EVENIMENT

Copii hrăniți cu psihotrope și tranchilizante, infectați cu coronavirus / 17 cazuri de Covid – 19 la Complexul de Servicii Comunitare Oltenița

Print Friendly, PDF & Email

O angajată a Complexului de Servicii Comunitare Oltenița a fost diagnosticată cu coronavirus, în cursul zilei de 10 iunie, după ce aceasta a fost însoțitoarea unui copil internat, cu o zi în urmă,  la Spitalul Clinic M.S. Curie, București, cu alte probleme de sănătate, se arată într-un comunicat de presă emis de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, după ce această situație a fost prezentată pe rețelele sociale.

În același comunicat, se precizează că, până în momentul de față, nu este confirmat nici un caz de Covid-19, la beneficiarii centrului. Se specifică faptul că triajul epidemiologic este efectuat zilnic, atât în rândul acestora, cât și al angajaților, prin luarea temperaturii, copiii fiind monitorizați și sub aspectul altor manifestări clinice, dacă apar.

După identificarea primului caz de infectare cu coronavirus, ancheta epidemiologică s-a derulat, prin Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași, în data de 11 iunie, rezultatele venind în cursul zilei de ieri, acestea fiind unele absolut scandaloase: 4 angajați și 13 copii au fost confirmați pozitiv ca infectați cu Covid – 19. Complexul de Servicii Comunitare Oltenița asigură servicii de asistență socială pentru copii cu handicap sever, medicația acestora constând, în principal, în psihotrope majore, sedative și tranchilizante.

Prin comunicatul emis, în cursul zilei de 11 iunie, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași au încercat să sugereze că, prin identificarea unui singur caz de infectare cu coronavirus, la Complexului de Servicii Comunitare Oltenița, acesta este unul izolat și că infectarea s-ar fi făcut într-un alt mediu, mai precis într-o unitate spitalicească din București. E cunoscut faptul că reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași conduc această unitate într-un mod lipsit de scrupule și de empatie. S-au înregistrat cazuri în care, într-un alt centru, de la Plătărești, beneficiarii erau hrăniți cu lături, hrana provenind de la o firmă de catering cu sediul social în celălalt capăt al țării, la Sighetul Marmației.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași este condusă de un medic veterinar, Gheorghe Drăgănică. Acestuia i se reproșează că are alte preocupări, dintre cele mai bizare, decât să asigure buna funcționare a centrelor de asistență socială din subordine. Lui Drăgănică i se reproșează că este mult mai interesat să comenteze pe rețelele sociale decât să asigure buna funcționare a centrelor.

Într-un punct de vedere emis de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, ni se confirmă că au fost identificate, până la această data 17 cazuri de infectare cu coronavirus, la Complexul de Servicii Comunitare Oltenița. “A fost luată măsura internării copiilor, în această dimineață, în secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal Oltenița, împreună cu cei 3 angajați ai centrului. Aceștia vor fi, totodată, și însoțitorii copiilor internați, inclusiv ai celor doi copii aflați de câteva zile în spital, cărora le-a ieșit testul pozitiv, rezultatul fiind transmis, în seara zilei de vineri, împreună cu celelalte teste. În cursul zilei de astăzi, sâmbătă, 13 iunie, va fi făcută dezinfecția totală a Complexului de Servicii Comunitare din Oltenița”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp