info

Alertă: Un criminal din Roseți a scandalizat opinia publică spaniolă / Video

Print Friendly, PDF & Email

A fost săltat de polițiști, de pe aeroportul din Malaga, în timp ce se pregătea să fugă acasă, în România. Este vorba de Stoian Marcel Gongu, în vârstă de 31 de ani. Provine din comuna Roseți, județul Călărași, figurând cu domiciliul în satul Gâldău, comuna Jegălia, pe strada Molidului, nr. 20.

Săltat de pe aeroportul din Malaga

Pe 15 aprilie, în localitatea Algeciras, Spania, a atacat o femeie, în vârstă de 64 de ani, pe care a lovit-o cu sălbăticie, pentru a o deposeda de geantă. Țiganul din Roseți, cu domiciliul în satul Gâldău, a fost identificat de polițiștii spanioli, în urma înregistrărilor video de pe camerele de supraveghere. Conform datelor făcute publice de poliția din Spania, este al doilea jaf în care este implicat călărășeanul Stoian Marcel Gongu, numai în cursul lunii aprilie 2018. În cursul zilei de vineri, 20 aprilie, a fost căutat de poliția din Spania, la o adresă din orașul Cadiz, unde se află familia acestuia, dar infractorul s-a făcut nevăzut. A fost săltat de forțele de ordine, pe aeroportul din Malaga. Între orașul comiterii infracțiunii și aeroportul din Malaga e o distanță de 140 de kilometri. Stoian Marcel Gongu a fost închis, tot în Spania, pentru crimă. Aceasta a avut loc în anul 2006, tot în provincia Cadiz, situată în sudul Spaniei.

Atac șocant  la Algeciras

Poliția din Spania este cea care a difuzat, pe rețelele sociale, imaginile atacului comis asupra bătrânei din Algeciras, cu scopul de a-l identifica pe autor. A fost așteptat la adresa din Cadiz, ore întregi, de polițiști, însă țiganul, speriat, a încercat să fugă înapoi în România. În Spania, e cunoscut ca un infractor deosebit de violent. A ieșit din pușcărie în anul 2017. Este anul în care s-a întors în România, iar o soră de-a acestuia l-a luat în spațiu, acesta figurând, la acest moment, cu domiciliul în județul Călărași, comuna Jegălia, satul Gâldău. Sora acestuia, și ea provenită din comuna Roseți, s-a mutat în Gâldău în urmă cu 6 ani. Spune că a lucrat și ea tot în Spania, iar cu banii obținuți a cumpărat o casă bătrânească, pe care tot se chinuie să o renoveze. Casa a aparținut dascălului din sat. Sora care-l are în spațiu se numește Carmen Popa.

Cu domiciliul în satul Gâldău

Sora acestuia nu pare surprinsă: „Nu știu, domnule, cu ce se ocupă… De ce trebuie să trag eu ponoasele?” Toată familia a plecat, în urmă cu mulți ani, în Spania. În România, se adună în satul Gâldău, dar foarte rar. Se fac adevărate chefuri, cu grătare și alcool. „Sunt vreo patru… Au fost aicișea acum vreo două luni, pe viscolul ăla, și au stat o lună de zile…”, ne spune un vecin. Acesta o știe pe sora criminalului din Spania, ne spune că în sat se laudă că a lucrat la un depozit de materiale de construcții: „Îmi spune mie că a lucrat director la nu știu ce. Și eu, dacă mă duc în Turcia, spun că eram patronul la nu știu ce!” Carmen Popa, sora acestuia, care figurează cu proprietatea unde își are domiciliul criminalul din Spania, spune, inițial, că nu știe cine e Stoian Marcel Gongu. O vecină ne lămurește: „Minte, are rude în Spania. Mama e în Spania, surori, frați… Vine p-aicea băieți d-ăștia. Și-au mai luat o casă, în sat.” Vecina ne spune că cei din clanul Popa, din Gâldău, o duc bine: „Fiecare trăiește cum dorește, fiecare cum se descurcă.”

11 ani a stat prin pușcăriile spaniole

Carmen Popa, sora acestuia, ne spune că nu are habar cu ce se ocupă fratele ei, în Spania. „Puteți să întrebați ce am făcut eu în Spania. Domnule, eu am lucrat! Ce puteam să-i fac?! Nu trebuia să-i fac adresă aici. Mama mea nu are casă în România. Nu trebuia să-i fac adresă undeva?” Carmen Popa recunoaște că infractorul alergat de toată poliția din sudul Spaniei a fost la Gâldău imediat după ce a ieșit din pușcărie, la sfârșitul anului 2017. Sora acestuia a văzut cu ce se ocupă acesta: „Și ce pot eu să-i fac?” Nu știe câte clase are criminalul Stoian Marcel Gongu, deși e fratele ei. „Să trag eu ponoasele pentru altul, vi se pare corect?… Dacă ar fi fost bine, mi-ar fi fost rușine să ies din casă? Dacă era de un premiu sau că ar fi fost om bun, n-aș fi ieșit din casă? Rău este că afectează viața tuturor, asta este cel mai rău, credeți-mă. Nu poți să fii mândru de așa ceva, n-ai cum!” În țară, Stoian Marcel Gongu nu a lucrat vreodată, mai ales că ultimii 11 ani i-a petrecut în pușcăriile spaniole. „E mult prea dureros, e mult prea urât, nici măcar nu-mi vine să cred.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker