ACTUALITATE

Achiziții aproape fără cusur, la Primăria Călărași: Silvia reloaded – I’ii be back!

Print Friendly, PDF & Email

Aproape fără cusur achizițiile publice efectuate de Primăria Călărași, pentru anul 2014, pentru produsele alimentare necesare funcționării cantinei de ajutor social și căminului de bătrâni Antim Ivireanu.

Producători și comercianți cu ridicata

Au fost achiziționate produse de la Caroli Group – producător (97.595,90 lei), Chinezul SRL – peste 30 de salariați (7.522,16 lei), Arom Exim – Nicolae Pianci, depozit en-gross și producător (74.294,43 lei), compania Danone – producător (17.037,03 lei), Teletext SRL – producător (20.065,33 lei), Izocon – producător (104.488,69 lei), Gimar Com – comerț cu ridicata (73.640,61 lei), Roband Comprod Oltenița – comerț cu ridicata (107.143,10 lei), Marchidan Impex, comerț cu amănuntul, circa 30 de salariați (212.566,03 lei). De la Arom Exim, au fost achiziționate următoarele produse: pâine pe vatră (0,75lei/buc) și ștrudel cu mere (0,75 lei/buc). Firma produce astfel de sortimente. De la grupul Caroli, și acesta producător direct, s-au achiziționat produse specifice, în speță mezeluri. Companiile Danone și Teletext SRL Slobozia nu au nici ele nevoie de prezentări. Sunt producătoare de produse lactate. Firma Izocon comercializează produse din carne de porc, din ferma proprie, la o calitate fără cusur.

Firme de pe locuri virane

Spre deosebire, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași face achiziții, pe baza ofertelor depuse la secretariatul insituției, după cum precizează directoarea Doinița Nicolae. Astfel că aici sunt cumpărate produse agroalimentare de la firme care, într-adevăr, au sediul într-un loc viran sau sunt deținute de funcționari publici cu statut special, având ca obiect de activitate reparația de autovehicule. Firma Real Bialorex, cea care livrează asistaților sociali, din centrele de plasament, produse din carne, de tip mezeluri, pulpe de pui, ficăței, aripi, pui gril etc, este deținută, după cum precizam, de Dobre Alina Tatiana. Firma este înființată în 28.04.2014. Are sediul, într-adevăr, după cum recunoaște deținătoarea capitalului social, Dobre Alina Tatiana, pe strada București, nr. 40. Acolo e o clădire cu o singură cameră, unde funcționează un spațiu comercial. Dobre Alina Tatiana recunoaște că spațiul respectiv este închiriat unei societăți comerciale care are deschis acolo un magazin cu produse textile. Magazinul se numește Lia. Cei doi patroni de-aici afirmă că nu au auzit vreodată de firma Real Bialorex SRL, deși aceasta are sediul social declarat exact unde aceștia derulează afacerea cu produse textile. În spatele magazinului, este un loc viran. Dobrea Alina Tatiana spune că deține în proprietate locul viran respectiv.

De la Avis la Bialorex, spre DGASPC

Vă ramintim, firma Real Bialorex, înființată în 28.04.2014, deci pe mandatul de conducere al directoarei de la DGASPC Călărași, Nicolae Doinița, a ajuns să livreze, nimeni nu știe cum, numai pulpe de pui, pentru copiii abandonați, în valoare de peste 50.000 lei, în cursul anului trecut. Până să se înființeze această firmă și să reușească să livreze produse la DGASPC Călărași, acest gen de sortimente erau aduse de firma Avis SRL, administrată de vicepreședinta Organizației de femei a Partidului Național Liberal, de pe raza județului Călărași, Silvia Nica. Aceasta cumpăra, spre exemplu, cârnați tip Popular, de la firma Aldis, cu 8 lei kilogramul, ulterior vânzând acest produs, către centrele de plasament, cu 22 de lei kilogramul. Patroana de la firma Real Bialorex, înlocuitoarea firmei Avis SRL, pentru livrările de acest gen la DGASPC Călărași, recunoaște că aceasta este singura instituție publică, de pe raza județului Călărași, unde livrează produse. Nu a mai primit nici o altă comandă, de la vreo instituție publică din Călărași, să mai livreze astfel de mărfuri. Problema e că sediul social al firmei Real Bialorex SRL coincide cu sediul social al firmei Gigi&Co, prin care aceeași Silvia Nica, vicepreședintă PNL, livra mere, în școli, în baza unui contract încheiat cu Consiliul Județean Călărași, condus de liberalul Răducu Filipescu.

Silvia penetrează și la primărie

Dobre Alina Tatiana nu știe de ce sediul firmei Real Bialorex coincide cu sediul firmei Gigi&Co. Tot Silvia Nica, prin firma Avis SRL, spre exemplu, a livrat, în cursul anului 2012, la Spitalul Călărași, cartofi la un preț de 3 lei kilogramul. Prin Gigi&Co, Primăria Călărași a achiziționat, anul trecut, produse în valoare de 83.883,90 lei fără TVA. Luăm, la întâmplare, câteva exemple: mazăre boabe cutii 800 gr: preț Gigi&Co – 4,216 lei/buc; preț de catalog – 2,5 lei, TVA inclusă; carne presată tip Scandia conserve 300 grame, preț Gigi&Co – 4,526 lei, preț de catalog – 2,076 lei; cartofi noi 1,736 lei; preț producător SA Agrozootehnica Independeța – 0,62 lei/kilogram etc. După cum vedeți, produsele livrate de Silvia Nica, prin firma Gigi&Co, ajung la Primăria Călărași la un preț cel puțin dublu. Așa se întâmplă când produsele respective nu sunt luate de la cei care fac comerț cu ridicata, ci de la firme care au sedii sociale pe locuri virane sau în spații închiriate altor firme, din Călărași, în strada București, nr. 40.

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

  1. afaceri cu primaria. ce-a mai profitabila.. de ajuns o mica spaga si faci pe intermediarul chiar si cu un loc viran in judetul calarasi . clasic. dar nu se sesizeaza nimeni . procuratorii calaraseni au altele mai mari pe cap acum. trebuie sa acopere pnl-isti ca doar eu au sanse mari si la parlamentare

  2. Aceasta mare afacerista, Silvia Nica , nu- si plateste salariatii…nu stiu daca pe cei 6 declarati in bilantul pe anul 2014, adica angajati cu forme legale, dar pe cei la negru nu ii plateste, ii munceste cateva luni, dupa care nici macar nu mai raspunde la telefon….ITM -ul ce spune? Si cei care au muncit pentru ea si au fost ,,tepuiti” ce pot face? Si mai spuneti ca este si vicepresedinta organizatiei de femei PNL!! Banuiesc ca are calitatile necesare, nu a fost aleasa intamplator!! Dar a ,,tepuit” oameni care au muncit pentru ea!! Si acestora nu le ramane decat sa spere ca cineva le va face dreptate sau sa spere doar la dreptatea divina!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp