info

O primă condamnare pentru Marian Ivan, boschetarul folosit de Partidul Social Democrat pentru spălare de bani

Print Friendly, PDF & Email

O primă condamnare, emisă de instanța de fond, Judecătoria Călărași, pentru boschetarul Marian Ivan, omul folosit de gruparea de evazioniști a fostului primar al Sectorului 5 București, Marian Vanghelie.

Rulaj de 17 milioane de euro, la Boșneagu

Marian Ivan, care locuiește într-o casă dărăpănată, în comuna Dorobanțu, județul Călărași, a făcut parte din grupul infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălare de bani, în beneficiul Partidului Social Democrat, prin devalizarea bugetului public al Primăriei Sector 5 București. Boschetarul a fost pus la dispoziția respectivului grup infracțional organizat de reprezentanții Organizației Județene Călărași a Partidului Social Democrat, la momentul când aceasta era condusă de Oana Mizil, la acel moment amanta lui Marian Vanghelie. Acesta, numai prin două firme, Sir Construct SRL și SC SIR Invest SRL, prin subcontractarea de lucrări fictive, a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 6.608.272 lei, echivalentul a 1,468 milioane de euro. Rulajul acestor firme a fost de 17 milioane de euro. Gruparea specializată în evaziune fiscală și spălare de bani, care funcționa în cadrul Primăriei Sector 5 București, conform procurorilor, a prejudiciat bugetul public cu suma de 295.207.000 lei, echivalentul a 65 de milioane de euro.

Documente de plată falsificate

Marian Ivan a fost condamnat, fără acord de recunoaștere a faptelor, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune. Printr-o altă firmă, SC Grasu SRL, înregistrată în Târgoviște, județul Dâmbovița, a înșelat mai multe societăți comerciale, emițând, în fals, documente de plată. Firma Grasu SRL a fost înregistrată, inițial, pe numele altui evazionist, George Daniel Mitrilă. A intrat în insolvență la 17.12.2012. Cu câteva luni înainte, acționariatul firmei se schimbă, cota de participare la profit și pierderi fiind deținută integral de Ene Ionela Daniela, o țigancă analfabetă, domiciliată fără forme legale pe raza satului Boșneagu, comuna Dorobanțu, județul Călărași. Preluarea părților sociale s-a făcut prin intermediul boschetarului Marian Ivan. În numele acestei firme, Ivan a achiziționat marfă de la mai multe societăți comerciale, pe baza unor documente de plată falsificate.

13 firme țepuite

Prin această metodă, a prejudiciat 13 firme, cu peste 200.000 lei. Este vorba de firmele: Tekarom SRL Târgu Mureș, Iola Weiss SRL Popești Leordeni, Vrancart Adjud, prin depozitul Pantelimon, Fe Sadcoop, Almimos Bușteni, Olcoven Mintia, județul Hunedoara, Zarand Lactate, din Baia de Criș, Alcovin Măcin, județul Tulcea, Cameleon Internațional Medgidia, Diodor Import Export Cluj Napoca, Barleta SRL Bacău, Euro Quip Internațional București, Bega Electromotor Timișoara. La acel moment, acțiunile firmei Grasu SRL, în valoare de 100.230 lei, erau deținute de țiganca analfabetă Ene Ionela Daniela. În numai 60 de zile, prin Marian Ivan, boschetarul folosit de gruparea de evazioniști din cadrul Partidului Social Democrat, firma Grasu SRL a emis bilete la ordin fără acoperire în sumă de 281.563,07 lei.

Condamnare cu executare

Marian Ivan a fost condamnat, la instanța de fond, pentru infracțiunile de înșelăciune în formă continuată (18 acte materiale) și emiterea de cecuri fără acoperire în formă continuată (14 acte materiale), la 3 ani și două luni de pușcărie, cu executare.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker