NEWS ALERTStiri noi

Pesedistul Ghezea, directorul ziarului „Atac”, a ajuns la răcoare

Print Friendly, PDF & Email

Mitruș Ghezea, consilier local din partea Partidului Social Democrat, la Căscioarele, județul Călărași, a fost condamnat pentru comiterea infracțiunii de șantaj. Ghezea a fost și directorul publicației Atac, publicație on-line.

Implicat în procesul lui Dan Diaconescu

Ghezea a reprezentat, la un moment dat, și publicația „Atac la persoană”. În urma unor neînțelegeri, a ajuns să fondeze publicația denumită doar „Atac”. Aceasta apărea și în formă print, dar în mod neregulat. În 10.04.2013, a fost condamnat definitiv, prin respingerea recursului, la pedeapsa de 8 luni de închisoare, cu suspendare pe un termen de încercare de 2 ani și 8 luni. Ghezea a condus pe drumurile publice în stare de ebrietate, având în sânge o concentrație alcoolică mai mare de 0,8 g/l. În cursul zilei de 4 martie, Curtea de Apel București s-a pronunțat în dosarul nr. 49549/299/2010, în care inculpați au figurat Dan Diaconescu, Dorel Pârv și Mitruș Ghezea, toți trei judecați pentru comiterea infracțiunii de șantaj împotriva unei persoane care exercită o funcție publică. Legea nr. 78/2000, la art. 131, prevede, pentru o astfel de faptă, sancțiuni cu închisoarea de la 7 la 12 ani.

Scandalul „Bani pentru directorul APIA”

Mitruș Ghezea a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare. La acest moment, se află în stare de detenție. La Călărași, Ghezea s-a remarcat prin implicarea în scandalul dintre patronul firmei Agrofam Holding Fetești, Ștefan Poienaru, și directorul adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, Bogdan Dumitrașcu. Ghezea a încercat să probeze că Dumitrașcu ar fi un om corupt, în ideea că-i va face un serviciu patronului de la Agrofam Holding, care are numeroase probleme de ordin financiar și penal. Poienaru și-a însușit, nemeritat, bani din fonduri ale Uniunii Europene destinate agriculturii. Bogdan Dumitrașcu a denunțat acțiunea de încercare de a i se oferi bani. În urma acestei înscenări, un polițist, Stelică Tănase, ofițer SIF în cadrul IPJ Călărași, a ajuns la închisoare, în vreme ce directorul Gărzii de Mediu Călărași, Vasile Gâdea, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Droguri pentru Dan Șova

Ghezea a candidat și la funcția de primar al comunei Căscioarele, tot din partea Partidului Social Democrat. A avut curajul să-i ceară premierului Victor Ponta, președintele PSD, să comenteze o afirmație conform căreia omul lui de încredere, senatorul Dan Șova, fost președinte al Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat, are obiceiul să se drogheze, consumând cocaină. Un astfel de eveniment ar fi avut loc, în cursul anului 2013, mai precis în perioada 4 – 6 aprilie, la pensiunea Ada. Victor Ponta, aflat în plină campanie electorală pentru desemnarea președintelui României, nu i-a răspuns. Ulterior, Dan Șova a fost suspendat din PSD, pentru o perioadă de circa 60 de zile.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker