, de identificarea boschetarilor se ocupau Virgil Diaconu, secretarul general al organizației, Virginia Gaiță, lidera organizației de pensionari, Petre Nae, pe atunci primar al comunei Dorobanțu, dar și alții. Prin firmele-fantomă cu acționariat format din boschetari, s-au spălat sume de zeci de milioane de euro, acestea fiind virate în conturile firmelor off-shore.

Raportare de date false

După aceeași metodă, Virgil Diaconu a încercat să scape de firma Prodindpest SRL Călărași, la care rămăsese acționar unic. Cu 1.000.000 de lei s-a constituit parte creditoare Agenția Națională de Administrare Fiscală, în urma controalelor derulate la societatea comercială Prodindpest, firmă aflată în procedură de insolvență. Conform unor date, firma Prodindpest, administrată, în acte, de Daniela Crețu, a raportat date false fiscului, date referitoare la stocurile de produse existente. Acestea existau doar scriptic, însă nu se aflau și în depozitele firmei. În acest mod, s-a evitat declararea taxei pe valoarea adăugată care trebuia plătită către bugetul de stat. În total, numai din ceea ce se cunoaște, datoriile firmei Prodindpest se ridicau la suma de 4.300.000 lei, mai precis 1.000.000 de euro. La data deschiderii insolvenței, Prodindpest a declarat o sumă modică pe care o avea de plată către bugetul de stat, undeva în jurul sumei de 20.000 lei. În realitate, aceasta era cu mult mai mare, de 1.000.000 lei, echivalentul a 2.857 de pensii sociale.

Urare înainte de moarte

Escrocul de Virgil Diaconu a crezut că poate scăpa de răspunderea apariției stării de insolvență a firmei Prodindpest doar dacă o pasează unui boschetar. Diaconu l-a păcălit pe boschetarul respectiv. Acesta a fost dus la Oficiul Registrului Comerțului Călărași, cu promisiunea că va semna niște hârtii în baza cărora urma să-i fie repartizată o locuință socială. Înainte de a muri, Ioan Tudorache, păcălit de social-democrații de la Călărași, a ținut să-i facă o urare secretarului general al PSD: “Cum îi zic?! Da’ câte nu-i zic!… Pe spoitoreşte îi zic. Has mo car, has mo pele, Virgile Diaconu, asta-i zic”. Virgil Diaconu are 7 zile la dispoziție pentru a ataca soluția instanței de fond.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp