info

Fostul lider județean al Partidului Democrat Liberal, Stelian Fuia, a fost eliberat condiționat

image_pdfimage_print

Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu, va fi eliberat condiționat, în cursul zilei de azi, după ce Tribunalul Constanța i-a admis contestația formulată împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia, care dispusese respingerea cererii acestuia, la data de 10.01. 2018.

Condamnat la 3 ani, cu executare

Judecătoria Medgidia a considerat cererea lui Stelian Fuia, de eliberare condiționată, ca nefondată, stabilind un termen de înnoire a acesteia după 4 luni. În cursul zilei de azi, Tribunalul Constanța i-a admis cererea, urmând ca Stelian Fuia să fie pus în libertate imediat. Stelian Fuia, care a fost ți liderul Organizației Județene a Partidului democrat Liberal, a fost condamnat, la data de 29.06.2016, prin sentință definitivă emisă de Înalta curte de Casație și Justiție, la 3 ani de închisoare cu executare, după ce instanța de fond, curtea de Apel București, îl condamnase la o pedeapsă mai mare, de 4 ani de închisoare cu executare.

Abuz în serviciu

Stelian Fuia a fost condamnat pentru infracțiuni de corupție prevăzute de Legea 78/2000, fiind acuzat, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, de abuz în serviciu. Acesta, în calitate de director al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare a Plantelor Medicinale și Aromatice Fundulea, cu știință, a omis îndeplinirea unui act de serviciu, în cadrul unei proceduri de executare silită, fapt ce a condus la scoaterea ilegală, prin procedura de licitație organizată de inculpatul Oprișan Constantin, la 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului, în valoare de 243.950 lei și la îndestularea în acest mod a creditorului SC Procera Agrochemicals Romania SRL cu suma totala de 174.631 lei, societate la care State Alexandrina, sora lui Fuia Stelian, era asociată.

Ministru pentru 77 de zile

1 an și 7 luni a stat Stelian Fuia la pușcărie, fiind încarcerat mai întâi la Penitenciarul Slobozia, ulterior fiind transferat la Penitenciarul Poarta Albă. Din 9.02.2012 și până la data de 27.04.2012 a fost Stelian Fuia ministru al Agriculturii.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp chat