EXCLUSIV

Șoc! Procurorii spun că nu au fost sesizați OFICIAL cu privire la morțile suspecte, înregistrate în luna noiembrie, ca urmare a ingerării de alcool metilic

Print Friendly, PDF & Email

Printr-o adresă remisă redacției noastre, Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași ne comunică faptul că nu s-au înregistrat, în cursul lunii noiembrie 2014, si alte dosare penale „de tipul celor la care faceţi referire”, deoarece, „în mod oficial, nu au existat alte sesizari în legătură cu decese ale altor persoane, suspectate ca survenind ca urmare a intoxicaţiei cu alcool metilic”.

Bilanțul din ianuarie

6 persoane au decedat ca urmare a ingestiei de alcool metilic, vândut drept țuică, prin magazinele sătești, la un preț de 5 lei litrul. Acesta este ultimul bilanț comunicat de Gabriel Stanciu, primarul comunei Dragalina. Există un număr de alte 4 persoane, tot în stare de comă, internate la spitalele bucureștene. Procurorii au fost sezisați cu privire la mai multe morți suspecte, constatate pe raza satului Dragalina, începând cu data de 10 ianuarie 2015. Au fost sesizați de medicii din spitalele bucureștene. O rețea de falsificatori de alcool, care acționa pe ruta Dragalina – Ștefan cel Mare, a comercializat, pe post de țuică, o băutură contrafăcută conținând, cel mai probabil, alcool metilic. Cazuri de intoxicație au fost înregistrate, cu două luni înainte, în schimb, în satul Tudor Vladimirescu, comuna Perișoru, o localitate limitrofă satului Dragalina. În satul Tudor Vladimirescu, comuna Perișoru, două persoane au decedat ca urmare a consumării de alcool metilic, vândut drept țuică, la un magazin sătesc, cunoscut drept al lui Liță. Faptele s-au petrecut în cursul lunii noiembrie 2014. Încă din data de 12 noiembrie 2014, Ilie Ionel, de 38 de ani, CNP 1760425510064, a fost transportat de mașinile SMURD la Spitalul de Urgență Călărași. Diagnosticul, conform medicului șef de secție dr. Negrea Alina și a medicului curant, dr. Lurențiu Lăpușneanu: Metanol; Otrăvire accidentală prin și la expunerea la alcool.

Perișoru: documente oficiale din care rezultă intoxicația cu metanol

E ciudat cum, iată, în baza unor documente medicale, aflate și în posesia noastră, cei din Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași afirmă că nu au fost sesizați, OFICIAL, de alte cazuri de intoxicație în masă, cu alcool metilic. Ilie Ionel, una dintre victime, ne spune că a consumat băutura la locul de muncă, fiind cinstit de un șef de fermă, Ștefan Minciunescu. Bănuiește că băutura a fost achiziționată de la un magazin din sat. În Tudor Vladimirescu, au murit o femeie și un bărbat. Bărbatul a avut deja parastasul de 7 săptămâni. Enache Ioana este cealaltă femeie din Tudor Vladimirescu, moartă ca urmare a ingerării de alcool metilic. Femeia la care locuia aceasta ne spune că Ioana obișnuia să cumere băutură de la același magazin sătesc: al lui Liță. O altă persoană a fost diagnosticată cu intoxicare cu metanol la București, unde i s-a făcut rău, acesta lucrând ca agent de pază la o firmă din această localitate. A fost transportat de Serviciul de Ambulață București și spitalizat de urgență.

Înmormântați fără examene toxicologice

Cei din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași afirmă că nu dețin informaţii conform cărora reprezentanţi ai vreunei autorităţi publice să fi „ascuns faptul că au avut loc anumite evenimente în cursul lunii noiembrie 2014”, astfel că nu pot face nici o declaraţie în acest sens. În schimb, din datele noastre, mai multe decese înregistrate în cursul lunii noiembrie, suspectate că ar fi fost cauzate ca urmare a ingerării de metanol, au fost declarate decese cauzate de alte afecțiuni. Medicii legiști călărășeni le-au considerat nonviolente, fără să ceară examene toxicologice. Din acest punct de vedere, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași sunt îndreptățiți să afirme că nu au existat sesizări oficiale cu privire la înregistrarea de morți suspecte ca urmare a ingerării de substanțe toxice, cel mai probabil metanol. Vina este exclusiv a medicilor legiști călărășeni, câtă vreme două sate întregi afirmă că au avut loc decese, în cursul lunii noiembrie, ca urmare a otrăvirii cu alcool metilic. De aceea număriul cazurilor de decese, ca urmare a ingerării de metanol, nu este de 6, cum se afirmă oficial, ci de 16.

100 de zile de la prima otrăvire în masă

Nu știm pe cine intenționează să protejeze cei din Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași. Există suspiciuni că aceștia încearcă să acopere o rețea de falsificatori de băuturi alcoolice din care face parte un apropiat al șefului Tribunalului Călărași. Unul dintre falsificatori, Dănuț Gălămuș, la această oră, este în Marea Britanie. După 17 zile de la primele decese, din acest an, înregistrate la Dragalina, în urma intoxicației cu metanol, nu avem un singur reținut. În plus, sunt aproape 100 de zile de când s-a înregistrat prima intoxicație în masă, pe ruta Dragalina – Ștefan cel Mare, și tot nu avem reținuți sau justițiabili trimiși în boxa acuzaților. În județul Călărași, se petrec otrăviri în masă, iar procurorii afirmă că „probatoriul în astfel de situaţii implică pe lângă unele acte procedurale ce pot fi realizate de organele de urmărire penală, şi efectuarea unor analize de laborator sau expertize de către diverşi specialişti din instituţii abilitate, activităţi care necesită şi ele anumite perioade de timp. Numai după finalizarea expertizelor şi înaintarea acestora către organele de cercetare penală, în funcţie de rezultatul acestora, cercetările penale pot fi continuate sau soluţionate cauzele”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp