Stiri noi

Victor Toporanu: Din dragoste pentru căţei

Print Friendly, PDF & Email

Victor, Rex, Fiica, Bobiţă, Spoitoriţa, Ciorica sau Puţă sunt câţiva dintre “locatarii” adăpostului canin, organizat de Primăria Călăraşi, pe strada Varianta Nord, în colaborare cu Asociaţia “Sufleţel”. În prezent, aici sunt adăpostiţi 56 de câini, toţi metişi. În schimb, Carol este un metis cu urme adânci de setter spaniol, are 3 ani, iar Victor Toporanu l-a găsit, în urmă cu ceva timp, la şosea. Câinii din adăpost au vârste cuprinse între 2 luni şi 12 ani, toţi pretându-se la activităţi de pază, pe lângă gospodării.

Hrană din resturile unităţilor de alimentaţie publică

Adăpostul canin organizat de Primăria Călăraşi se desfăşoară pe o suprafaţă de 3000 mp, însă, la această oră, doar o treime este organizată sub formă de padocuri. Capacitatea maximă a adăpostului este de 750 de câini, iar cei care sunt adăpostiţi aici, în prezent, provin din capturile efectuate de serviciul de ecarisaj din zone ale oraşului unde au existat reclamaţii privind înmulţirea câinilor comunitari. Victor Toporanu, preşedintele Asociaţiei “Sufleţel”, este cel care se ocupă efectiv de acest adăpost. Tot el este şi cel care procură hrana de zi cu zi necesară animalelor. “Mănâncă resturi provenind de la unităţile de alimentaţie publică”. Victor Toporanu nu are nici un fel de recomense materiale provenind de pe urma activităţii pe care o desfăşoară. “Fac totul din pasiune, din dragoste pentru animale. Nu vreau nimic, de la nimeni”.

Clinica veterinară urmează să devină funcţională

În prezent, în cadrul adăpostului este în curs de finalizare Clinica veterinară, aceasta reprezentând o investiţie a Serviciului Public Pavaje-Spaţii Verzi şi Ecarisaj. În circa două luni, această clinică urmează să fie funcţională, de dotări şi de asigurarea personalului de deservire urmând să se ocupe Primăria Călăraşi. Şi primarul municipiului, ec. Nicolae Dragu, vine deseori pe la adăpostul canin. Victor Toporanu ne-a declarat că are tot sprijinul edilului-şef câtă vreme se intenţionează finalizarea padocurilor, astfel încât adăpostul canin să poată funcţiona la capacitate maximă.

Oricine poate adopta un căţel

Pe acelaşi amplasament, până anul trecut a funcţionat Asociaţia “Gaia”, iar câinii adăpostiţi de aceasta au fost, în mare parte,adoptaţi de familii de peste hotare. Şi la această dată, cei care doresc să adopte un căţel o pot face din cadrul acestui adăpost, cu singura condiţie să se dovedească reponsabili în acest demers. “Oricine poate adopta un căţel, e cea mai mare bucurie a mea, dar asta e condiţia esenţială: să aibă, cu adevărat, grijă de el”. Victor Toporanu ne spune că toţi câinii din adăpost de la această dată sunt sănătoşi

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp