Stiri noi

Alertă: Copii intoxicați la școală, cu otravă de șoareci

Print Friendly, PDF & Email

10 copii, toți în vârstă de 9 ami, au ajuns la spital, de urgență, în cursul zilei de azi. Au fost transportați cu autoturismele profesorilor. Copiii au mâncat grâu tratat cu otravă de șoareci.

Un nou tip de pufuleți

Marian Dinulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, ne declară că starea copiilor este bună. Sunt internați pe secția de pediatrie a Spitalului Călărași. Unul dintre colegi a adus la școală, într-o pungă, grâu tratat cu otravă și l-a împărțit colegilor de clasă, spunându-le că este un nou tip de pufuleți. Copiii sunt în clasa a III-a, la Școala generală nr. 5 Nicolae Titulescu, din Călărași. Nu s-a apelat la sistemul unic de urgență 112. De la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei Călărași, plt. maj. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt, ne declară că instituția pe care o reprezintă nu a fost solicitată la o astfel de intervenție. La fel și insp. pr. Ramona Tudor, purtător de cuvând în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași.

Otrăvirea nu este evidentă în primele 36 de ore

Otrava pentru șoareci se pune pe suport de cereale, cel mai adesea grâu. Substanța activă cel mai des folosită este bromadiolona, care este un anticoagulant extrem de puternic. În doze mari, provoacă moartea din cauza hemoragiilor interne. Otrăvirea nu este evidentă în primele 36 de ore, simtomele apărând după mai bine de 2 zile de la ingerarea substanței. În caz de ingerare accidentală de otravă de șoareci, se administrează vitamina K. Din datele obținute până la această oră, doi copii acuză stare de rău moderat. Se fac analize pentru stabilirea cu exactitate a tipului de otravă ingerat. Unii dintre părinți vor să-și transporte copiii la spitalele din București, în vreme ce alții și-au exprimat intenția de a-i lua acasă.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp