LINIA FIERBINTENEWS ALERT

Linia Fierbinte – nr. 328

Print Friendly, PDF & Email

** Pe anul 2014, firma SC Autotrans Dumitru SRL, numai de la Primăria Călărași, a avut venituri de 406.157 lei. Aceeași firmă, pentru anul 2011, a raportat o cifră de afaceri de 37.889 lei, cu pierderi de 39.957 lei. De la înființare, din anul 1993, această firmă a avut cifre de afaceri sub 50.000 lei. A înregistrat pierderi începând cu anul 2007. În 2012, a avut 0 cifră de afaceri, pentru ca anul 2013 să fie unul excelent din punct de vedere financiar: 326.954 lei cifră de afaceri, cu un profit raportat de 6.907 lei. După cum vedeți, pentru anul 2014, SC Autotrans Dumitru SRL va avea de raportat o cifră de afaceri de minim 406.157 lei, cam cât veniturile totale din ultimii 10 ani. Pentru Primăria Călărași, pe anul 2014, a executat: balustradă acces parcare (29.318 lei), reparații canalizare str. Gherasim Nicolau (49.599 lei), extindere canalizare strada Cărămidari (149.199 lei) etc. Din anul 2010 până în anul 2013, SC Autotrans Dumitru SRL figurează cu 0 (zero) angajați. Firma este condusă, de fapt, de numitul Neagu Ispas, angajat în cadrul IPJ Călărași. În acte figurează sora acestuia. Polițistul Neagu Ispas a negat acest fapt, însă e de notorietate feptul că el este cel care se ocupă cu contractarea de lucrări.

** Tot la Primăria Călărași, o altă firmă abonată la banul public este Construct BMW SRL. În anul 2013, aceasta a avut o cifră de afaceri de 162.836 lei, cu un profit declarat de 27.906 lei. Din 2010 până în 2012, firma figurează cu 5 salariați, inclusiv cu șefi. La Primăria Călărași, pentru anul 2014, a executat lucrări în valoare totală de 394.306 lei, adică dublul cifrei de afaceri din anul 2012. A amenajat o pistă pentru bicicliști și a amenajat niște trepte de acces în parc. Nu avem habar cu care salariați. Problema este că firma aceasta are… spate, câtă vreme e cunoscut printre constructori că în spatele ei stă președintele Tribunalului Călărași, numitul Șerban George Călin.

** La cifrele de afaceri derulate cu Primăria Călărași de SC Autotrans Dumitru SRL și Construct BMW SRL, trebuie să aveți și o marjă reprezentând lucrări executate către alți ordonatori de credite, în fapt instituții de învățământ de pe raza municipiului Călărași, lucrări date tot prin achiziție directă.

** În timpul ăsta, spre exemplu, Serviciul Român de Informații se ocupă cu identificarea unor aiuriți, care luau alcool etilic din județul Prahova, îl amestecau cu apă în județul Ialomița și îl comercializau, sub diferite denumiri, în speță vodcă, rachiu, vin etc., inclusiv pe raza municipiului Călărași. În urma acțiuni puternic mediatizate, au fost identificați numiții Niculae Peanci, Costel Zicu, Nicolae Leta, Constantin Stan, Petrică Galofca, Ioan Lemnaru, cu domicilii pe raza municipiului Slobozia, precum și de Valentina Neculai, din comuna călărășeană Jegălia. Tribunalul Călărași a admis cererea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași pentru arestarea preventivă a acestora. La data de 7 aprilie 2015, poliţiştii au ridicat o instalaţie artizanală pentru contrafacerea băuturilor alcoolice, 220 de litri de alcool etilic, 350 de litri de băuturi alcoolice contrafăcute şi esenţe de diferite arome, în urma celor 54 de percheziţii efectuate, în trei judeţe, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni economice. Tot balamucul ăsta de 2 lei, suntem anunțați printr-un comunicat de presă emis de IPJ Călărași, “a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii”.

** Serviciul Român de Informații, în schimb, nu știe nimic despre:
1. Cum și de ce vând polițiștii țelină și banane;
2. Cum și de ce ajung ei să execute balustrade și canalizări;
3. De ce șefului Tribunalului Călărași nu-i ajung banii din leafă, cu toate că soția acestuia e notăriță;
4. De ce fosta primăriță din Unirea, Aurica Pârlea, și-a luat apartament, la oraș, în anul 2012 și pe banii cui; iar aici cercetările ar putea fi extinse pentru toți candidații de primar, pe listele PDL, pentru Colegiul 2;
5. De ce nu sunt arestați criminalii de la Dragalina și Tudor Vladimirescu, deși au trecut peste 120 de zile de la comiterea faptelor, iar 16 oameni au murit ca urmare a ingestiei de alcool contrafăcut, în cursul lunilor noiembrie 2014 și ianuarie 2015;
6. Dacă în comuna Nana, județul Călărași, s-a sesizat inclusiv Parchetul General, pentru constituire de grup infracțional organizat, prin atribuirea nelegală de terenuri agricole, oare în alte comune din județul Călărași nu a avut loc un fenomen identic, în sensul că s-au acordat terenuri agricole cu încălcarea legii, apoi cumpărate și comasate, pentru sporirea valorii acestora? Cel care deține, pe nume propriu sau pe firmă, 2.000 de hectare de teren agricol, le-a obținut pe căi legale sau nu?
7. Despre afacerea cu zgură, vândută drept piatră, nu spunem nimic. .
8. Etc. Iar etc-ul ăsta înseamnă că nu vrem să dezvoltăm câteva subiecte extrem, extrem de sensibile.

** Sorin Danciu, șeful de la Cultură, în calitate de editorialist, face afirmații extrem de grave. Spune că s-a încercat racolarea sa în 3 rânduri. Nu ne spune cine a încercat să-l racoleze prima oară, prin anii ’80, pentru că relatarea sa este imprecisă. În mare, înțelegem că D.G.S.E. (Direcţia Generală pentru Securitate Externă a Republicii Franceze), care avea spioni infiltrați în cadrul învățământului superior din… Suceava. Trebuie precizat, însă, ca D.G.S.E. a fost înființată în 1982. A doua oară, Danciu povestește un episod în care este amestecată Ambasada SUA la București, “o doamnă”, dar și un șef de radio din Călărași, acesta din urmă fiind mijlocitor, intermediar, șeful de la Cultură urmând, nu suntem siguri, să fie racolat de C.I.A. (Central Intelligence Agency). Doamna de la Ambasada SUA e greu de identificat, însă “șeful de la radio” e nimeni altul decât Aurel David, câtă vreme întâmplarea a avut loc după 1990. În plus, Aurel David a fost, mult timp, redactorul șef al publicației PCR Vremuri Noi, a pozat în disident, dar era cunoscut, în presa locală călărășeană din acea perioadă, drept fost angajat al Securității, preluat fiind, ulterior, de Serviciul Român de Informații, până să se reorganizeze, în mandatul fostului președinte Traian Băsescu. Din acest unghi, e greu de crezut că americanii ăștia chiar erau atât de tâmpiți încât să aibă relații de colaborare, de acest gen, cu un fost securist notoriu, așa cum a fost Aurel David. Iar Aurel David nu a fost singurul securist/informator din fosta redacție Vremuri Noi, despre care se știa că înainta, periodic, note informative la Securitate și, ulterior, la S.R.I., până să se reformeze. Astfel se face că a treia încercare de racolare a lui Danciu, conform declarațiilor acestuia, a avut loc prin jurul anului 2000. Spune acesta că a început să fie cultivat de un șef de astfel de instituție “din zonă”. Și că instituția aia abia își inaugurase… noul sediu. Iar Danciu ar fi urmat să publice texte sau informații pe care cei din SRI ar fi avut interesul să fie făcute publice. Pentru cunoscători, Danciu îl acuză pe fostul șef SRI Gheorghe Ungureanu că ar fi vrut să-l racoleze. Din câte ne amintim, Ungureanu a fost șef până în anul 2006, adică exact până în perioada în care fostul președinte T. Băsescu se pusese pe reformat serviciile secrete. Ca idee, noi credem că datele scrise de S. Danciu au o mare notă de credibilitate. În plus, să nu uităm, în 2008, între 2 și 4 aprilie, la București a avut loc Summitul Nato, cu consecință directă – scutul antirachetă de la Deveselu. Pe perioada asta, s-au înregistrat numeroase acțiuni de protest, unele violente. Și amintim toate astea pentru că, imediat după înlăturarea lui Gheorghe Ungureanu din fruntea SRI Călărași, această unitate a devenit centru operațional pentru identificarea și sabotarea site-urilor din România care propagau idei împotriva organizării summitului NATO (North Atlantic Treaty Organization) la București.

** Că tot am amintit de Sorin Danciu, să vă spunem că în cadrul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu, unde acesta este șef, lucrează, ca inspector, numita Ruxandra-Maria Ionescu, soția fostului șef de la Garda de Mediu, Rareș Ionescu. Aceasta are calitatea de funcționar public, în grad de asistent. În schimb, Ruxandra Ionescu apare și în căsuța de redacție a publicației Jurnalul de Călărași, editată de firme unde S. Danciu, adică exact șeful ei direct, de la DJCCP Călărași, are calitatea de acționar unic sau de acționar majoritar. Conform Legii nr. 161/2003, funcționarul public nu poate derula activități, remunerate sau nu, … în cadrul societăților comerciale, am încheiat citatul. În acest caz, Ruxandra-Maria Ionescu încalcă legea, aceasta obținând venituri din activități incompatibile cu statului ei de funcționar public, fapt pe care-l vom sesiza Agenției Naționale de Integritate. În schimb, în cazul în care între Ruxandra-Maria Ionescu și firmele Sorida Press și Media Star nu există forme legale prin care aceasta este remunerată, avem de-a face cu muncă la negru. Dacă Ruxandra-Maria Ionescu nu este remunerată și nici nu există forme legale care să ateste calitatea oficială a acesteia în cadrul celor două firme deținute de șeful ei direct, S. Danciu, avem de-a face cu obținerea de foloase materiale injuste, prin muncă neremunerată, chiar de către șeful ei direct. Iar acesta este abuz în serviciu.

** Să mai punctăm, tot în acest caz, faptul că, pe bani, același S. Danciu se miră că, în diferendul dintre Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură Călărași și grupul de firme Agrofam, al omului de afaceri Ștefan Poienaru, soluțiile pe fond, în diferite spețe juridice, nu sunt făcute publice de cei din conducerea acestei instituții. Spre exemplu, conducerea APIA a dat publicității un comunicat în care arată că, în data de 25.03.2015, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin soluție definitivă, a constatat că Agrofam Holding SRL a încasat nelegal subvenția agricolă dată din fonduri ale Uniunii Europene, prin neprezentarea de documente care să dovedească dreptul de folosință pe terenul exploatat. Danciu se miră că, la fond, la Tribunalul Ialomița, spețele sunt câștigate de cei de la Agrofam, în vreme ce în apel sau în recurs, acestea sunt pierdute pe bandă rulantă. Și se miră și că șefii de la APIA Călărași nu dau publicității și soluțiile emise pe fondul cauzelor, de Tribunalul Ialomița, fără să spună că deciziile nu sunt definitive. Faptul că pe rând, toate procesele dintre APIA și Agrofam sunt câștigate de instituția publică, îl face pe S. Danciu să se întrebe dacă nu cumva judecătorii de la CAB București sau ÎCCJ “au ordin de zi pe unitate”. Dar nu există nici o legătură între judecătorii care se pronunță pe fondul cauzei, adică între magistrații de la Tribunalul Ialomița și patronul de la Agrofam Holdin Fetești, nu, judecătorii de la C.A.B. și cei de la Î.C.C.J. sunt corupți, iar aia din Ialomița sunt fete mari. Ne și mirăm cum Serviciul Român de Informații nu face curat! Ca fapt divers, să spunem și că, odată rămasă definitivă o decizie prin care se constată că Ștefan Poenaru a încasat nelegal, prin Agrofam, subvenții de la Uniunea Europeană, speța nu mai este civilă, ci penală, mai precis se încalcă Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție care, la art. 181, indice 1, prevede că folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitaților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp