NEWS ALERTStiri noi

Pesedistul Ghezea, directorul ziarului “Atac”, a ajuns la răcoare

image_pdfimage_print

Mitruș Ghezea, consilier local din partea Partidului Social Democrat, la Căscioarele, județul Călărași, a fost condamnat pentru comiterea infracțiunii de șantaj. Ghezea a fost și directorul publicației Atac, publicație on-line.

Implicat în procesul lui Dan Diaconescu

Ghezea a reprezentat, la un moment dat, și publicația “Atac la persoană”. În urma unor neînțelegeri, a ajuns să fondeze publicația denumită doar “Atac”. Aceasta apărea și în formă print, dar în mod neregulat. În 10.04.2013, a fost condamnat definitiv, prin respingerea recursului, la pedeapsa de 8 luni de închisoare, cu suspendare pe un termen de încercare de 2 ani și 8 luni. Ghezea a condus pe drumurile publice în stare de ebrietate, având în sânge o concentrație alcoolică mai mare de 0,8 g/l. În cursul zilei de 4 martie, Curtea de Apel București s-a pronunțat în dosarul nr. 49549/299/2010, în care inculpați au figurat Dan Diaconescu, Dorel Pârv și Mitruș Ghezea, toți trei judecați pentru comiterea infracțiunii de șantaj împotriva unei persoane care exercită o funcție publică. Legea nr. 78/2000, la art. 131, prevede, pentru o astfel de faptă, sancțiuni cu închisoarea de la 7 la 12 ani.

Scandalul “Bani pentru directorul APIA”

Mitruș Ghezea a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare. La acest moment, se află în stare de detenție. La Călărași, Ghezea s-a remarcat prin implicarea în scandalul dintre patronul firmei Agrofam Holding Fetești, Ștefan Poienaru, și directorul adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, Bogdan Dumitrașcu. Ghezea a încercat să probeze că Dumitrașcu ar fi un om corupt, în ideea că-i va face un serviciu patronului de la Agrofam Holding, care are numeroase probleme de ordin financiar și penal. Poienaru și-a însușit, nemeritat, bani din fonduri ale Uniunii Europene destinate agriculturii. Bogdan Dumitrașcu a denunțat acțiunea de încercare de a i se oferi bani. În urma acestei înscenări, un polițist, Stelică Tănase, ofițer SIF în cadrul IPJ Călărași, a ajuns la închisoare, în vreme ce directorul Gărzii de Mediu Călărași, Vasile Gâdea, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Droguri pentru Dan Șova

Ghezea a candidat și la funcția de primar al comunei Căscioarele, tot din partea Partidului Social Democrat. A avut curajul să-i ceară premierului Victor Ponta, președintele PSD, să comenteze o afirmație conform căreia omul lui de încredere, senatorul Dan Șova, fost președinte al Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat, are obiceiul să se drogheze, consumând cocaină. Un astfel de eveniment ar fi avut loc, în cursul anului 2013, mai precis în perioada 4 – 6 aprilie, la pensiunea Ada. Victor Ponta, aflat în plină campanie electorală pentru desemnarea președintelui României, nu i-a răspuns. Ulterior, Dan Șova a fost suspendat din PSD, pentru o perioadă de circa 60 de zile.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Îți recomandăm și

Close
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp chat