info

S-a început urmărirea penală împotriva lui Vasile Iliuță. Acesta are calitatea de suspect!

Print Friendly, PDF & Email

Azi, 14 februarie, s-a început urmărirea penală împotriva președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, pentru comiterea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Vasile Iliuță are calitatea de suspect.

A fugit

Vasile Iliuță a fost oprit în trafic, la un control de rutină, efectuat de polițiștii Biroului Rutier Călărași. S-a întâmplat în data de 26 octombrie 2016, pe strada Călărași – Chiciu, între restaurantul Popasul Sălciilor și Spitalul Județean de Urgență Călărași. În zonă, astfel de filtre sunt frecvente. După ce a oprit la semnalul polițiștilor, conform propriei declarații, Vasile Iliuță a avut reprezentarea că a fost recunoscut de polițiști, apoi a demarat în trombă. A fost alergat, de trei echipaje de poliție, până acasă, în municipiul Călărași, pe strada București, în plin centru. Sunt date conform cărora acesta ar fi trecut pe culoarea roșie a semaforului amplasat în zona Volna, tocmai pentru a scăpa de echipajele de urmărire.

Băută de Sf. Dumitru

Acasă la acesta a ajuns și adjunctul Poliției Municipiului Călărași, Nelu Paraschiv, A discutat cu el prin gard și, ulterior, la câțiva metri de acesta. Iliuță avea pe el un halat alb. Într-un comunicat de presă, Vasile Iliuță a afirmat că i-a spus comandantului adjunct Nelu Paraschiv că se pune la dispoziția polițiștilor, dar nu la acel moment, în seara respectivă, ci a doua zi. În acea zi, Vasile Iliuță a fost prezent la mai multe întruniri neprotocolare, printre care la hramul bisericii din satul Vâlcelele, la Gala oamenilor de Afaceri, dar și la ziua onomastică de Sf. Dumitru serbată, la restaurantul Popasul Sălciilor, de doi funcționari ai Primăriei Călărași, Valentin Dumitru Deculescu și Dumitru Tudone.

Riscă între unu și 5 ani de pușcărie

S-a afirmat, de unii martori, că acesta se afla într-o vădită stare de ebrietate la momentul plecării de la petrecerea organizată cu ocazia Sfântului Dumitru. S-a afirmat și s-a verificat inclusiv cu detectorul de minciuni inclusiv faptul că a consumat vin roșu, de Purcari, aceasta fiind o comandă specială efectuată chiar de el. Toată această situație a fost catalogată de Iliuță drept un scandal ieftin, denigrator. La acest moment, conform datelor noastre, împotriva acestuia s-a declanșat urmărirea penală in personam, având calitatea de suspect. Pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice, conform art. 337 NCCP, Vasile Iliuță riscă închisoare de la unu la 5 ani.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp