info

Fostul lider județean al Partidului Democrat Liberal, Stelian Fuia, a fost eliberat condiționat

Print Friendly, PDF & Email

Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu, va fi eliberat condiționat, în cursul zilei de azi, după ce Tribunalul Constanța i-a admis contestația formulată împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia, care dispusese respingerea cererii acestuia, la data de 10.01. 2018.

Condamnat la 3 ani, cu executare

Judecătoria Medgidia a considerat cererea lui Stelian Fuia, de eliberare condiționată, ca nefondată, stabilind un termen de înnoire a acesteia după 4 luni. În cursul zilei de azi, Tribunalul Constanța i-a admis cererea, urmând ca Stelian Fuia să fie pus în libertate imediat. Stelian Fuia, care a fost ți liderul Organizației Județene a Partidului democrat Liberal, a fost condamnat, la data de 29.06.2016, prin sentință definitivă emisă de Înalta curte de Casație și Justiție, la 3 ani de închisoare cu executare, după ce instanța de fond, curtea de Apel București, îl condamnase la o pedeapsă mai mare, de 4 ani de închisoare cu executare.

Abuz în serviciu

Stelian Fuia a fost condamnat pentru infracțiuni de corupție prevăzute de Legea 78/2000, fiind acuzat, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, de abuz în serviciu. Acesta, în calitate de director al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare a Plantelor Medicinale și Aromatice Fundulea, cu știință, a omis îndeplinirea unui act de serviciu, în cadrul unei proceduri de executare silită, fapt ce a condus la scoaterea ilegală, prin procedura de licitație organizată de inculpatul Oprișan Constantin, la 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului, în valoare de 243.950 lei și la îndestularea în acest mod a creditorului SC Procera Agrochemicals Romania SRL cu suma totala de 174.631 lei, societate la care State Alexandrina, sora lui Fuia Stelian, era asociată.

Ministru pentru 77 de zile

1 an și 7 luni a stat Stelian Fuia la pușcărie, fiind încarcerat mai întâi la Penitenciarul Slobozia, ulterior fiind transferat la Penitenciarul Poarta Albă. Din 9.02.2012 și până la data de 27.04.2012 a fost Stelian Fuia ministru al Agriculturii.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker