ACTUALITATE

Se întâmplă la Călărași: Reclamă că a fost bătut în camera de arest, la cererea procurorului de caz

Print Friendly, PDF & Email

S-a bătut singur, în camera de arest, a fost punctul de vedere al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Este vorba de Daniel Ionuț Racoș, ajuns, în cursul zilei de 12 iunie, la Spitalul Județean de Urgență Călărași, cu vizibile urme de violență. Reclamă că a fost bătut cu bestialitate, de angajații IPJ Călărași, chiar de față cu un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, Mihaela Alexandra Buzoianu.

Daniel Ionuț Racoș a fost arestat, prin încheierea din 13.05.2020 a Judecătoriei Călăraşi, pentru perioada de la 13.05.2020, până la 11.06.2020, inclusiv. Este acuzat de proxenetism. În cauză, figurează și Marian Muntianu, căruia i s-a adus aceeași acuzație. Cei doi, în cursul zilei de 9.06, au fost prezentați completului de drepturi și libertăți, din cadrul Judecătoriei Călărași, pentru prelungirea mandatelor de arestare preventivă, pentru încă 30 de zile. Judecătoria Călărași a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, reprezentat de Mihaela Alexandra Buzoianu, procuror. În schimb, instanța de control, Tribunalul Călărași, în cursul zilei de 11 iunie, a dispus punerea în libertate a celor doi inculpați, motivând că procurorul de caz nu a depus cererea de prelungire a mandatelor de arestare în termen legal stabilit de Curtea Constituțională a României.

Astfel, instanța a constatat  intervenită decăderea în privinţa posibilităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi de a solicita prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Daniel-Ionuț Racoş şi Marian Muntianu şi nulitatea referatului cu propunere de prelungire a arestării preventive înregistrat la Judecătoria Călăraşi, la 09.06.2020. Neglijența angajaților Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași e evidentă.

Mihaela Alexandra Buzoianu a fost numită procuror, în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, la data de 30 ianuarie 2017. Pe aceasta o acuză rudele inculpatului Daniel Ionuț Racoș de instigare la violență, afirmând că a vrut să se răzbune pe acesta în condițiile în care, din neglijența acesteia, Racoș urma să fie pus în libertate.

„A fost bătut azi-noapte în sediul poliției. A fost desfigurat. Și vrem să se facă dreptate, pentru că s-au făcut abuzuri, în cazul lui. Totul a fost instrumentat de doamna procuror Buzoianu Mihaela. Nu l-au pus în libertate și, ceea ce este mai grav, l-au bătut!”

„El, ieri, trebuia pus în libertate. Ca să nu-i dea drumul, i-au făcut un alt dosar, de ultraj. După ce i-au dat reținere de 24 de ore, l-au spart mascații cu bătaia. Am fost astăzi, la Urgențe, la Călărași. L-am văzut acolo, este umflat la față! Ieri, era foarte fericit că urma să vină acasă. După asta, când ne-am dus să-l luăm, ni s-a spus că i s-a dat un alt mandat, fiind reținut pentru ultraj „

Daniel Ionuț Racoș a primit un alt mandat de arestare, pentru 30 de zile, în cursul zilei de 12 iunie. Este acuzat că, în cursul zilei de 11 iunie, în timp ce se afla în sediul Inspectoratului General al Poliției Române, din București, unde asista la efectuarea unei percheziții informatice, a avut un schimb mai dur de replici cu un polițist, subinspectorul Dragoș Bâcâin, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice.

„L-a pus să semneze niște hârtii, spunându-i că nu are nici un fel de obiecție. S-a enervat și s-a făcut că-l lovește, deși între ei se afla un paravan.”

Tot Mihaela Alexandra Buzoianu, procuror în carul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, a sesizat fapta de ultraj. A întocmit, astfel, DP 1063/P/2020. Pe baza referatului întocmit de aceasta, Daniel Ionuț Racoș a fost arestat preventiv, din nou, în cursul zilei de 12 iunie. În cauză, ca avocat din oficiu a pledat Mihaela Alina Rădulescu, avocat stagiar.

Întrebată care este competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași în a instrumenta o presupusă faptă de ultraj, comisă pe aria de competență teritorială a altul parchet, Mihaela Alina Rădulescu ne-a declarat: „Tot ce pot să vă spun este că puteți citi articolul 41 din Codul de Procedură Penală, raportat la articolul 289 din același Cod de Procedură Penală și veți afla singur .”

Articolul 41 CPP se referă exact la aria de competență teritorială a instanțelor. Mihaela Alina Rădulescu nu ne-a spus dacă, în apărarea lui Daniel Ionuț Racoș, a uinvocat acest argument, câtă vreme, conform art. 41 CPP, competența teritorială în instrumentarea dosarului de ultraj revenea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

„El s-a certat în instanță cu procuroarea Buzoianu. Cum poate o procuroare să spună sunteți niște pi-de, hai sictir, idiotul dracu? Cum poate o procuroare să vorbească așa ceva? Eram în ușa instanței de judecată, se judeca apelul la primul mandat. Îi spunea lui: sunteți niște pi-de, de ce n-ai venit să-mi recunoști în față? Că du-te dracu d-aicea, că ești o pi-dă!”

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

 1. Uauu!! Cat sentiment pentru interlopi…..Luati-l la voi acasa daca-l compatimiti asa mult si nu-l mai lasati in societate sa faca rau altora, iar daca nu, lasat-ii pe cei care au datoria sa ne apere de indivizi ca el, sa-si faca datoria!! Cata solicitudine toxica trebuie sa ai sa faci un asemenea demers pseudojurnalistic pentru a victimiza un asemenea individ, in timp ce pentru victimele acestuia nu se deranjeaza nimeni….

  1. Ti-a facut tie vreun rau? Si daca e nevinovat in cazul asta ? Ai atata incredere in justia romana?

   Indiferent ce-a facut in trecut nu da dreptul militienilor sa-l bata! Ai o mentalitate invechita si rea, de fapt nu ma mir….toata romania ganditi la fel…. o tara de judecatori sunteti.

   De cine dracu va apara justitia romana, de gainari ? Adevaratii hoti sunt aia pe care-i votati.

   Acum sigur o sa spui ca si eu sunt infractor si il apar…

    1. Justitia pizdii!! Ce a facut Racos in trecut n are nicio legatura cu mizeriile ce le pateste acum .Cam asta i justitia nascocita de Base si Kovesi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker