EVENIMENT

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Călărași aplică legea numai când vin șefii de la București. În rest, colectează bani pentru PSD! / Video

Print Friendly, PDF & Email

A fost necesară descinderea reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, la Călărași, pentru a se constata că foarte mulți agenți economici, care derulează activități comerciale pe raza piețelor din municipiu, expun la vânzare produse improprii consumului uman.

Acțiunea s-a derulat în cursul zilei de vineri, 22 mai, sub coordonarea președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Eduardt Cozminschi, a directorului general, Paul Anghel și a secretarului general, Eduard Ștefan Olteniceanu.

În schimb, în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Călărași, în ultimul timp, scandalurile s-au ținut lanț. Astfel, în cursul lunii noiembrie, în anul 2017, șeful acestei structuri, de la Călărași, Pascu Ifrim, a fost acuzat că și-a lovit un subordonat, cu un registru. Subordonatul, Ionuț Dincă, în schimb, a vrut să-i dea un cap în gură. S-a sunat la 112. Ioan Trifu, un alt comisar din cadrul CJPC Călărași, a fost condamnat, prin decizie definitivă a Curții de Apel București, emisă la data de 26.02.2019, la 3 ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe un termen de încercare de încă 3 ani, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită (2 acte materiale).

În cazul lui Ioan Trifu, comisar superior la OPC Călărași, acțiunea penală s-a pus în mișcare după ce șeful acestei instituții, Pascu Ifrim, s-a dus la DGA Călărași. Despre această situație, șeful acestei structuri declară, în calitate de martor: “În anul 2015 a venit la mine șeful Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Călărași, Ifrim Pascu. Acesta avea un plic și mi-a spus că în plicul acela se aflau niște bani, deși nu se vedea nimic, pentru că l-am pus în geam și nu se observau banii.” Plicul fusese depus, alături de un referat, de un coleg de-al comisarului superior Ioan Trifu, la secretariatul OPC Călărași. Colegul respectiv, Ioan Dinu, acuză că, după ce a fost într-o acțiune de control, alături de Ioan Trifu, în localitățile Mănăstirea și Oltenița, la sosirea în Călărași, acesta i-ar fi dat o hârtie împăturită. Spune că în hârtia respectivă s-ar fi aflat suma de 500 de lei, iar acesta a presupus că banii reprezintă partea sa de mită colectată, în acea zi, de colegul său, cu ocazia controalelor.

Ioan Trifu a venit, însă, cu acuze fără precedent, afirmând că șeful OPC Călărași le cerea bani subalternilor, bani care ar fi urmat să fie direcționați la Organizația Județeană Călărași a Partidului Social Democrat.

De această dată, la Călărași, în cadrul raidului efectuat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, au participat echipe-mixte ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București și ale Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Călăraşi, fiind verificate magazine specializate în comercializarea peştelui, magazine mixte, brutării-patiserii şi produse de panificaţie, restaurante cu activităţi de livrare la domiciliu. Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, din care 15 amenzi în valoare de 145.000 de lei și 2 avertismente. Pentru alţi 9 operatori economici procedura de verificare continuă și în zilele următoare. De asemenea, au fost dispus și măsuri complementare: oprire definitivă de la comercializare si eliminare din circuitul consumului uman a cantităţii totale de 421 kg de produse alimentare în valoare totală de 7.420 lei; oprire temporară de la comercializare a 35 kg de produse de panificație/patiserie.

Din 2009, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Călăraşi a fost condus de escrocul Virgil Diaconu, fost secretar general al Organizației Județene a Partidului Social Democrat, fost consilier al prefectului pesedist George Iacob, în prezent manager al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași. Virgil Diaconu a fost asociat cu Pascu Ifrim, pe firma Prodindpest SRL Călărași, firmă căreia i-a cesionat părțile sociale unui spoitor bătrân, bolnav și analfabet, decedat între timp, mințindu-l că, de fapt, acesta urmează să primească o locuință socială. Virgil Diaconu și Pascu Ifrim au fost, pe rând, șefi ai Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Călăraşi.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp