LINIA FIERBINTENEWS ALERT

Linia Fierbinte – nr. 331

Print Friendly, PDF & Email

** Iulian Talianu revine în peisajul publicistic cu revista Tomisul Cultural. Pentru cei care l-au uitat, I. Talianu a fost fondatorul publicațiilor Dialog și Curierul de Călărași. Din datele noastre, este singurul călărășean membru al Uniunii Scriitorilor din România. Și adevărul e că încercăm să-i ținem aproape. Tomisul Cultural este o revistă de literatură editată de Universitatea Maritimă Constanța. Tot Talianu este fondatorul acesteia. E apărută în condiții grafice extraordinare. Găsim în sumar: poeme de Nicolae Prelipceanu, Marian Drăghici și Iulian Talianu, proză de Cristian Teodorescu (Șoseaua Virtuții), Nicolae Stan (Închis pentru expoziție), Jurnal intim, subintitulat Constantin Țoiu în documente, de Alexandru Buleandră etc. Pentru cititori, transcriem aici poemul Zero al meu, semnat Iulian Talianu: Zero al meu ia la țintă vrăbiile / dintr-un ochi de fereastră / e maestru în hipnoză / și-a însușit toate exercițiile de spiritism / aleargă după lumini și umbre / prin grădină parcă ar dresa cu viclenie / un șoricel mușcă din firele de iarbă / e fericit // o dimineață de toamnă se strecoară acum / printre flori parcă abia a scăpat / din ghearele lui // Zoro e un lingușitor se lăfăie / în mângăieri ca o femeie / când vine noaptea doar ochii lui verzi / se mai vâd în întuneric // după cât toarce aș putea îmbrăca / într-o iarnă tot orașul / Zoro e neliniștit parcă ar avea / în arcul privirilor o săgeată. Iulian Talianu a fost un gazetar călărășean foarte bun, dar orientat greșit din punct de vedere politic. A avut inspirația, curajul să spună stop acestei activități. S-a retras pe malul Mării Negre, ca Ovidiu trimis în exil. Și-l invidiem pentru asta.
** Dar să intrăm în datele agaricilor noștri de la Călărași și care cred ei că fac presă. Unul dintre ei este falitul Nelu Bălașa. După ce a pus lacătul pe două firme, Partener SRL și Argument SRL, dar și după ce a rămas dator vândut el și tot neamul lui, până la sfârșitul lumii, cu suma de 1 milion de dolari, acum, prin intermediari, a înființat o altă firmă, tot de făcut mici și de editat foaia pentru grupurile sanitare din localurile sătești, denumită Argument, alte valori, aceleași orori și aceleași putori. Bălăria denumită Argument este editată, la acest moment, de firma intitulată SC Oameni și Relații SRL Călărași. Firma e înființată în 2014. Are 45.985 lei cifră de afaceri și un profit brut raportat de 19.136 lei. Cu firma asta încheie contracte de prestări servicii media diferite instituții publice, în condițiile în care figurează cu 0 (zero) salariați. Lipsa de inspirație a lui Nelu Bălașa e amuzantă: în loc de SC Oameni și Relații SRL, putea să-și numească societatea SC Tanța și Costel SRL, SC Lobby și Labii SRL, SC Stela și-Arșinel SRL, SC Un Mic și Două Halbe SRL, SC Un Falit și Două Curve SRL etc., asta ca să păstrăm linia. Prin intermediul acestei chestii se promovează, spre exemplu, deputatul cu degetele făcute covrig, Vasile Iliuță. Ultima oară, cei doi au fost văzuți tot prin preajma unui loc unde se bea, evident, până cazi sub scaun, mai precis prin cramele de făcut vin din surcele și din struguri de masă de la Ostrov. De când e deputat, Vasile Iliuță a fost vâzut mai ales pe la cumetrii politice, dar nu în preajma elevilor premianți, de parcă are frică de școală și de parcă-i e teamă să nu-i strige careva că a fost repetent. Dacă vă uitați atent, veți vedea că Iliuță, ca deputat, are numai participări la festivaluri bahice, de genul hai să ne turnăm în cap că a promovat, în divizia B, echipa de fotbal Dunărea Călărași. Numai lucruri de acest gen. Ăsta e deputatul Iliuță. În fapt, și ăsta nu se poate asocia decât cu oameni de aceeași factură. În caz contrar, când vrei să-l saluți pe unul ca Purcărea, de la Agrirom, te trezești că-ți vinde silozul, pentru Consorțiul Vâlcelele, cu un preț sub cel al pieței, iar tu te crezi mare deștept și-ți închipui că i-ai dat plasă. După care realizezi că trebuie să cumperi și terenul care-ți dă acces la siloz și abia târziu, când încă lumea e mahmură, îți dai seama că ai dat pe câțiva metri pătrați de teren cam cât ai dat și pe siloz. C-așa-i în tenis. Să mai vină un rând!
** Sorin Danciu, băiatul ăsta care are impresia că se ocupă de cultură, la Călărași, e acționar, conform declarației de avere și de interese, la 4 firme. Este vorba de: SC Sorida Press SRL, SC Televiziunea Călărași 1 SRL, SC Media Star SRL, SC Trust Sorida Press & Media Star SRL. Dar să vă dăm și cifre! SC Media Star SRL: anul 2014, salariați – 3; cifră de afaceri – 4.032 lei; pierderi: 54.742 lei. La această firmă, mai venim și cu următoarele date: pierderi raportate 2009 – 15.697 lei; pierderi 2010 – 103.064 lei; pierderi 2011: 39.245 lei; pierderi 2012: 106.834 lei; pierderi 2013: 82.473 lei. Din 2009 și până în 2014, totalul pierderilor raportate pe bilanțurile anuale înseamnă 319.582 lei. Prima la mână! Datele pentru SC Televiziunea Călărași 1 SRL sunt următoarele date: 2009 – cifră de afaceri: 430 lei; pierderi: 8.106 lei; 2010 – cifră de afaceri: 0 lei; pierderi: 1.264 lei; 2012, 0 venituri, 0 pierderi, după care nu mai depune bilanț contabil. Numărul de salariați: 0 (zero). SC Sorida Press SRL: număr de angajați – 1. Cifre: 2009 – venituri: 43.475 lei, profit 9.117 lei; 2010: cifră de afaceri – 34.732 lei, pierderi – 2.327 lei; 2011: cifră de afaceri – 53.277 lei, profit – 5778 lei; 2012: cifră de afaceri – 149.663 lei, pierderi – 54.596 lei; 2013: cifră de afaceri – 119.120 lei, pierderi – 47.592 lei; 2014, venituri: 158.407, pierderi: 48.455 lei. SC Trust Sorida Press & Media Star SRL: din anul 2009 are 0 (zero) pe toată linia, cifră de afaceri, profit, salariați. Ei, și-acum să ne explicați și nouă cum e posibil ca Sorin Danciu, prin 4 firme la care este fie acționar unic, fie acționar majoritar, să poată rezista pe piața societăților comerciale în condițiile în care, după cum v-am arătat, în ultimii 5 ani, a raportat, pe bilanțurile contabile, pierderi de peste 500.000 de lei. Cum a acoperit acesta pierderile respective? Prin ce metodă? Prin ce inginerie financiară câtă vreme veniturile declarate ale acestuia însumează, anual, 34.816 lei. La asemenea venituri, pentru a-și acoperi pierderile din firme, ar trebui să lucreze, fără să consume ceva, mai bine de 10 ani. Or în aceste condiții, cu ce avem de-a face, aici, domnilor de la ANAF? Care e explicația logică prin care firmele lui S. Danciu raportează, an de an, pierderi de sute de milioane și tot sunt pe piață? Prin ce minune? Care e secretul? Sunteți atent la ce scriem, domnule Nicolae Țifrea? Iar Sorin Danciu se întreabă cu ce trăim noi când întrebarea firească este de ce mai trăiește el!
** Că tot suntem la capitolul moguli de presă, să vă dăm câteva date și pentru firma SC Eagle Media SRL, deținută de Florin Driga, caracterizat drept unul din cei mai mari impostori din presa călărășeană. Acesta a prezentat, la instituțiile publice, oferte de prestări servicii media pe: on-line (un site cu rețete de bucătărie); pe print (publicația inexistentă Informația de Călărași) și audio (un post de radio, credem noi că Stil FM, nu știm dacă funcționează). Firma Eagle Media are datorii, la Primăria Călărași, de 24.880 lei, pentru un contract de concesiune pe un teren unde Driga ăsta urma să construiască o fabrică de anvelope pentru OZN-uri sau cam așa ceva; către Cooperativa Borcea are debite de 61.000 lei. Exercițiul financiar 2014 îl are încheiat negativ, cu – 5.676 lei. Numărul de salariați? De la înființare, adică din 2010 și până în prezent, 0 (zero) pe linie! Ca și în cazul firmei SC Oameni și Relații SRL, deținută, prin interpuși, de Nelu Bălașa, și SC Eagle Media SRL prestează servicii media prin nimeni, prin 0 (zero) salariați! În fond, când nimeni îți prestează servicii media, e normal să ai servicii media de nimic! În plus, ca să fim corecți, măcar Nelu Bălașa are avantajul, comparativ cu Florin Driga, că el tot mai emite texte, fie el și imbecile, dar măcar scrie! Pe când Driga și alții asemenea lui, dacă se screm să scrie o frază, ăștia fac peritonită! Ei, în condițiile în care SC Eagle Media SRL are debite, înregistrate în 2014, în sumă de 85.880 lei, ce credeți că se întâmplă? Patronul, mogulul de presă cu 3 platforme media și 0 angajați, face cerere, la Tribunalul Călărași, pentru intrarea în insolvență (dosar nr. 938/116/2015, 57/F/2015), dată înregistrare 8.06.2015, în condițiile în care, la 18.05.2015, Cooperativa Borcea depusese cerere pentru constatarea insolvenței firmei Eagle Media SRL. Amblele dosare figurează, însă, la același complet de judecată, C21, cu aceeași dată de citare. În schimb, șmecher, Florin Driga, în buna tradiție a faliților călărășeni, imediat înființează o altă firmă, Eagle Media Comunnications SRL, nr. Registrul Comerțului J51/64/2015; CUI – 34113888.
** Să punctăm pentru cei care nu au ochi de văzut. Daniel Florea este cel mai implicat parlamentar călărășean. Și e un deputat, fie el și PSD, despre care nu am auzit să fi derulat, la nivelul municipiului Călărași, vreo activitate lucrativă (care să-i aducă bani). În fond, municipiul Călărași a avut, de-a lungul vremii, deputați de genul lui Petre Naidin dovedit, ulterior, ca turnător, la fel ca și Paul Alecu, deputat țărănist, pe vremea Convenției Democrate, exilat la Brăila. Un alt deputat, mare om, mare caracter, a fost Iosif Armaș, care a ras tot ce se putea rade la nivelul județului Călărași, de la fabrici și până la foste întreprinderi agricole de stat, pe sume derizorii. Din 2012, însă, la Călărași, la Partidul Social Democrat, figurează ca deputat un alt tip de om, de caracter, diametral opus unuia ca Armaș și a celorlalți care s-au înscris, la Călărași, în PSD, cu gând de căpătuială. Până acum, Daniel Florea, contrar tradiției, nu a venit să-și căptușească buzunarele ci, din contră, aproape că nu e lună în care să nu premieze niște elevi olimpici. Să nu facă un gest de minimă curtoazie electorală. Nimeni nu l-a văzut beat și atârnând prin crâșme, așa cum se întâmplă cu alții. În plus, din activitățile sale ca avocat, a băgat mâna adânc în buzunar pentru a acoperi cheltuielile curente pentru PSD. Numai chiria restantă, la sediul organizației de pensionari, unde au loc adevărate orgii, a însemnat, la un moment dat, 8.000 de lei. În fond, la Călărași, PSD are sediu datorită lui Daniel Florea, care tolerează, pe un spațiu pe care-l are în administrare prin contract de comodat, fel de fel de aiuriți care se cred social-democrați la crâșmă la Itu. Diferența dintre Daniel Florea și ceilalți pesediști de la Călărași, spre exemplu, e dată de faptul că în vreme ce acesta e invitat, aproape permanent, la televiziunile centrale de știri, unul ca Dan Cristodor abia face față unei emisiuni, plătite, cu întrebări prestabilite, la Antena 1 Călărași, față în față cu Eugenia Stănescu. Dacă tot am amintit de Dan Cristodor, să spunem că acțiunile sale politice, din ultima vreme, derulate numai prin intermediul siteurilor de socializare, sunt puerile. Spre exemplu, chiar la acest moment, PSD Călărași distribuie un text al pușcăriașului Adrian Năstase, în care-l face albie de porci pe un jurnalist de la televiziunea B1, Radu Banciu. Prilej pentru media centrală să titreze că este un război total între Năstase și Banciu, avantaj serviciu pentru jurnalist. Cam cu asta se ocupă Dan Cristodor, atunci când nu-și angajează rudele pe la Stația de Salvare. Mai mult, același Dan Cristodor a rămas pe replay: încă îl votează pe Victor Ponta ca președinte. Bebe, trezește-te, tată! În fapt, și cu asta încheiem, la nivelul județului avem două organizații PSD: cea condusă de Bebe, prin cârciumi, și PSD-Diaspora, reprezentată de Daniel Florea.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp