info

Șoc la Parchetul Județean: Elena-Antoneta Nestea se întoarce în magistratură

Print Friendly, PDF & Email

Decizie finală a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a avut pe rolul Completului de 5 Judecători cauza cu nr. 2198/1/2017, prin care Elena-Antoneta Nestea a solicitat reîntoarcerea în magistratură, după ce fusese sancționată de Inspecția Judiciară, Secția pentru procurori în materie disciplinară,aceasta decizând, în ședința din data de 28 iunie 2017, excluderea din magistratură a procurorului Nestea Antoaneta Elena. Activa în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.

Exclusă din magistratură

Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru procurori în materie disciplinară, a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva procurorului Nestea Antoaneta Elena. „În baza art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică doamnei Nestea Antoaneta Elena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, sancțiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură, pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. s) teza a II-a și t) teza I, din același act normativ.” Soluția poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție, era comunicatul emis de acest for.

Dosarele din zona Lehliu-Gară

Elena Antoneta Nestea a fost acuzată de Inspecția Judiciară că a utilizat expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de magistrat, dar și că și-a exercitat funcția cu rea-credință sau cu gravă neglijență. Elena Antoneta Nestea a fost acuzată de aceste fapte în cazul unor dosare derulate în zona Lehliu-Gară și care l-au vizat pe primarul acestui oraș, Iulian Iacomi, dar și pe presupușii apropiați ai acestuia. Tot aceasta a fost în centrul unui scandal mediatic, după ce s-a aflat că un comisar șef din cadrul Direcției Generale Anticorupție s-a arătat vexat că aceasta i-ar fi arătat pulpele, în incinta unui hotel, unde se derula o întrunire profesională.

Suspendată, pentru 6 luni, din funcție

Completul de 5 Judecători din cadrul Înaltei curți de Casație și Justiție au admis recursul declarat de pârâta Nestea Antoneta – Elena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, împotriva Hotărârii nr.8P, din 28 iunie 2017, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.15/P/2016. Casează hotărârea atacată şi, rejudecând, dispune următoarele: Respinge, ca neîntemeiată, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Nestea Antoneta – Elena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art.99 lit.t) teza întâi din Legea nr.303/2004. Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Nestea Antoneta – Elena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art.99 lit.s) din Legea nr.303/2004. În baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004, aplică pârâtei Nestea Antoneta – Elena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, sancţiunea disciplinară constând în „suspendarea din funcţie pe o perioadă de 6 luni”. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 aprilie 2018.

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

  1. S-a facut un act de dreptate. Un procuror foarte corect si cinstit in comparatie cu multi altii. Felicitari doamna procuror.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WhatsApp WhatsApp

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker