BREAKING NEWSDOSARE

Halucinant: Morți în serie, de peste 120 de zile, iar procurorii nu au răspunsuri, ci vor cereri de acreditare

Print Friendly, PDF & Email

La Dragalina, starea de irascibilitate a populației a ajuns la maxim. Sunt două luni de când s-au înregistrat primele decese oficiale ca urmare a ingerării de alcool metilic, pe post de țuică vândută prin magazinele sătești, iar până la acest moment nu există nici un fel de măsură dispusă de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.

Se comercializează, în continuare, alcool nefiscalizat

Sătenii au făcut petiții către Gabriel Oprea, ministrul Administrației și Internelor. Ni se spune că deja, în aceleași magazine, se comericalizează, în continuare, alcool nefiscalizat, pe post de țuică. În posesia noastră au ajuns mai multe documente medico-legale din care rezultă, fără dubiu, că decesele de la începutul lunii ianuarie 2015 s-au datorat ingestiei de metanol. Nae Nicolae, conform certificatului medical constatator al decesului, la cauze sunt trecute: insuficiență pluriorganică, comă toxică profundă cu acidoză metabolică, intoxicație acută prin ingestie de alcool metilic. Documentul este eliberat de Spitalul Clinic de Urgență București. Același spital eliberează alt certificat de constatare a decesului, cu nr. 96, din 16.01.2015, pentru Bucoveanu Gheorghe, 39 de ani, cu următoarele cauze ale decesului: insuficiență organică multiplă, intoxicație cu alcool metilic. În schimb, Serviciul Medico-Legal Călărași, pentru Nicolae Fănel, 44 de ani, eliberează un certificat medical constatator al decesului din care rezultă că acesta a murit din următoarele cauze: insuficiență cardio-respiratorie acută, intoxicație acută cu substanță necunoscută.

16 oameni băgați în pământ

APDSC DIGITAL CAMERANu știm cum medicii legiști de la București au identificat substanța cu care au fost intoxicați cei din Dragalina, în vreme ce medicii legiști de la Călărași au preferat să spună că la mijloc e vorba de o substanță necunoscută. Unul dintre cei care au adus, pe raza comunei Dragalina, băutura ucigașă, Tase Dan, le râde sătenilor în nas. Din datele noastre, 8 decese au avut loc pe raza satului Dragalina, la începutul acestui an, ca urmare a intoxicațiilor cu alcool metilic vândut drept țuică. Alte decese au fost înregsitrate la începutul lunii noiembrie. Alte două persoane au decedat pe raza satului Tudor Vladimirescu, în timp ce alte două au rămas cu sechele. În total, este vorba de 16 oameni băgați în pământ. Despre această situație, uitați ce spun reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași: “Dacă vreți răspunsuri despre această situație, faceți formalitățile legale, faceți cerere în baza Legii 544”. Acesta este răspunsul absolut scandalos al procurorului Xenofonte Purcărea, pus față în față cu documentele medicale care atestă în mod neechivoc crimele în serie de la Dragalina și Tudor Vladimirescu.

Expertize criminalistice așteptate la… Sfântul Așteaptă

APDSC DIGITAL CAMERANi se spune că există un dosar de cercetare penală. Adică fix un nimic, câtă vreme 16 oameni sunt în pământ, iar procurorii au încercat să ascundă opiniei publice faptul că decese ca urmare a ingestiei de alcool metilic au avut loc și în cursul lunii noiembrie 2014. Până la acest moment, avem doar morți și nimeni nu este tras la răspundere. Din datele noastre, alcoolul metilic, vândut drept țuică, a ajuns să fie comercializat în satele Dragalina și Tudor Vladimirescu prin intermediul unei rețele de falsificatori condusă de un om foarte apropiat președintelui Tribunalului Călărași. Iar procurorul Xenofonte Purcărea ne spune că așteaptă expertize criminalistice. Au trecut peste 120 de zile de la data primelor decese, iar în primul caz de omoruri prin otrăvire, petrecut la începutul lunii noiembrie 2014, nu avem nici un suspect, nici un reținut. Cetățenii din Dragalina sunt pur și simplu siderați: criminalii se plimbă liberi, pe străzi. Mai mult, și-au reluat obiceiurile.

Cereri și întrebări în scris

APDSC DIGITAL CAMERAMagazinele care au vândut, la negru, băutura ucigașă, sunt deschise și fac acte de comerț. Și la Dragalina, dar și la Tudor Vladimirescu. Iar reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, puși în fața actelor medicale din care rezultă în mod clar că oamenii au murit ca urmare a otrăvirii cu alcool metilic, ne cer să facem cerere de acreditare, confundându-ne cu aurolacii de presă. Xenofonte Purcărea nu a avut nimic să ne spună. Doar că are nevoie să-i facem cereri și să-i adresăm întrebări în scris. În schimb, acesta a fost extrem de vorbăreț atunci când au avut loc acțiuni ridicole, care au condus la prinderea unui infractor deosebit de periculos, care ar fi pretins niște bani, de bere, pentru a facilita obținerea unei locuințe sociale. 8 morți în noiembrie, la Dragalina și Tudor Vladimirescu, alți 8 morți în luna ianuarie, la Dragalina, iar reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași încă așteaptă expertize toxicologice. În timpul ăsta comuna Dragalina este un butoi cu pulbere.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp