info

Călărași: Au fost trimiși în judecată autorii triplei crime de pe strada Sadoveanu

Print Friendly, PDF & Email

Dan Alexandru și Valentin Bivolaru, autorii triplului asasinat petrecut la Călărași, pe strada Mihail Sadoveanu, din seara zilei de 12 noiembrie 2018, au fost trimiși în judecată, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, sub acuzația de omor calificat.

Minorii asasini

Dan Alexandru, născut la data de 24.03.2001, minor la data faptelor (17 ani și 7 luni), provenea din Centrul de Plasament Sfântul Ștefan Perișoru, unitate funcționând în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași. Celălalt criminal este Valentin Bivolaru, tot minor, provine din mediul familial, iar părinții acestuia, Florian Bivolaru și Mioara Bivolaru, figurează ca părți responsabile civilmente în dosarul cu numărul 140/116/2019, aflat pe rolul Tribunalului Călărași.

Erau băuți și drogați

Tripla crimă a șocat o țară întreagă. Dan Alexandru fusese crescut, de la vârsta de 5 luni, în calitate de asistenți maternali, de familia Popescu. Cel care a sesizat tripla crimă este tot un adolescent provenit din sistemul de plasament, și acesta cu antecedente penale, Cristian Ene. Au fost uciși, cu bestialitate, Vasilica (58 ani), Tudora (80 ani) și Nicu Popescu (82 ani). Tinerii erau băuți și drogați cu prenadez. Victimele au fost ucise cu zeci de lovituri de briceag, de cuțit și de toporișcă, fiind chiar mutilate. Valentin Bivolaru, cel care a împlinit, la data de 17.11.2018, vârsta de 18 ani, ar fi fost cel care a lovit primul.

A încercat să se spânzure

Cei doi criminali au încercat să fugă cu un autoturism aparținând familiei Popescu. Au fost interceptați în trafic, pe strada Bobâlna. În noaptea crimei, Dan Alexandru a fost bătut de asistenta maternală, Vasilica Popescu, după ce aceasta a văzut că este drogat. S-a sunat la numărul unic de urgență în jurul orei 21:43, după ce Cristian Ene s-a dus la o rudă a victimelor, pentru a o alerta. Tinerii frecventau cursurile Colegiului Tehnologic Ștefan Bănulescu, fiind înscriși în programul A Doua Șansă. Erau semianalfabeți. La puțin timp după arestarea preventivă, Dan Alexandru, copilul crescut, de la vârsta de 5 luni, de familia Popescu, a încercat să se spânzure, în arest.

Au avut discernământ

„Eșți un nenorocit infect, Dani! Să dea Domnu să faci închisoare pe viață! Cu ce a greșit Icuța față de tine? Că te-a iubit prea mult și te-a pus înaintea tuturor? Te-au iubit toți, ți-au dat tot ce ai vrut mai bun și au vrut să te aducă pe calea dreapta și tu ți-ai bătut joc! Meriți închisoare pe viață dar e prea puțin pentru ceea ce ai făcut!”, este unul din comentariile postate de o cunoștință a criminalilor și a familiei Popescu, imediat după triplul asasinat. Expertiza psihiatrică la care au fost supuși a scos în evidență faptul că cei doi adolescenți au avut discernământ atunci când au comis cele trei crime, au precizat surse judiciare.

S-au spovedit

După trei săptămâni de la comiterea asasinatelor, aceleași surse au precizat că asasinii au cerut să vorbească cu un preot: „A început să le pară rău. Nu pot dormi, spun că văd în fața ochilor numai imagini cu victimele. Cel mai afectat e Dani. Are în minte numai scena când a ucis-o pe mama care l-a crescut. Vor să vină un preot, să se spovedească, mai ales că suntem în postul Crăciunului. Și-au dat seama de ceea ce au făcut. Abia acum conștientizează”. Contactată, prietena lui Dan Alexandru, Elena Rania, o tânără de 19 ani, cu vizibile lipsuri educaționale, nu a mai fost la fel de cooperantă cu presa ca la momentul după comiterea asasinatelor. „E bine”, a spus aceasta referindu-se la starea psihică a lui Dan.

Daune din bani publici

„Nu vreau să mai vorbesc cu nimeni. De unde știți dumneavoastră că mai țin legătura cu el? Probabil că nu mai am nici o treabă cu el. Nu vreau să vorbesc! Lăsați-ne viața în pace! Pe bune, nu puteți, frate, să ne lăsați să trăim măcar așa liniștiți, cum ne-a lăsat Dumnezeu, cum ne-a sortit Dumnezeu?… Mă tot sunați și ne dați viața, în continuare, peste cap… Asta e intenția voastră, asta e intenția tuturor!” În procesul penal, și Consiliul Județean Călărași figurează ca parte responsabilă civilmente. În astfel de cazuri, daunele morale acordate de instanță se ridică la sume de sute de mii de euro, bani care vor fi acoperiți din fonduri publice.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker